Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt adnátok/adtok a...

Mennyi pénzt adnátok/adtok a gyereketeknek a házimunka elvégzéséért?

Figyelt kérdés
Pl ha kiviszi a szemetet, rendet rak, elmosogat, stb. Külön-külön mennyi zsebpénzt érnek ezek szerintetek?

2021. máj. 9. 10:13
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
92%

Nem adnék zsebpénzt se, hazimunkáért meg pláne nem fizetnék. Bakker ez a dolga a tanulás mellett vagy ha suli van pláne semmi tennivalója és még fizessek is azért ami alap hogy negcsinál, pfff.

Sógorom azért adott a 7 éves gyerekének 500 ft- őt mert lefeküdt aludni, eszem megáll 🤦

2021. máj. 9. 17:41
 32/40 anonim ***** válasza:
70%
Suli sincs, akart lenni.
2021. máj. 9. 17:42
 33/40 anonim ***** válasza:
20%
"Akkor ti egyáltalán nem adnátok/adtok zsebpénzt a gyereknek? Akkor se, ha félretenné és gyűjtögetné, nem értelmetlen dologra költené?"
2021. máj. 9. 18:24
 34/40 anonim ***** válasza:
98%
De, zsebpénzt igen. Mert ez is a nevelés része szerintem, hogy megtanulja beosztani a pénzt. De nem fogok azért fizetni neki ami alapból a kötelessége.
2021. máj. 9. 18:25
 35/40 anonim ***** válasza:
46%

Hat abban a szerencses helyzetben vagyok h nem kell adnom a nagyoknak.

Enagamtol max 10e tudnek adni nekik de az osztondijon havi 30 kapnak.

A kicsinek meg felesleges adni o meg kisiskolas nem is erdekli az h zsebpenz.

2021. máj. 9. 19:09
 36/40 anonim ***** válasza:
64%

Én szoktam a lányomnak adni néha pl.ha össze pakolja a nappalit (nem minden estben), de ő gyűjti folyamatosan a pénzét, pedig csak 6 éves. Kiszamolja, hogy mi szeretne venni, utana összegyűjti rá a pénzét, de nem mindig veszi meg, mert spórolos és inkabb gyűjt.

Ezért szoktam támogatni ebben.

De ő mindent beoszt pl.: zacskó cukorkát sem egyszerre eszik meg hanem több napig.

De szerintem lehet adni, ha nagy lesz is fogok neki adni (ésszerű kereteken belül)

Én próbálok olyan szülő lenni, hogy ami nekem jó lett volna azt megadom a gyerekeimnek.

Persze nem úgy, hogy hetente új telefon ilyenek.

2021. máj. 10. 02:19
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
A zsebpénz az más tészta. Azt kapja így is, úgy is. De ne azért dolgozzon, segítsen otthon, mert azért pénzt kap. Teljesen tévútra megy így a dolgokhoz való hozzáállása. Majd csak akkor lesz hajlandó bármilyen munkára, ha azért pénzt kap. Nem fog tudni senkinek sem barátságból, szívességből segíteni. Antiszociális ember lesz.
2021. máj. 10. 10:21
 38/40 anonim ***** válasza:
96%

Zsebpénz az persze, oké, de a házimunkáért miért kéne kapnia?

Mert kitakarítja a szobáját, elmosogat, vasal...? Az ALAP ;)

2021. máj. 10. 12:17
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Én sem voltam/vagyok egy nagy házimunka szerető/csináló ember. De én sem adnék pénzt, ha a gyerekem elvégezné. Motiválnám, hogy mondjuk többet netezhet, lóghat a haverokkal, vagy ilyesmikkel. De pénzt nem feltétlen adnék neki.
2021. jún. 1. 06:27
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező végül adtál, és mennyit és mire? Tapasztalatod mi? Fogok kérdést kiírni, hasonló miatt.
jún. 9. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!