Mennyi pénzt adnátok/adtok a gyereketeknek a házimunka elvégzéséért?
Nem adnék zsebpénzt se, hazimunkáért meg pláne nem fizetnék. Bakker ez a dolga a tanulás mellett vagy ha suli van pláne semmi tennivalója és még fizessek is azért ami alap hogy negcsinál, pfff.
Sógorom azért adott a 7 éves gyerekének 500 ft- őt mert lefeküdt aludni, eszem megáll 🤦
Hat abban a szerencses helyzetben vagyok h nem kell adnom a nagyoknak.
Enagamtol max 10e tudnek adni nekik de az osztondijon havi 30 kapnak.
A kicsinek meg felesleges adni o meg kisiskolas nem is erdekli az h zsebpenz.
Én szoktam a lányomnak adni néha pl.ha össze pakolja a nappalit (nem minden estben), de ő gyűjti folyamatosan a pénzét, pedig csak 6 éves. Kiszamolja, hogy mi szeretne venni, utana összegyűjti rá a pénzét, de nem mindig veszi meg, mert spórolos és inkabb gyűjt.
Ezért szoktam támogatni ebben.
De ő mindent beoszt pl.: zacskó cukorkát sem egyszerre eszik meg hanem több napig.
De szerintem lehet adni, ha nagy lesz is fogok neki adni (ésszerű kereteken belül)
Én próbálok olyan szülő lenni, hogy ami nekem jó lett volna azt megadom a gyerekeimnek.
Persze nem úgy, hogy hetente új telefon ilyenek.
Zsebpénz az persze, oké, de a házimunkáért miért kéne kapnia?
Mert kitakarítja a szobáját, elmosogat, vasal...? Az ALAP ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!