Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti szoktátok a szerete...

Szülők, ti szoktátok a szeretetet nagyértékű ajándékkal kimutatni a gyerekeiteknek? Pl. vesztek neki néha valamit, ami a szive vágya és drága? Lovat, motort, autót, ilyesmit?

Figyelt kérdés

2021. máj. 9. 15:26
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
75%
Ha azon tör össze a gyerek, hogy nem kap egy lovat, akkor el lett rontva a nevelése.
2021. máj. 9. 16:15
 12/69 anonim ***** válasza:
80%
7. Te nagyon nem vagy tisztában a lelki sérülés fogalmával. Hány éves vagy?
2021. máj. 9. 16:20
 13/69 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos velem a szüleim olyanok voltak, hogy hiába éltek jól, engem kihagytak belőle. Nem arra értem, hogy lovat kapjak szülinapra hanem, úgy hogy meg sem tartották a szülinapomat meg úgy semmit sem.

Úgy gondolták, hogy dolgozzak meg azért amim van, ők 8-10 éves koromtól ahogy, elhagytam a játékokat engem is el hagytak.

Volt pénzük, ünnepekkor utaztak, többnyire a nagyszülőknél hagytak, ahogy nagyobb lettem egyedül hagytak. Még karácsonykor is, szóval nem az volt, hogy lovat nem kaptam vagy telefont hanem még azt sem hogy a szüleimmel ünnepeljek.

18 évesen kitettek, egyetem alatt a nagyszüleimnél laktam. Sosem volt rossz kapcsolatom velük, nem veszekedtünk de közel sem voltunk egymáshoz.

Elérték azt valóban a saját lábamon állok, élem az életemet de 9 éve nem beszéltem velük.

Azzal is lehet lelki sérülést okozni, ha semmit sem adsz a gyereknek, még érzelmet sem.

32N

2021. máj. 9. 16:50
 14/69 anonim ***** válasza:
90%

Mi max szülinaora kapunk nagyobb értékű ajándékot, pl laptopot, telefont, öcsém nagy lego készketet, vagy ilyesmit. Nem vagyunk szegények, de szerintem nem gond hogy a szüleink nem tesznek mindent alánk. Amik nagyobb kültségű "ajándékok" szoktak lenni azok inkább, programok, nyaralások.

Attól meg senki nem fog "lelki traumát" szenvedni, hogy nem kapott 100.000 ft értékű ajándékokat. Szerintem jó ha ünneoekre kap valamit a gyerek, de csak úgy tényleg nem kéne drága dolgokkal dobálózni, mert nagyon el lesz kényeztetve a gyerek.

2021. máj. 9. 17:05
 15/69 anonim ***** válasza:
38%
Már megint a lómániás tini.
2021. máj. 9. 17:14
 16/69 A kérdező kommentje:
A lelki sérülést ki kellet vona fejtenem. Arról van szó, hogy lovardába járt a lánya segíteni, mert imádta a lovakat. Ott valakinek a lován lovagolhatott. Na most a tulaj anyagi okok miatt el akarta adni a lovat. Szerette volna megvenni, de egyetemista, nem volt annyi saját pénze. Itt segíthetett volna az apja. De nem tette.
2021. máj. 9. 17:16
 17/69 A kérdező kommentje:
nem vagyok se lómániás, se tini
2021. máj. 9. 17:33
 18/69 anonim ***** válasza:
88%

Ha a csaj akar lovat akkor megveszi magának. Pláne ha egyetemista, mehet dolgozni.

Más pénzét én is szivesen költögetném baromságokra.

2021. máj. 9. 17:40
 19/69 anonim ***** válasza:
86%

Szegény, hogy tud így tovább élni...

Ha az apja megveszi a lovat, akkor simán önként és dalolva fizethette volna a tartási költségeket is, nehogy az is lelki sérülést okozzon már...

Ha meg a csillagászatgyerekek kezdi érdekelni, vegyen neki űrhajót, nehogy megsérüljön a lelke...

Egy gyerek/fiatal felnőtt lelke nem attól lesz egészséges, hogy mindent a feneke alá tesznek...

2021. máj. 9. 17:43
 20/69 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező nekem gyerekkoromba volt ilyen, hogy egy ügető pályáról lehozott átlovagolt lovat amit én lovagoltam akarta eladni nekem a gazdája, de se nekem, se a szüleimnek nem volt pénzünk rá, szüleim ha lett volna rá pénz megvették volna, pláne, hogy díjlovagló akartam akkor lenni és melette állatorvosin is akartam tanulni és minden vágyam a lovas akadámia volt saját lóval. Voltam 13 éves, de megviselt nagyon, mert nagyon-nagyon szerettem azt a lovat. Minden rezdülésem ismerte, alig kellett jeleznem neki, hogy merre menjünk.

Eladta a gazdája, később megtudtam tőle, hogy egy külföldi lovasiskolába a gyerekek kedvenc lova lett. Ez valamennyire vígasztalt, de nehéz volt elviselni, hogy nem volt rá pénzem, pedig nekem kedvezményesen adta volna.

Azóta is előjön a tudatalattimból visszatérő álomba szimbólikusan mint egy medve. Sokáig nem jöttem rá, hogy mit jelent az álmom mostmár tudom, de még egyetlen egy álmomba se sikerült rávennem magam, hogy megvárjam és ne fussak el előle. Üldöz én meg menekülök a beteljesületlen vágyam elől, amit valószínűleg mind a mai napig nem tudtam tudat alatt elfogadni,ezt jelenti, talán egyszer sikerül megvárnom.

Amúgy hogy válaszoljak a kérdésre. Jól nevelt gyerekre nem lesz káros, ha olyan ajándékot kap amiért amúgy is megdolgozott.

Például én egész nyáron ott voltam és segítettem az istállóba, etetésnél, itatásnál, én lovagoltam le a lovát úgy hogy az istálló bérlő társával aki a barátja volt mentünk együtt terepre, és amikor kellett és nem tudtak menni itatni akkor én mentem biciklivel és én itattam a két lovat.

Szóval szerintem hogy a válaszodra adjak személyes tapasztalat alapján választ, igen lelkileg sérülhet a gyerek.

Az én helyzetem nem olyan volt mint az ismerősödé, de mint írtam az én szüleim megvették volna, de nem volt rá pénzünk, és nem csak a vételi ár, de a tartási és állatorvosi költségekre se lett volna. Én akkor ezt mind 13 évesen mérlegeltem, nehéz volt, de annak örülök, hogy jó helyre került.

2021. máj. 9. 17:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!