Szülők, a ti gyereketek/itek mennyit segít/ett, segített/ek 13 évesen?
Mosogatás, takarítás, stb...
Én: Magam után mindig el mosogatok és hétvégente általában is én mosogatok. A szobámat én takarítom (porszívózás, felsurulás, portörlés). De néha a konyhát is felporszívózom. Vasalni, ruhát (a padra) kiteregetni és ruhát (a padról) beszedni is szoktam. Ajtókat és ablakpárkányokat is leszoktam mosni.
Igen, azt is tudok, ne félj :)
Csak azért kérdeztem meg, mert az osztályomban rengeteg lány van, aki otthon max. elmosogat, nem tud főzni, még egy tükörtolyást se tud megsütni...
TükörtoLYás????? Bakker, ne szállj el magadtól, de se vagy ám tökéletes. Ő lehet hogy nem tud főzni, de nem ly-vel írja a tojás szót. ...
Az én gyerekemnek nem kell segítenie, raerek,megcsinált mindent. A szobáját természetesen ő takarítja, meg a kutyája és a macskája ellátása az ő dolga. Főzni azt tud, amit szeret, pl főzelékeket, tud rántottat és omlettet készíteni, illetve szokott brownie-t sütni.
Nem szálok el magamtól..
Amúgy meg elnézést kérek, hogy nem Mo.-on élek és nem tanulom a magyar helyesírást. Amit tudok, azt is még anyukám tanította (még amikor itt volt). És nem, nem itt akarom magam sajnáltattni.
Te egy nagyon ügyes gyerek vagy!
Én 7 évesen kerültem vissza anyámhoz, mert akkor második házasságból öcsikém lett. Én lettem a dajka. Mivel vizet közös kútról hordtunk, így a vizet mosáshoz is nekem kellet cuccolnom haza, nagy mosások általában min. 80 liter vizet igényeltek. 2 km-re volt kenyeres-fűszeres, így a mindennapi kenyeret, tejet stb. el kellett hoznom. Azonkívül elmosogattam, kitakarítottam 2 szobás lakóhelyünket, tűzet raktam, hamut takarítottam, fát szenet hordtam be. Majd 12 évesen kaptam húgát a negyedik házasságból. Lettem 2 gyerekes tesó-anya, mé több feladattal.
És ha gyerekek sírták, anyám folyton megverte, mert a sírásnak én voltam az oka, szerinte. De nem csak azért verte, pl. ha nem hordtam be a vizet vagy takarítás nem végeztem időben. Mindig megvolt az ok.
Tovább nem fárasztanék téged. Csak azt mondanám, hogy jó dolog szülőnek segíteni, persze józan ész határain belül. A szülő sem vigye túlzásba!
Mert most 52 évesen a gerincem 3 sérvvel semmit sem bírja, magamat sem tudok rendesen ellátni. Jahh... és jó messze lakom az anyámtól, különben sohasem lenne vízhordásnak a vége. :)
Visszatérve a te feladataidra, gondolom vizsga időszakban, vagy a doga írás előtt megértéssel és türelemmel a szülők elmosogatnak. :)
Légy mindig olyan szorgalmas, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!