Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A családom azt érezteti...

A családom azt érezteti velem, hogy nem vagyok több egy boltosnál. Hogyan győzzem le magamban a kételkedést? Vagy igazuk lehet?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve áll fenn ez a helyzet. Annyit rólam, hogy külföldön kezdek el dolgozni életemben először, de egy egyszerű kereskedőként. Ezt pedig nem akarom a halálom végéig csinálni, de igazából nincs is olyan álommunkám, ami lelkesedéssel töltene el. 19/l vagyok. Egyetemre nem mentem, nem is hiszem, hogy képes lennék befejezni.

Próbáltam a családtagokkal beszélni, hogy talán erre meg amarra jelentkeznék tanfolyamra vagy valamilyen ötletet vetettem fel nekik, amit privátul is dolgozhatnék, de vagy fintorogtak vagy kinevettek. Olyan is volt, hogy szimplán mondták, hogy ahhoz nincs tehetségem. Nagyon rosszul esik. Kishitű lettem, nem látom értelmét az életemnek. :( Tényleg úgy érzem, hogy nálam mindenki jobb, tehát minek erőlködjek? Minek próbáljak olyasmit dolgozni, ami nekem tetszene?

Online egy terapeutával érdemes lesz erről beszélnem? (mert más céllal kerestem őt fel) Vagy próbáljak a családommal kezdeni valamit?

2021. máj. 19. 06:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
98%

Ilyen család mellett annyira mindegy, hogy mihez értesz, mit csinálsz. Nekem közgazdasági diplomám van, saját éttermet nyitottam külföldön, ami ugye most zárva covid miatt. Mivel úgyse tudok mit csinálni, ezért önkénteskedem egy oltóponton, nem egy nagy kihívás, annyit kell csinálnom, hogy csak azokat engedem be az épületbe, akiknek időpontjuk van.

Erre anyámék reakciója: "Mert csak ennyire vagy képes." Mindjuk én csak röhögök rajtuk, de simán el tudom képzelni, hogy kevesebb önbizalommal nagyon fájna és rombolna a hozzáállásuk.

2021. máj. 19. 09:23
 12/23 Laylah ***** válasza:
98%
Én is folyamatosan azt hallgattam (anyámtól, apám nem szólt bele sosem) tiniként, hogy belőlem nem lesz semmi, a híd alatt fogok csövelni egész életemben, stb., pedig 4,3-4,6 között volt az átlagom. Őszintén, a mai napig elgondolkodom néha, hogy mi volt a baja velem. Ha megkért, hogy takarítsak, megtettem. Ha magamtól tettem, akkor megcsinálta utánam még egyszer. Nem kértem drága dolgokat, sőt, még ő nyúlta le azt a kis pénzt is, amit akkoriban fellépésekből megkerestem, és simán a szemembe hazudott róla. Azon is gondolkodtam, lehet, hogy nem akart még gyereket, vagy nem lányt, de így sikerültem. Mindegy már... Nem élte meg, mikor a leginkább lenézett gyereke dupláját kereste a másik két kedvenc gyerek fizetésének, még ha csak szobalányként külföldön, akkor is. Azóta Mo.-n lakom megint, de még mindig én vagyok az egyetlen a családban, aki nettó 200 felett keres. Indulhatok a híd alá? :D
2021. máj. 19. 09:38
 13/23 anonim ***** válasza:
98%
kérdező, én egyetemre is jártam, most mégis bolti eladó vagyok. arra gondolj, hogy szerencsések vagyunk, hogy van munkánk! nagyon sokan elvesztették a jól fizető munkájukat a járvány miatt, mindenféle végzettségű kollégám van: rendőr, programozó, frissen végzett egyetemista, business diplomások. most keresek valami jobb munkát, lehetőleg a szakmámon belül, de nem könnyű. lassan 2 éve vagyok kint, aki magyarral eddig beszélgettem, mind a legalján kezdték (diplomások is!): hotel takarító, bolti eladó, reptéri takarító, raktáros. aztán feljebb mentek. adj időt magadnak, ha szeretnél, és van rá elhetőséged, képezd magad, ne foglalkozz a családod véleményével.
2021. máj. 19. 09:42
 14/23 anonim ***** válasza:
51%

Elsősorban ne hisztizz.

Mindenkinek nehéz volt. Azt hiszed akik kimennek kulfoldre szerencset probalni, mind egybol milliokat akasztanak es alommunkaban dolgoznak? Hat nagyon nem. Takarítok, gyari munkasok. Van aki 10 eve nem jut feljebb, max odaig hogy arufeltoltonek eltudjon menni, mert mar tud (helytelenul) beszelni.

Kijossz, fejleszted a nyelvtudasod, es vegul lehet kinn maradsz. Nem szegyen eladonak lenni. En pl imadnek valami allateledeles boltban dolgozni, pedig diplomam van. :D

Ha leteszed egy ido utan a megfelelo nyelvviszgat, akar kinn is tanulhatsz valamit.

Egyebkent egy csomo szakot egy csomo hul*e elvegez. Ha mar meg van hozza a pontod, nagy szazalekban (persze nem mindig) siman eltudod vegezni a szakot is. Az meg talan 290 pont? Max ujraerettsegizel erte.

De jo lenne ha tudnank melyik orszagrol van szo?

2021. máj. 19. 10:10
 15/23 anonymousreview60 ***** válasza:
82%

#14: Majdnem lepontoztalak, mert nem a kérdés lényegére (a családi szekatúrának ellenállás) válaszoltál.

Azt írod, 10 év után, helytelenül. WTF? Mi a franc tart olyan sokáig azoknak, akikről beszélsz? Kint élve 3 év után felsőfokúval egyenértékű tudásuk kell legyen. Mit csinálnak ezek az emberek? Nem néznek tévét és nem olvasnak újságot?

2021. máj. 19. 11:14
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
#15 ez nem megy mindig így. főleg azok akik 30as 40es éveikben jöttek ki ezelőtt 15-20 évvel, angolt iskolában sose tanultak (csak oroszt, ugye), azok tipikusan helytelenül, erős akcentussal beszélik a nyelvet. és bármilyen hihetetlen, nagyon sokan nem néznek helyi tv-t. inkább kiadják a havi sok pénzt az (illegális) iptv-ért ami vagy működik vagy nem, helyiekkel nem tudnak barátkozni, így marad a többi magyar. rengeteg külföldi magyar így éli az életét külföldön, szinte elzárva a helyi nyelvtől, kultúrától, mert nem tudják magukévá tenni.
2021. máj. 19. 11:22
 17/23 anonymousreview60 ***** válasza:
94%

Kösz. Szóval igénytelen idióták. 🤦‍♂️

A 40-es éveikben kimenteknél megértem, ha 5 év után vannak középfokon 🤔, ami boltban, raktárban elég. És még 100-ból lehet 3-5 totál nyelvi antitálentum 😥. De a többi, a fiatalabbak? Hát nem nézni helyi TV-t, nem olvasni helyi újságot az öntökönszúrás 😡. Helyi általános iskolai nyelvtan tankönyvet venni nem kunszt. 🤓

2021. máj. 19. 11:34
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert akiket ismerek mind családdal, barátokkal jöttek ki. Elmennek szépen dolgozni, este hazamennek és a MAGYAR családjukkal foglalkoznak, magyar filmeket néznek, sokszor magyar főnökkel bírnak, így kb semmi értelmét "nem találják", hogy megtanuljanak németül. Minek, ha így is megkapják az 1600 eurót?

Egy ismerősöm például már a 2000 eurót is megekeresi, vagyis afölött, de a főnökkel a lánya beszél, vagy a fia a legtöbb esetben. :) És élnek mint hal a vízben.

2021. máj. 19. 11:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

#17 teljesen egyetértek. voltak nekem is itt kint ismerőseim, velem egyidősek (huszonévesek), alig makogtak valamit a helyi nyelven. magyar tv-t néztek, a helyire nem is voltak kíváncsiak, helyiekkel meg se próbáltak kapcsolatot kialakítani, csak más magyarokkal és más migránsokkal. próbáltam bevonni őket, helyi nyelvű könyvet vettem nekik, de egyszerűen nem ment. végül haza is mentek.

másik: 50es ember és a párja (szintén magyar), 15-20 éve vannak kint. erős akcentus, helytelen nyelvtan, szinte kizárólag magyar baráti kör. pedig már majd 2 évtizede kint vannak.

2021. máj. 19. 11:43
 20/23 anonymousreview60 ***** válasza:

#18: Értem, de nem hiszem hogy gyakori lenne az ilyen munkahelyi egynyelvű nyelvi zárvány.

#19: A 20-asok: Nem is kár értük. Én egy hathetes nyári egyetemre mentem Oxfordba. Egyvégtében ez volt a leghosszabb kinttartózkodásom. 8 tanórát és 64.000 Ft-ot fizettem, hogy előtte a C1-es hallásértésemet trenírozzák skót, ausztrál stb. akcentusra. Meg a beszédképességemet. Életem top5 élménye közé tartozik - a szüzességem elveszését beleértve - hogy a makedón aranykincsek kiállítását meg a múzeumot ahogy van 2 szakszó kivételével magamtól megértettem.

2021. máj. 19. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!