Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadtassam el szülőkkel...

Hogy fogadtassam el szülőkkel ha új telót vennék és túl drágának találnák?18

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a mostani telómat két éve vettem saját pénzből, mivel le akartam cserélni a már négy éve meglévő előző telómat, ami pár óránként merült teljesen. (Eddig mind a két okostelefont, amin valaha volt, saját pénzből vettem, ami vagy diákmunkás volt, vagy az ünnepekre kapott ajándék zsebpénz)

Nyilván, ha most cserélek, akkor is magamnak fizetem, csak attól függetlenül anyámnak hobbia belekötni az árba, apunak meg szokása vele egyetérteni. És tudom, felnőtt ember vagyok, bla, bla, bla, de nekem ne jöjjön ezzel senki. Ha lecserélem szó nélkül a telómat úgyis feltűnő lesz és rá lehet kérdezni, hogy mennyi volt. Az meg más kérdés, hogy a suli miatt ha rendelnék, akkor csak anyám tudná átvenni.

És én azt akarom, hogy ha arra jutok, hogy szeretnék új telót a SAJÁT PÉNZEMBŐL, és megmondom, hogy mennyibe kerül, akkor ne kezdjenek el sápítozni, hogy milyen drága, ne próbálják meg megmondani, hogy hát ennyit nem szabad érte kiadni.

Csak hogy illusztráljam, hogy anya mit érzékel túl drágának, az első telóm 30 ezer volt a második 45-50 között, tehát nem valami többszázezres valamit akarok. Bár ha azt is akarnék és magamnak fizetnem ki, akkor az sem az ő baja lenne. Az előző telóm cseréjénél is azzal jött, hogy mivel tud az többet, mint amit itthon látott valamelyik boltba 15 ezerért, és miért nem jó nekem az... Aztán hiába magyarázom neki, hogy nagyobb a tárhely, jobb a kamera, kevésbé elavult az operációs rendszer, csak, hogy a neki érthető dolgokat soroljam.

Tehát igazából szinte mindegy, hogy mire esik a választásom, valószínűleg anyu ki lesz a döntésenemen és napokig-hetekig menni fog a témázgatás ezen.

Szóval, hogy értessem meg vele, hogy nem kell beleszólnia a döntéseimbe? Most nem feltétlen csak a telóról van szó, hanem unblock bármiről, ami szerinte hülyeség, mert nem ért hozzá vagy nem érdekli.

A költözz el és a ne szólj neki róla válaszok nem érdekelnek, mert nem oldják meg a problémát. Jó lenne ha az ilyeneket mellőznénk. Azt szeretném, ha nem gondolná azt, hogy felülírhatja a neki nem tetsző, de őt egyáltalán nem érintő döntéseimet.

2021. máj. 14. 16:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%
Az a baj a hozzád hasonlókkal, hogy csak itt vagytok nagyfiúk/lányok. Téged ugyanis "nem érdekel mit mondanak", megveszed azt a telefont. Akkor vedd, rendeld haza, és fogadd el hogy anyád sipítozni, veszekedni fog. Végig hallgatod és bemész utána a szobádba. Kit érdekel mit pofázik? Mit kell ebből ilyen nagy problémát csinálni?
2021. máj. 14. 18:05
 12/18 anonim ***** válasza:
54%
Hát, szerintem szánalmas vagy! 😂
2021. máj. 14. 18:14
 13/18 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem meg nem szánalmas, hanem próbál őszinte lenni a szüleivel. Első érv anyának: "Nem akarok titkolózni előtted, ezzel pedig ezt fogod elérni."

Én azt javaslom, hosszan beszélgess velük erről. Ne magadat, hanem őket helyezed előtérbe. Próbáld egy kicsit megérteni anyukádat, hogy ő is jobban megértsen téged. Neked kell kezdened és utána hajlani fog ő is rá. Pl.:

- Miért ne adjak ki ennyit egy telefonért, ha megdolgoztam érte anya? Mond el miért baj? Te mit vennél a helyemben anya, neked mi a fontos?

- Biztos tudsz olyat mondani amire ő költ és te nem. Mond el, hogy látod mások az igényeink és ne felejtse el, hogy ő is volt fiatal. Ha rossz döntést is hozol abból tanulsz, ne óvjon a rossz döntésektől, mert akkor később vág pofon az élet. Tudom anya, hogy jót akarsz, de nekem is meg kell tapasztalnom, hogy tudok-e jól dönteni, különben, hogy fejlődjek az életben, akár anyagilag? Nekem ez most fontos, kérlek támogass és bízz bennem.

Nyugodtan érveljen anyukád, de ne hozzon helyetted döntést. Mond el neki, hogy felfogtad minden érvét és ha rosszul döntesz, az csakis a te hibád lesz.

- Mond el azt is, hogy neked mi fontos egy telefonban és egy bizonyos összeg alatt nem találsz ilyet.

Mindig hallgasd végig és figyelj oda rá, próbáld megérteni miért aggódik, félt, vagy miért mondja amit mond.

Kommunikáció. Kölcsönös megértés. Menni fog. De ha mégsem, akkor zárd le azzal a beszélgetést, hogy anya akár akarod, akár nem, én meg fogom venni ezt a telefont. Nem szeretnék hazudozni róla. Kérlek fogadd el. És bízz bennem egy kicsit.

2021. máj. 14. 18:39
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

Ezekben az a vicces hogy a saját pénz altalaban a szülőktől, rokonoktól kapott zsebpenz, ajandekpenz szokott lenni.

Amugy a felnőtte válás része hogy vállalod a következményeket..

2021. máj. 14. 18:40
 15/18 anonim ***** válasza:
93%

Régen nálunk is mindig balhé volt, hogy túl drága dolgokra költöm a pénzem.

Amikor kérdezik mi mennyibe kerül azt mondom, hogy nem szeretnék belemenni.

Igaz, hogy elsőre nem akarják elfogadni de ha elég kitartóan és határozottan mondom belenyugszanak.

2021. máj. 14. 18:41
 16/18 anonim ***** válasza:
91%

Olyan értékbeli különbségek vannak közetek, amin kár vesződni. Max felemlegetik 1-2 hétig és elfelejtik.

Hiába akarod megmagyarázni nekik milyen előnyei vannak a másik telefonnak, ha nekik gombos van és csak arra használják, hogy felhívják a Marika nénit.

2021. máj. 14. 19:52
 17/18 anonim ***** válasza:
16%
Anyuci meg apuci kis kedvence vagy. Amíg a szüleid pénzelnek, addig nincs jogod ahhoz, hogy járjon a szád! 🤭 🤣
2021. máj. 14. 19:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Megrendeled, átveszed és kész. Maximum csárog kicsit az ár miatt, de már úgyse tud mit tenni, nem tudja visszavitetni vagy ilyesmi.
2021. máj. 15. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!