Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jó ezt ilyen mélyen...

Miért jó ezt ilyen mélyen beletáplálni a gyerek tudatába?

Figyelt kérdés
Adott anyuka, egy lány gyermek, egy fiú gyermek (2 év korkülönbség, bár ez most nem számít talán, fiatal felnőtt már mind a kettő). Azt nem értem csupán, hogy a lánynak miért jó, hogy kisebb korában beleégetik a fejébe, hogy tartózkodjon a fiúktól, ne engedje hogy megérintsék olyan helyeken, tehát legyen elővigyázatos és tartózkodó. És ez annyira beleég a tudatába, hogy nem mer senkit még csak közel engedni sem évekkel később, fiatal felnőtt korban sem... Ezen pszichológus segíthet? Miért jó ilyen mélyen ezt elültetni, beleégetni az emberbe? (Oké, a másik véglet se jó, aki mindenkinek engedi, hogy megfogják akárhol, szétteszi a lábait mindenkinek, mindenkit közel enged magához fiúk terén is.)

2021. máj. 19. 15:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Mert buta az aki beletáplálja a fejébe. Biztis irigy az anyuka...
2021. máj. 19. 15:18
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

A választ te adod meg:

"Adott anyuka, egy lány gyermek, egy fiú gyermek"

Vagyis apuka nincs.

Anyuka nagyot csalódott a férfiakban, nyilván úgy gondolja, "mind csak azt akarja", és ebből a végletes álláspontból neveli a gyerekeit.

Könnyen lehet, hogy a fiúba is beleültetett komoly gátlásokat, hogy ne merje megélni férfi-mivoltát.

Igen, pszichológus segíthet rendbe tenni a dolgokat.

2021. máj. 19. 15:23
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Sok szülőnek a legnagyobb rémálma hogy ribi lesz a lánya aki szégyent hoz a családra. Azt, hogy a boldogsághoz hozzátartozik a szexuálitas, és a szex elvezetében általában vannak promiszkuus “tulkapások” leszarják. Csak az számít nekik, hogy a családra ne hozzon szégyent a lány, még ha boldogtalan fapinaként éli a “tisztességes” életét, akkor se.
2021. máj. 19. 15:24
 4/13 anonim ***** válasza:
56%

"És ez annyira beleég a tudatába, hogy nem mer senkit még csak közel engedni sem évekkel később, fiatal felnőtt korban sem..."

Ja, igen... Mint ahogy az is beégett mindannyiunk tudatába, hogy a járdának mindig a belső oldalán kell haladni, meg az is, hogy egyedül tilos az utcára kimenni, és akkor is anya kezét kell fogni. Tényleg, ahogy kinézek, senki nem mászkál egyedül az utcán, az összes felnőtt a járda belső oldalán somfordál, az anyja kezét fogva...

Ja, bocs, mégsem.

Tudod, nem árt, ha tudatosítják az emberben azt, hogy ő nem mások járékszere, akit bárki bárhogy letaperolhat. Ezt hívják nevelésnek. Tudod, lehet, hogy nem hátrányos az, hogy a kislányból nem az osztály r**anca lesz, akinek teljesen természetes, hogy a 7.-es kiránduláson az ujjazza meg, aki csak szeretné.

2021. máj. 19. 15:28
 5/13 anonim ***** válasza:
32%
#3: Én azért ilyen messzemenő dolgokat ebbe nem látnék bele. És igen, az élet természetes velejárója a szex. De nem 2-4 éves korban.
2021. máj. 19. 15:29
 6/13 anonim ***** válasza:
98%

Ami szerintem tényleg fontos, azt megtanítani egy gyereknek (fiúnak és lánynak is), hogy a testén bizonyos területekhez csakis az ő kifejezett beleegyezésével szabad másnak hozzáérni. Meg hogy mit csináljon, hova forduljon, ha valaki ezt megsérti (kicsiként szóljon a szülőnek/megbízható felnőttnek).

Kifejezetten azt tanítani, hogy oda soha semmi körülmények között nem szabad nyúlni, vagy mindenféle testi kontaktus tiltása a játszópajtásokkal az vagy félreértés a szülő részéről (nem gondolta át, mit mond), vagy esetleg egy lelkileg sérült családban lehet ez az elv.

2021. máj. 19. 15:35
 7/13 anonim ***** válasza:
99%
Én nem vagyok benne biztos, hogy a ribisedéstől féltik, ezeket a szabályokat (nem érinthet meg más) általában sokkal kisebb gyerekekbe nevelik, a pedofilok ellen. Sajnos nehéz megtalálni az arany középutat, hogy ha pedofil környékezi meg, akkor szóljon, de felnőve, normális kapcsolatban ne stresszeljen.
2021. máj. 19. 16:13
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Normális szülő megtanítja a lányát hogy ne legyen kanok játékszere és tudjon nemet mondani,ha ő nem szeretné.
2021. máj. 19. 16:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A szülők túltolták. Nem tudták, hogy már rég betartja őket, és a továbbiakban már csak növelték benne a félelmet. Sajnos nagyon sok szülő ezzel hatalmas stresszt helyez a gyermekére.

Sajnos az én szüleim is ilyenek voltak, csak nem ebben, hanem mindenféle társadalmi dologban, szórakozásban, barátkozásban.

2021. máj. 19. 20:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
#9 vagyok. Konkrétan nem engedtek barátkozni, és minden olyat megtiltottak, amivel az emberek jól szokták érezni magukat.
2021. máj. 19. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!