Hagyjam, hogy a férjem fia hozzánk költözzön?
48-as!
"Hát ez nincs így, kedves előző, ugyanis a Kérdező a férfi házastársa, és mint feleség automatikusan a gyerek gondviselője lesz ha a gyerek átköltözik hozzájuk. Gondolkodni kellett volna, mielőtt hozzáment a férfihoz."
Nem így van. Az apa új felesége nem lesz a fiú második édesanyja. Ha valaki egy ilyen férfivel kezd, akkor a gyerek létezését el kell fogadni, és ehhez az életformához alkalmazkodni kell, ez tény. Viszont nem lesznek ugyanolyan kötelességei, mint egy szülőnek.
"nem költöznék a gyerek helyében egy ilyen rosszindulatú nőhöz, aki nem csak hogy nem lát szívesen, hanem egyből "szabályokat" akar lefektetni"
Szabályokra, határokra minden emberi kapcsolatban szükség van. A szeretet nem azt jelenti, hogy a másiknak mindent szabad. Érzelmileg érett felnőttek esetében ezek a szabályok kimondatlanok maradnak, mert mindannyian érzik a határokat, hogy meddig mehetnek el anélkül, hogy a másiknak aránytalan terhet okoznának. Erre egy 14 éves kamaszfiú jóformán soha nem képes, ezért a szabályokat ki kell mondani. Rosszindulat az lenne, ha a kérdező pl. el akarná vadítani a férjét a gyerektől, vagy a fiút akarná házi cselédnek megtenni az ott lakásért cserébe, de erről szó sincs. Amúgy mi a problémád azzal az elképzeléssel, hogy egy 14 éves kamasz pakoljon el maga után, és végezze el a házimunka rá eső részét?
51. Nem is azt mondtam, hogy "második édesanyja" lenne, hanem hogy mivel házastársak, ezért automatikusan gondviselővé lép elő, ha a gyerekkel közös háztartásban lakik. Ez nem világos sok ember számára, de mivel én is érintett vagyok, kikértem ügyvéd véleményét. Here you go.
Nem az a gondom, hogy egy kamasz srácnak el kell pakolnia maga után, hanem az, hogy a Kérdezőből süt az ellenszenv és a nemakarás. Ennek pedig ugye nyögés a vége. Így nem lehet családot építeni, hogy a szabályokkal kezdjük. Remélem a gyerek is beállít egy szabály-listával, hogy mostoha anyutól miket vár el (készítsen meleg vacsorát, mossa ki a ruháit stb.). Nevetséges lenne, ugye?
"Nem idegen a kölyök, hanem a férje gyermeke. Egészen elképesztő a hozzáállása itt pár embernek."
Ja. De a gyereknek fordított esetben (itt a gyk-n) az apja felesége "csak egy idegen, szard le, ne foglalkozz vele" kategória.
Jó ez a kettős mérce úgy általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!