Egy huszonéves “gyereket” tényleg el kell “engedni” külföldre tanulni/dolgozni?
Én annyit mondtam, hogy xy hótól kezdve kinn fogok élni. Pont.
Persze mindenki, "jaj, ne menjek, maradjak", stb. Minek? Addig érdekes mód le se tojtak aztán hirtelen annyira "fontos" lettem nekik. :D
Alap volt, hogy költözök, és a hisztik meg zsarolások - húúú, mentek rendesen - csak megerősítették, hogy húzzak el abból a környezetből.
Már lassan hegyén-hátán vannak az emberek Ausztriában, Németországban, Hollandiában meg a skandináv országokban. Én nem is értem, tényleg azt hiszi mindenki, hogy ott kolbászból van a kerítés? Hogy majd kiköltözik mindenki külföldre és havi 3 óra munkáért fizetnek majd 10000 eurót... Persze még egy palotát is kap minden szegényebb országból kivándorló, mellé egy háremet és egy arany szökőkutat is. Fél Románia, Magyarország, Szerbia, Moldova stb már deportált. Fértek még egyáltalán? Több hely és munka jut legalább nekem, felőlem menjen mindenki. Jó utat és vigyázzatok magatokra a napföldeken, majd küldjetek fotót a híres osztrák, német és holland pénzesőről.
Komolyra fordítva a szót, saját bátyám is kint kínlódik a barátnőjével, eddig jó munkája volt, de már hónapok óta a korona miatt nem működik a turizmus, fele annyit nem keres, a házbért is épp alig, hogy ki tudja fizetni. Valószínűleg jönnek haza nemsokára. Sehol nincs ingyen pénz és könnyű munka külföldön sem. Igazán felfoghatnátok.
15: senki sem mondta, hogy ingyen pénz van külföldön vagy könnyű munka.
Sajna a covid miatt aki turizmusban, vendéglátásban dolgozott az minden országban ráfaragott.
Ellenben amit én látok és napi szinten tapasztalok Németországban:
kell dolgozni, de sokkal kellemesebb, stresszmentesebb a munkakörnyezet. Az emberek sokkal barátságosabbak, nincs az állandó feszültség. Az oktatás és az egészségügy sokkal jobb. A városok sokkal élhetőbbek. Jobb a szociális háló. Ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!