Most mi tévő legyek?
Azt tudni kell,hogy anyukám nagyon az oltás ellen van, a párom viszont mellette. Egyszer volt erről
az oltásról egy kisebb vita köztük amiben anyám kijelentette márpedig én biztos nem oltatom be magam. (ÉN már az elején úgy voltam vele, akarom is meg nem is)Erre a barátom berágott,mert ő szeretné ha igen, és emiatt lett köztünk egy nagy feszültség.
Aztán megbeszéltük a dolgokat.
Bocsánatot kért , hogy ő nem akarja rám erőltetni az oltást teljesen az én döntésem.Elmagyarázta, hogy csak nagyon félt ami érthető mert neki az anyukája majdnem belehalt a covidba , és nem akarja átélni megint ha velem történne valami azt nem tudná elviselni ,ezért viselkedett úgy de már bánja.
Végül hosszabb gondolkodás után, úgy döntöttem mégis felveszem az oltást. Fő oka ,hogy így semmit nem tudok csinálni a barátommal. Erre a nyárra terveztünk nyaralni menni, wellness hétvégéket beiktatni , állatkertbe menni,stb szóval minden olyan dolog amihez kell ez a kártya.
Én meg voltam olyan hülye,hogy véletlenül elszóltam magam a nővéremnek hogy felveszem az oltást . A nővérem nem szereti a páromat valami oknál fogva, és kapva kapott az alkalmon egésznap felhergelte az anyukámat ellene,hogy befolyásol és csak azért oltatok mert a barátom azt mondta. Pedig ez nem így van,jól átgondoltam a dolgokat .
Anyám persze kiakadt, és azt mondta hogy ha fel merem venni az oltást,ő onnantól nem fog szólni hozzám se a páromhoz mégcsak a szeme elé se kerüljön.
Hiába mondtam, nem befolyásolt én akarom így,meg se hallgatott.
Gondoltam arra is titokban tartom, de a páromnak hogy mondjam el hogy ő is tartsa titokban a családom előtt ? Nem díjazná egyáltalán mert szerinte a család nagyon fontos,és biztos az lenne belőle, inkább ki lép az életemből csak ne legyek rosszba az anyámmal . Amit nem akarok ,mert szeretem de az anyámat is szeretem és vele se szeretnék rosszba lenni.
Ha nem veszem fel az oltást, lőttek mindennek amiket elterveztünk,amiket nagyon vártam az is semmibe lesz.
De ha felveszem anyukám semmibe fog nézni.
Ti mit tanácsoltok? Szerintetek normális ez a viselkedés anyukámtól?
25L
Tervezzük,de anyagi okokból nem olyan egyszerű sajnos.
Ember, én egész végig azt hittem, hogy 16 vagy. Felnőtt vagy. Önállóan döntesz és senkinek semmi beleszólása nincs.
Ha úgy döntesz, hogy felveszed az oltást, akkor felveszed.
Ha megkérdezik megmondod, hogy felvetted, mert te így láttad jónak, aztán viszontlátás.
Erre nem lehet mas mondani: sz*rd le.
A sajat dontesed. Aki nem oltatja magat megbenul tarsadalmilag mert semmit nem csinalhat.. Ez persze anyukad koraban mar hidegen hagy mindenkit, de ha egy fiatal felnottet nezunk azert rohadt sok mindenre kell az a kartya.
Ez olyan szinten toxikus viselkedes hogy huh... Megmondhatod neki hogy oke ne szoljon hozzad, de akkor majd az unokadhoz sem, es az eskuvore se kell jönni. A noverednek ugyanez. En biztos nem ijednek meg es keresnem a bocsanatat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!