Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A családom azt érezteti...

A családom azt érezteti velem, hogy nem vagyok több egy boltosnál. Hogyan győzzem le magamban a kételkedést? Vagy igazuk lehet?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve áll fenn ez a helyzet. Annyit rólam, hogy külföldön kezdek el dolgozni életemben először, de egy egyszerű kereskedőként. Ezt pedig nem akarom a halálom végéig csinálni, de igazából nincs is olyan álommunkám, ami lelkesedéssel töltene el. 19/l vagyok. Egyetemre nem mentem, nem is hiszem, hogy képes lennék befejezni.

Próbáltam a családtagokkal beszélni, hogy talán erre meg amarra jelentkeznék tanfolyamra vagy valamilyen ötletet vetettem fel nekik, amit privátul is dolgozhatnék, de vagy fintorogtak vagy kinevettek. Olyan is volt, hogy szimplán mondták, hogy ahhoz nincs tehetségem. Nagyon rosszul esik. Kishitű lettem, nem látom értelmét az életemnek. :( Tényleg úgy érzem, hogy nálam mindenki jobb, tehát minek erőlködjek? Minek próbáljak olyasmit dolgozni, ami nekem tetszene?

Online egy terapeutával érdemes lesz erről beszélnem? (mert más céllal kerestem őt fel) Vagy próbáljak a családommal kezdeni valamit?

2021. máj. 19. 06:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"A 20-asok: Nem is kár értük"

egyetértek. ilyen hozzáállással az életük végéig idegenként éltek volna itt. jobb nekik otthon

2021. máj. 19. 13:48
 22/23 1Léna ***** válasza:

Ha úgy érzed, le becsülnek, az nem ok arra, hogy ne hozz ki többet magadból.

Ha úgy érzed nehéz kijönnöd a családoddal, az nem ok arra, hogy tapaszalat nélkül egyből határon túlra menj dolgozni.

Meg teheted, dönthetsz így, de ezért a döntésért egydűl te leszel már felelős. Felnőtt lettél. Ha jól döntöttél akkor javul az életed, ha rosszul akkor tapasztalatot szereztél.

2021. máj. 20. 09:05
 23/23 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nem tudod, mit szeretnél majd csinálni az életbe, hogy mi érdekel igazán. Egy-két évig dolgozhatsz a kereskedelemben külföldön, hogy egy kis pénzt keressél, de utána folytasd itthon a tanulmányaidat, vagy legyen egy jó szakmád.Bármi, amit szívesen csinálsz.

[link]

2021. máj. 20. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!