Egy szülő képes megbocsátani a gyermekének, ha az öngyilkos lesz?
Régebben néztem ezt a YouTube csatornát:
https://www.youtube.com/c/RachelMoorefield/videos
Rachel akinek a fia 2018-ban öngyilkos lett. Volt már előtte egy öngyilkossági kísérlete.
Jó néhány videó van fent ha tudsz angolul akkor nézd meg, ő nagyon őszintén beszél erről.
Ez borzalmas. Nálunk a csaladban elofrdult már. 2x is. Ez egy ördögi kör a szülők masokat okolnak, majd magukat. Ujra meg újra végig gondolják az egészet. Belemagyaraznak, atmagyaraznak... Elmagyarazzak. Szerencsétlenek nem tudják feldolgozni, mivel egy "normalis" embernek érthetetlen ez a tett, főleg egy szülőnek.
Engem is sokáig megviselt a történt dolgok, de konnyebben túltettem magam mint a szüleik. Olvastam egy tanulmányt egy pszichológus phd-jét. Amiben arról értekezett a doktorandusz, hogy minden öngyilkosságban ott van a büntetés azok felé a hozzá tartozók felé akik itt maradnak. Minél eroszakosabb a halál mivolta, annál nagyobb büntetést akarnak ránk róni. Általában a csalad, olyan ismerős talál rájuk, akit különösen sokkol a látvány,örökké a tudatodba ég. Maga egy halott is, nemhogy igy. Ez, nagyon megfogott. Nagyon sokat gondolkozom ezen. Több tíz év után is.
Az értelmetlenségen, a fajdalmon ami hatramaradt. Velünk marad, és nem szabadulunk tőle sosem. Egy szülő végképp.
Fiatal férfiember, az apja öngyilkos lett, neki kellett levágni a kötélről. Alkoholista lett. Belehalt.
Tudom, hogy itt fordított a felállás, és lám, még így is milyen pusztítást tud okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!