Hagyjam, hogy a férjem fia hozzánk költözzön?
Már hogyne kéne szabályozni a gyereket! Igen is kellenek szabályok, amiket ha tetszik, ha nem, be kell tartson. Egy gyereket nevelni kell és ebbe bizony beletartozik az, hogy szabályokat fektetünk le, amihez tartania kell magát. Erről is szól a gyereknevelés, el tudom képzelni, hogy milyen gyereket “nevel” az, aki szerint nem kellenek szabályok, csak szeretet. Jah, persze.
Teljesen érthető a kérdező álláspontja is, egyrészt az ő háza, másrészt tudja a gyerekről, hogy lusta és azt hiszi, majd náluk nem lesznek szabályok, azt csinál, amit akar. Az mind szép és jó, hogy ezzel is számolnia kellett volna, hogy “Mi van ha”, de attól ez még érhette arcul csapásként, felfordul a megszokott életük. Higgadtan át kell gondolni és azután dönteni közösen.
Nem kell fűt-fát kiabálni a kérdezőre, hogy hagyja ott a férjét meg éljen egyedül, legyen szingli, szegény pasi. Ne essünk már túlzásba. Inkább az a szegény, aki ilyen mentalitású emberrel él. Miért kéne egyből elhagyja a férjét es miért ő a szegény?! Mert nem felhőtlen az öröme? Micsoda bűn.🤷🏻♀️
38. “ el tudom képzelni, hogy milyen gyereket “nevel” az, aki szerint nem kellenek szabályok, csak szeretet”
Sikereset, boldogat, jólelkűt. Nagyon aranyos, jólelkű gyerekeim vannak, akik ráadásul nagyon sikeresek és boldogok is. Nagyon kevés szabályt hoztam amikor gyerekek voltak (például hogy soha nem szabad hazudniuk, mindenkivel rendesen, udvariasan kell bánniuk stb.), inkább csak szerettem és tanítgattam őket. Mostanra felnőttek, és nagyon klassz felnőttek lettek.
Hát persze, azt rögvest gondoltam, hogy tökéletes felnőttek lettek, azért megnézném hogyan is viselkedik valójában az kisgyerek/kamasz, akit abban a mentalitásban nevel a szülő, hogy “nem kell szabályozni, csak szeretni”.
Csak mert a környezetemben az ilyen beállítottságú szülőknek mind követelőző, akaratos, hisztis neveletlen kölköket sikerült “nevelniük”. Nyilván nem kell élete minden percét beszabályozni, de igen is kellenek egy gyerek életébe határok, szabályok, itt mindenki ennyit írt és hogy ezt az elején tisztázzák is le, mégis rájuk lett förmedve, hogy hát azt a gyereket szeretni kell, nem szabályozni….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!