Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadtassam el szülőkkel...

Hogy fogadtassam el szülőkkel ha új telót vennék és túl drágának találnák?18

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a mostani telómat két éve vettem saját pénzből, mivel le akartam cserélni a már négy éve meglévő előző telómat, ami pár óránként merült teljesen. (Eddig mind a két okostelefont, amin valaha volt, saját pénzből vettem, ami vagy diákmunkás volt, vagy az ünnepekre kapott ajándék zsebpénz)

Nyilván, ha most cserélek, akkor is magamnak fizetem, csak attól függetlenül anyámnak hobbia belekötni az árba, apunak meg szokása vele egyetérteni. És tudom, felnőtt ember vagyok, bla, bla, bla, de nekem ne jöjjön ezzel senki. Ha lecserélem szó nélkül a telómat úgyis feltűnő lesz és rá lehet kérdezni, hogy mennyi volt. Az meg más kérdés, hogy a suli miatt ha rendelnék, akkor csak anyám tudná átvenni.

És én azt akarom, hogy ha arra jutok, hogy szeretnék új telót a SAJÁT PÉNZEMBŐL, és megmondom, hogy mennyibe kerül, akkor ne kezdjenek el sápítozni, hogy milyen drága, ne próbálják meg megmondani, hogy hát ennyit nem szabad érte kiadni.

Csak hogy illusztráljam, hogy anya mit érzékel túl drágának, az első telóm 30 ezer volt a második 45-50 között, tehát nem valami többszázezres valamit akarok. Bár ha azt is akarnék és magamnak fizetnem ki, akkor az sem az ő baja lenne. Az előző telóm cseréjénél is azzal jött, hogy mivel tud az többet, mint amit itthon látott valamelyik boltba 15 ezerért, és miért nem jó nekem az... Aztán hiába magyarázom neki, hogy nagyobb a tárhely, jobb a kamera, kevésbé elavult az operációs rendszer, csak, hogy a neki érthető dolgokat soroljam.

Tehát igazából szinte mindegy, hogy mire esik a választásom, valószínűleg anyu ki lesz a döntésenemen és napokig-hetekig menni fog a témázgatás ezen.

Szóval, hogy értessem meg vele, hogy nem kell beleszólnia a döntéseimbe? Most nem feltétlen csak a telóról van szó, hanem unblock bármiről, ami szerinte hülyeség, mert nem ért hozzá vagy nem érdekli.

A költözz el és a ne szólj neki róla válaszok nem érdekelnek, mert nem oldják meg a problémát. Jó lenne ha az ilyeneket mellőznénk. Azt szeretném, ha nem gondolná azt, hogy felülírhatja a neki nem tetsző, de őt egyáltalán nem érintő döntéseimet.

2021. máj. 14. 16:40
1 2
 1/18 anonim válasza:
95%
Rendeld csomagpontra, vagy postára postán maradóként. És akkor te veszed át, amikor neked jó. Ha rákérdeznek, próbáld meg nekik elmagyarázni hogy te vetted saját magadnak, régi már elavult volt stb. Mit tud csinálni? Max megint értetlenkedni fog, előbb utóbb majd megunja
2021. máj. 14. 16:50
 2/18 anonim ***** válasza:
94%

Átvételi pontra rendeljed, és akkor suli után elmehetsz érte.

Ha úgyis magadnak fizeted, akkor nem kell vele foglalkoznod, hogy drágának találják. Ha mégis zavar, akkor mondj egy alacsonyabb árat, mikor kérdezik mennyi volt!

Esetleg eladhatod a régi telefonod, és akkor összesen több pénzed marad, ezt meg könnyebb megetetni velük.

2021. máj. 14. 16:51
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Sehogy. Szülők már csak ilyenek. Megrendeled azt kész.

Kérd automatába, csomagpontra, benzinkútra.. millió+1 hely van ahova kérheted a csomagküldést és személyesen érte tudsz menni.

2021. máj. 14. 16:53
 4/18 A kérdező kommentje:
Gondoltam ilyen csomagpontos megoldásra, csak az nem segít a teljes problémán, csak az aktuális helyzeten. Attól még ugyanúgy azt fogják hinni, hogy felül tudják írni a döntéseim, és ezt a gondolatot akarom megváltoztatni. Nem pedig titkolózásokkal, kerülőkkel az ő kereteiken belül maradni.
2021. máj. 14. 16:58
 5/18 anonim ***** válasza:
92%
És most mennyiért veszed? 40-50 szerintem nagyon alacsony ár egy mobilért.
2021. máj. 14. 17:05
 6/18 anonim ***** válasza:
83%
Szóval az a kérdésed, hogy hogyan húzd meg a határaidat a szüleiddel szemben?
2021. máj. 14. 17:11
 7/18 anonim ***** válasza:
28%

"ami pár óránként merült teljesen"

Nem érdekel a sirámod, arra költöd a pénzed, amire akarod, nem is értem minek foglalkozol szüleid szövegelésével, engem csak ez zavar.

Aksi cseréről nem hallottál még??? 😂

2021. máj. 14. 17:12
 8/18 A kérdező kommentje:

#5 még nem néztem ki konkrétat, de igyekszem minél olcsóbban megfelelőt találni.

#6 lényegében igen

2021. máj. 14. 17:38
 9/18 anonim ***** válasza:
50%
Hazudj róla ha nem értik hogy hogy nagyobb tárhely nagyobb aksi jobb kamera stb azt se fogják tudni hogy milyen telefon mond azt hogy 15 ezer volt
2021. máj. 14. 17:44
 10/18 anonim ***** válasza:
89%

18 évesen már megtanulhattad volna, hogy más embert te nem tudsz megváltoztatni.

mintha az mondanád, hogy le akarod szoktatni a szüleidet a dohányzásról.. ha ők nem akarnak leszokni, te fejre is állhatsz.

2021. máj. 14. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!