Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha egy szülő a...

Normális, ha egy szülő a gyerekét azzal neveli, hogy üvöltözik vele, kritizálja, valamint ha úgy adódik meg is üti?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom így nevelnek engem és a húgomat is, mindketten önbizalomhiányosak vagyunk, én igazából már ignorálom ezt de ő konkrétan retteg a szüleinktől, különösen apánktól, szerintem ez így nagyon nem oké. Mit tudok csinálni? Beszélni már próbáltam velük, de azt mondják, hogy "máshogy minket nem lehet nevelni." Még nem vagyok 18, elköltözni nem tudok, fogalmam sincs mit tudnék csinálni. Egyáltalán nem bízom meg bennük, szinte semmit sem mondok el nekik, viszont a nagyszüleim nagyon rendesek, ők olyanok, mintha a szüleim lennének. Velük tényleg mindent meg tudok beszélni, de ha ez apámék fülébe jut vagy megpróbálnak beszélni velük erről akkor mi vagyunk leugatva, hogy mit pofázunk nekik és hogy csak stresszelni fognak rajta, "és egyébként sincs így, csak ti reagáljátok túl".
2021. máj. 10. 09:27
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

#9 pszichológiára szeretnék menni. Sajnos a nagyszüleim egyre kevésbé terhelhetőek, szóval nem hiszem, hogy az odaköltözés megoldható lenne, de lehet hogyha valami messzebb lévő egyetemre bejutok, akkor kollégista leszek, az talán jobb lesz.

Köszönöm a válaszokat!

2022. szept. 17. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!