Most mi tévő legyek?
Azt tudni kell,hogy anyukám nagyon az oltás ellen van, a párom viszont mellette. Egyszer volt erről
az oltásról egy kisebb vita köztük amiben anyám kijelentette márpedig én biztos nem oltatom be magam. (ÉN már az elején úgy voltam vele, akarom is meg nem is)Erre a barátom berágott,mert ő szeretné ha igen, és emiatt lett köztünk egy nagy feszültség.
Aztán megbeszéltük a dolgokat.
Bocsánatot kért , hogy ő nem akarja rám erőltetni az oltást teljesen az én döntésem.Elmagyarázta, hogy csak nagyon félt ami érthető mert neki az anyukája majdnem belehalt a covidba , és nem akarja átélni megint ha velem történne valami azt nem tudná elviselni ,ezért viselkedett úgy de már bánja.
Végül hosszabb gondolkodás után, úgy döntöttem mégis felveszem az oltást. Fő oka ,hogy így semmit nem tudok csinálni a barátommal. Erre a nyárra terveztünk nyaralni menni, wellness hétvégéket beiktatni , állatkertbe menni,stb szóval minden olyan dolog amihez kell ez a kártya.
Én meg voltam olyan hülye,hogy véletlenül elszóltam magam a nővéremnek hogy felveszem az oltást . A nővérem nem szereti a páromat valami oknál fogva, és kapva kapott az alkalmon egésznap felhergelte az anyukámat ellene,hogy befolyásol és csak azért oltatok mert a barátom azt mondta. Pedig ez nem így van,jól átgondoltam a dolgokat .
Anyám persze kiakadt, és azt mondta hogy ha fel merem venni az oltást,ő onnantól nem fog szólni hozzám se a páromhoz mégcsak a szeme elé se kerüljön.
Hiába mondtam, nem befolyásolt én akarom így,meg se hallgatott.
Gondoltam arra is titokban tartom, de a páromnak hogy mondjam el hogy ő is tartsa titokban a családom előtt ? Nem díjazná egyáltalán mert szerinte a család nagyon fontos,és biztos az lenne belőle, inkább ki lép az életemből csak ne legyek rosszba az anyámmal . Amit nem akarok ,mert szeretem de az anyámat is szeretem és vele se szeretnék rosszba lenni.
Ha nem veszem fel az oltást, lőttek mindennek amiket elterveztünk,amiket nagyon vártam az is semmibe lesz.
De ha felveszem anyukám semmibe fog nézni.
Ti mit tanácsoltok? Szerintetek normális ez a viselkedés anyukámtól?
25L
Bocsánat rosszul fogalmaztam,jobban kifejtem.
Ha minden sikerül jövő hónapban már közös albérletbe tudunk menni, de ugye ehhez, gyűjteni kellett a pénzt. A többire is külön gyűjtögettünk, mert tavaly nyár annyira rossz volt, főleg mert ő egy nagyon rossz betegséggel lett diagnosztizálva, hogy megfogadtuk idén mindent be pótolunk.
A nyaralást a szüleitől kaptuk ajándékba egyébként .
Anyád látott már covidos beteget szenvedni? Akinek a halálfélelem ott van a szemében a légszomjtól?
Mitől félt? Hogy harmadik füled nő az oltástól?
Jaaa, tudom... "nem tuggggyuk mi van benne... Az ótásba.. "
Ő hány fejfájáscsillapítót vett már be (mindennapra jut egy legeslegújabb a reklámok szerint), amelyiknek lövése sincs sem az összetevőjéről, sem a gyártójáról?
Gondolj abba bele, hogy a te korodban regen mar egy, vagy akar tobb gyereket szultej a nok, hazrartast vezettek stb. Te pedig szinte olyan vagy mint egy gyerek az iras alaojan. Nem vagy vele tisztaba, hogy felnott vagy es ilyen komoly dontesekbe senki sem szolhat bele?Maximum elmondhatja a velemenyet. En kicsit idosebb koromban (27 evesen), mar szultem, ferjnel voltam,sajat hazunk volt es egy kis vallalkozasom is volt. Nemhogy az anyam,hanem senki nem dontott helyettem semmiben...
Nem az oltas itt a legnagyobb gond, hanem anyukadat kell leepitened,es meghuznod a hataraidat, itt is az alkalom, ha ugyis koltozni fogsz.
Felnőtt nő vagy, ne hagyd, hogy bárki befolyásoljon!
Nézz szakértő videókat, ne köztévét, és ne Facebookon terjedő oltaselleneseket, hanem valóban szakértőket.
Nézz utána az oltásoknak, és hozz döntést magad! Aztán meg vállald fel az ezzel járó konfliktust akár anyáddal, akár a pároddal.
Én daganatos beteg vagyok, beoltattam magam. A férjemet még csesztetem miatta, de ha nem oltatja be magát, azt is elfogadom.
A lányomtól sose kértem, sosem beszéltünk róla, aztán beoltatta magát miattam, mert olyan helyen dolgozik, ahol sok emberrel találkozik, és nem tudta volna elviselni, ha miatta lett volna bármi bajom. De az ő döntése volt, mint írtam, még csak nem is céloztam rá soha.
A te életed, a te döntéseid. Mint írtam, felnőtt nő vagy. Ideje saját döntéseket hoznod, és ezekért bátran kiállni!
Ha te nem állsz ki a párod mellett, és nem állitod le az anyádat a zsarolásból, akkor megérdemelnéd, hogy a párod elhagyjon. Ez a tipikus "anyós áll közöttünk" viselkedés, ahol a párod a szenvedő fél, az idióta anyád miatt.
Anyád (és a nővéred) esetleg abba is bele szoktak szólni, hogy milyen pózban szeretkeztek? A jövőben, hogy mit főzz vacsorára? És, hogy a saját otthonotokban hupililára fesd a falat, mert ő tudja, hogy az a jó?
Ne haragudj kerdező, ha én lennék a párod, már rég elhagytalak volna az anyád miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!