Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogyqn költözzek el?

Mit tegyek, hogyqn költözzek el?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagy segítséget szeretnék kérni!

Az a helyzet hogy 20 éves és van egy külföldi párom mar jó idelye és a szüleim tegnap óta teljes mértékben eltiltanak! Azt terveztük hogy ugye nekem szeptembertől gyakorlati helyem lenne keresnénk annyit hogy össze költözzünk és a gyakorlati hely nyáron fel vesz mar június 10-től..viszont tegnap kijelentették a szüleim hogy akarmit teszek két évig mig tanuló vagyok itthon kell éljek... Igazából amit nem bírok az az hogy mindennap megkapom hogy a család szégyene vagyok az hogy én teszem tönkre őket és egyéb szép mondatokat.. Szeretem a párom és sosem fogom őt cserben hagyni hiszen mindig kiált mellettem és mindig egyedül rá szamithattam... Tegnap nagyon durva fenyegetést kaptam hogy nincs elköltözés.. Az óráim is be vannak osztva gyakorlatilag latni sem tudom a párom.. A munkahelyen is kiakarjak mindig a havi beosztásom kérni.. Latni sem fogom őt.. Mindenképp el akarok költözni a parommal akarok élni már! És új életet kezdeni! Olyan kérdésem lenne hogy 20 évesen tanulóként esetleg lehet-e akármi akadálya és meg tudják-e akadályozni ezt az egészet.. Azt is mondták a szüleim hogx ha elmerek menni feljelentenek és hogy nem érdekli őket hogy mennyi pénz és hany hivatalba kell elmenni én nem fogok otthonról elköltözni. Mit tegyek? Lehet akadálya tényleg? Valaki segítsen..

2021. máj. 18. 08:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Hát valahogy megértem, miért kezelnek gyerekként :D

Hogy költözz el? Összepakolsz zsebre vágod a megtakarításod, amiből tudsz fizetni albérletet, vagy szobát és elmész.

2021. máj. 18. 10:20
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, már ne is haragudj, de ha 20évesen nem vagy tisztában azzal, hogy nagykorúként (18. életéved betöltése után) semmiféle jogon nem jelenthetnek fel, vagy korlátozhatnak azért, mert el akarsz költözni, akkor ott tényleg van valami baj nálad a toronyban.
2021. máj. 18. 10:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű a szülei fojtogatása miatt lett ilyen. Nem ő a hibás! Állj talpra kedves kérdező! Nem tehet semmit a családod!
2021. máj. 18. 11:05
 14/19 kovpet ***** válasza:
100%

Jogilag két éve elmehetsz akárhova, ez nem kérdés.

Azért, mielőtt beleugranál a nagybetűs életbe, tervezd meg a jövőd. Pl miből és hol fogsz élni? Ha a barátodra leszel utalva, az csak kicsit jobb mint a mostani helyzet. Jó, nem kicsit, de az sem egy ideális helyzet.

Mennyit keresel? Tanulás mellett túl sok bevételed nem lehet, gondolom.

2021. máj. 18. 11:50
 15/19 A kérdező kommentje:
Utolsó. Nyáron 160 körül keresek szeptembertől gyakszikénk leszek és minimálbért kapok.. A baratom autó szerelő 28 éves és neki nem messze saját otthona van.. 5 km-re a jelenlegi otthonomtól..
2021. máj. 18. 15:38
 16/19 kovpet ***** válasza:
74%

Hát, ha stabil a kapcsolat, akkor meg lehet próbálni, de gyakorlatilag eltartott leszel az ő lakásában. Még nem laktatok együtt és lakva ismeri meg az ember a másikat, ugye.

Ha megromlik a kapcsolat valami miatt, akkor hajléktalan leszel?

2021. máj. 18. 16:24
 17/19 anonim ***** válasza:
84%

Ha tényleg ennyire bántanak a szüleid, és nem is lehet velük megbeszélni semmit, akkor valahogyan meg kell szöknöd. Ez abszurdnak hangzik, de nem lehet mást tenni.

A párodhoz költözz ki, és legyél magántanuló. A vizsgákra járj be, addig is dolgozz kint valami mást.

Ha ez nem jön össze, akkor költözz az egyetem kollégiumába még két évre!

2021. máj. 18. 16:25
 18/19 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, biztos vagy abban hogy nem szükséges hozzád felügyelet ? Biztos vagy abban hogy nem vagy fogyatékos?
2021. máj. 18. 19:24
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer azt írod, hogy dolgozol, máskor azt, hogy tanulsz. Ha 20 évesen még tanulsz, és ilyen szörnyű helyesírással írsz, akkor nem tudom, mit tanulhatsz. Lehet, hogy jogosan féltenek a szüleid. Beszéled azt a nyelvet, ahol a barátod él?
2021. máj. 19. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!