Létezik-e olyan kölcsön, hogy nem havonta törlesztesz, hanem X év múlva egy összegben (fedezet egy nagyértékű ingatlan)?
Ami a kérdés másik részét illeti,megteheted, hogy felveszed a kölcsönt, és önmagából törleszted. A többi részét meg költöd. Nem mondom, hogy van értelme, de kivitelezhető.
Amúgy ilyen értékű ingatlant nem lesz könnyű eladni sem.
Ja, azt nem írtam: lakást vennék a kölcsönből. Kéne egy 50 millió. Abban laknék. De nem törlesztenék havonta, mivel nem tudok, hanem haszonélvező halála után eladnám a nagy házat, és annak egy kis részéből vissza is tudnám fizetni a lakás árát a banknak.
Magyarul: nincs egy fillérem se lakást venni, így ezt találtam ki. Hogy a nevemen lévő nagyértékű házra vennék fel valami kölcsönt.
Magánszemélyként szeretnél hitelt felvenni, jövedelem nélkül, haszonélvezettel terhelt ingatlanra.
Az összeg mindegy. A bank ebben a szegmensben folyamatos fizetőképességről és megfelelő ingatlanfedezetről akarnak megbizonyosodni a hitelezéshez. Problémák:
- jövedelmed nincs vagy nem szeretnéd hitelfizetésre áldozni
- vagyonod (önerőd) nincs vagy nem szeretnéd a hitelcélra áldozni
A sokmilliós ház jogállása: nem rendelkezel felette (praktikusan és jogilag ez egyaránt igaz), tehát jelen időben nem létezik, hiába a tulajdonjog.
Szóval összegektől függetlenül szar a mozgástered, ez van. Amit elvileg lehet:
- önerőből veszel lakást - gondolom, nem kérdeznél, ha ez most menne
- eladod a tulajdonjogod - mivel csak haszonélvezettel terhelten tudod eladni, nyomott áron, de befektető megveheti
- keresel magánhitelt (én nem adnék)
Köszi szépen a hozzászólásokat.
Egyik hozzászólónak: igen, szánalom, hogy gazdag üzletasszony lányaként két diplomával, éhbéres pedagógusi állásban bizony kb csak 20 fillért tudtam összerakni. Kis magyar valóság. Gazdag szülő meg ragaszkodik a túl nagy házhoz, meg az utódok feletti kontrollhoz... pedig az árából mindenki továbbléphetne. Ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!