Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az öngyilkosság önző dolog?...

Az öngyilkosság önző dolog? Hogy keruljem el? Hogy jutottam idáig?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Több ezzel a témával kapcsolatos bejegyzést is láttam az oldalon és mi den szegény kérdező olyan válaszokat kapott hogy ha van nete meg ideje írni akkor csak hisztizik. Aki nekem valami hasonlót qkar írni az kérlek titeket inkább tartsa meg magának de bármilyen jellegű hasznos tanácsra nyitott vagyok.

Szóval el is kezdenem. Egy ideje megromlott a kapcsolatom a szüleimmel és a külvilággal. Írnék néhány példát. Elmondtam a szüleimnek hogy vagdosom magam és csak racsodalkoztak és elkezdtek piszkálni. Az osztalytarsam anyukája telefonált hogy talalkozhatunk e az ő gyerekével erre anyukám számomra nagyon kínos szituációt csinál ami nekem borzasztó esett. Sírva lefekudtem a földre és nem akartam bemenni a szobámba apám vonszolt, rugdosott be az ajtón. Nem bántalmazták csak akkor kapok néha ha valami ilyet csinálok. Lehet velem van a probléma de szerintem ők nélkül nem feküdtek sírva a padlón. Aztán ki tudja lehet valami pszichés betegségem van. Nemrég közölték hogy nevelő otthonba akarnak vinni. Valószínűsítik hogy nem vagyok a legegyszerubb gyerek de ezen a környezetem sem segít sokat. Mint már egyszer említettem vagdosom magam mivel minden helyzetben magamat okolom a történetekert. Emellett gyakran felvazolom a fejemben az ongyilkossagom. Ettől csupán 2 dolog tart vissza a családom hogy vajon mi lenne velük q húgom nem tudná feldolgozni én pedig nem akarok neki ilyen traumát okozni a másik pedig hogy egy nagyon kíváncsi ember vagyok és fáj bele gondolni is hogy ha megleszek mi mindenről lemaradnek. Szuzen halnak meg még barátom sem volt mindig is akartam egy gyereket stb... de valahogy úgy érzem hogy az élet nekem túl sok nem bírom el ezt a sok ingert ami ér engem ráadásul az iskolában nagyon sokat bántanak leginkább lelkileg az öcsém nagyon sokat piszkal és bennem ez nagyon mély nyomot hagy. 3 éves korom óta diabetesszel küzdök és ez az egyik gyengepontom az öcsém mindig ezt hozzá fel hogy végleg kiboritson. A szüleim nap mint nap elmondjak hogy mi a baj velem ahelyett hogy pszichológushoz vagy valami ilyesmihez vennének nem is beszélnek velem valami sokat. A múltkor kimentem a sinekhez és vártam a vonatot 10 perc után előírás magam hogy ezzel a mozdonyvezetonek milyen traumát okoznak de én senkit nem akarok bántani mihez kezdjek. Sokan azt írták másik kerdezoknek hogy spóroljon találjon hobbit stb... 3 éve tornázni és szeretem de amint haza érek elveszetem minden eletkedvem vannak hobbim például a rajzolás de a tajztanarom kipecezett és a tesóm és az osztalytarsaim rendszeresen tönkreteszik szettepik a munkáim. Úgy érzem már nem tudok hova menekülni...

2021. máj. 15. 13:24
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

A mérgező családi és bántalmazó iskolai háttér juttatot idáig. Pszichológiai kifejezés a "bullying" -bántalmazás. Ha van az iskolában iskolapszichológus vagy iskolai szociális segítő, akkor bizalommal fordulj hozzájuk, kérd segítségüket.

Én a jó nagy sétákat ajánlom. Próbálj meg a hobbid által ismerősöket, barátokat szerezni. Az interneten is vannak tematikus csoportok, ahova beléphetsz és barátkozhatsz.

Ne ad fel az életed, mert ez az egy van. Más lehetőséged nem lesz. Rosszul vagyok attól a gondolattól, hogy míg más küzd az életéért a kórházban, te simán eldobnád olyan problémák miatt amit meg lehet oldani. Mert igen is meg lehet oldani őket, csak akarni kell és megtalálni a megfelelő segítséget, ha egyedül nem megy. Sok sikert.

2021. máj. 15. 13:45
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
A sport jó dolog de csináld úgy hogy lefárasztod magad vele annyira hogy utána felkelni is alig bírsz.
2021. máj. 15. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Ez az "öngyilkosság önző dolog" csak egy újjab zsaloró duma. Kell valami jól hangzó szöveg, amivel sakkban lehet tartani az embereket.

De ettől eltekintve maradj velünk. <3

2021. máj. 15. 13:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Pocsék szüleid vannak, felnőttként rájuk sem néznék. Nem te vagy a hibás, hanem ők! Igenis bántalmazók, száradjon le a lába annak, aki gyereket rúg! Azonban te se bántsd magad, pontosan a húgod és magad miatt, hidd el, jönnek majd még szebb napok is az életedbe! Hány éves vagy? Esetleg jelenthetnéd a szüleidet is, hogy bántalmaznak.
2021. máj. 16. 22:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mérgező szülök és iskolai bántalmazások sora jutatott el ideáig, semmi mást nem tudnék neked mondani, csak ami annak idején engem is tartott: nem vagy egyedül, és NEM te vagy a hibás!

Ez a háttér életed végéig elkísér, DE lehet ellene dolgozni. Tapasztalatból mondom.

Menni fog, mert már az írásod alapján érzem hogy bátrabb vagy mint én annak idején, de pont emiatt ijesztő az öngyilkosságod is.

Elsőnek is, el kell hagynod ezt a mérgező környezetet, minél hamarabb csak tudod. Szakadj le a szüleidről. Iskolába jársz, tehát nem fog egyből menni, de ha kivárod (ahogy én is tettem anno), ez lesz a legnehezebb szakasz de utána sokkal jobb lesz.

Ne engedd magad bedarálni, egy ideig tarts ki majd járd a saját utad, sokkal jobb lesz.

2021. máj. 18. 21:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek igyekszem ❤
2021. máj. 22. 23:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta? ❤️ Ha úgy érzed nyugodtan írj!
2021. máj. 22. 23:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm jobban érzem magam. Új hobbit kezdtem, régen írok de persze csak saját magamnak. Életéről a figyelmem és ki tudok kapcsolni. Emellett mar van időpontom pszichológushoz
2021. máj. 27. 20:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Regényt *
2021. máj. 27. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!