Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt adnátok/adtok a...

Mennyi pénzt adnátok/adtok a gyereketeknek a házimunka elvégzéséért?

Figyelt kérdés
Pl ha kiviszi a szemetet, rendet rak, elmosogat, stb. Külön-külön mennyi zsebpénzt érnek ezek szerintetek?

2021. máj. 9. 10:13
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
91%
Semennyit nem kapta soha. Nem is értem minek kellett volna. Én is ott lakom, és nekem kell a saját retkem eltakaritani. Egyértelmű. Én sem fogok ilyen alap dologért a gyermekemnek pénzt adni.
2021. máj. 9. 12:03
 22/40 anonim ***** válasza:
96%

Kap zsebpénzt, mert én megtehetem, szemben az én szüleimmel.

De a házimunka elvégzésének képessége éppolyan fontos része a nevelésnek, mint, hogy szobatiszta legyen.

Vannak "nagy projektek" ami én nem vagyok képes elvégezni, időben még sok - pl abkaktisztítás- azt leboltoljuk. Nem mindig vevő rá, sokat tanul meg bandázik.

Az is fontos, hogy dönteni tudjon.

2021. máj. 9. 12:05
 23/40 anonim ***** válasza:
41%
Ja és én kaptam havi egy 10-est amit elraktam. Üdv #21
2021. máj. 9. 12:21
 24/40 anonim ***** válasza:
93%

Nem kaptam zsebpenzt en sem, ha penz kellett szolnom kellett mire (beulni valahova, ruhat venni stb) es kaptam.

A penz gyujtogetese pedig abbol jott ki, hogy szulinap, nevnap, karacsony, husvet, ballagas stb.

Illetve minden reggel volt bufe penz, 500ft (akkoriban ebbol kb 2 melegszendvics jott ki) ha elkoltottem elkoltottem ha felre raktam felre raktam...

2021. máj. 9. 12:31
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Semennyit. Ezeket akkor is el kell végezni egy háztartásban, ha nem fizetnek érte.
2021. máj. 9. 14:18
 26/40 anonim ***** válasza:
84%

Házimunkáért? Semennyit! Nekem ki fizet, ha kitakarítom a wc-t, meg kisikálom a fürdőkádat?? Senki. Alap, hogy megcsinálom.

Ő is itt lakik, alap, hogy a saját szobáját rendben tartja, meg besegít ezt-azt.

2021. máj. 9. 14:49
 27/40 anonim ***** válasza:
42%
Nekem ugyan még nincs gyerekem, de nálam úgy fog működni, hogy megkap mindent, amire szüksége van, tinikoráig nem adok neki zsebpénzt, viszont cserébe ugyanúgy ki kell vennie a részét a háztartásból, mint bárki másnak. Nyilván korához mérten. Ezt külön nem hiszem, hogy kéne jutalmazni, szokja meg, hogy ez alapvető dolog.
2021. máj. 9. 14:57
 28/40 anonim ***** válasza:
33%
Ezt a kölyök írta ki, aki valószìnüleg kevesli a zsebpént.
2021. máj. 9. 15:34
 29/40 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk zsebpénzt kapnak, de annak nincs feltétele. A házimunka fel van osztva köztük (saját szoba takarítás, mosogatógép kiürítés, szelektív és szemét elvitele stb.)A reggelit, tízórait, vacsorát maguknak készítik, úgy azt esznek, amit éppen megkívánnak, ők kezdeményezték.
2021. máj. 9. 15:43
 30/40 anonim ***** válasza:
6%

Én jutalmaznam inkább mint bejárónő.

Ez lenne a zsebpénze.

Ha nem segít nincs, ha segít van zsebpénz. Ennyi

2021. máj. 9. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!