Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nekem vagy nevelőapámnak van...

Nekem vagy nevelőapámnak van igaza?

Figyelt kérdés
Nevelőapám szeret kisajátítani dolgokat magának, pl a tv-t, a kocsit, stb. Az a helyzet, hogy az anyai nagymamámtól kapott pénzből vettek anyumék kocsit, eredetileg azért, hogy közös legyen, de nevelőapám az egyetlen aki tud vezetni, és ezt ki is használja, mert akármikor kérem hogy vigyen el valahova, fontos dologgal kapcsolatban, mindig visszautasít, csak akkor használja ha neki szüksége van rá. Ma pedig eléggé kiakadtam ezen, mondtam hogy jó, akkor leteszem a jogsit (egyébként is tervben volt) és akkor nem kell "furikáznia", majd én elviszem a kocsit, ha szükségem van rá. Ő viszont kijelentette, hogy nem, mert ez az ő kocsija, és nem vihetem el. Egyrészt, ez a kocsi elvileg az egész családé. Másrészt, még csak azt sem mondhatja hogy ő vette, hiszen a nagymamám vette, tehát nagyon is közöm van a kocsihoz, talán még több is mint neki. Anyukám nem akart veszekedést, és rám szólt, hogy hagyjam abba. Szerintetek kinek van igaza? Van ehhez joga? 17/l

2021. máj. 4. 22:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
82%
Lényeg, hogy az autó papírjai szerint ki a tulaj és ki az üzemben tartó. Ők határozhatják meg, hogy ki vezet. De tedd le a jogsit, aztán szólj a nagy szülőknek, hogy mi a helyzet.
2021. máj. 5. 08:18
 12/13 anonim ***** válasza:
37%

Persze, lehet közöd a kocsihoz, csak majd ne felejtsd el tankolni, olajcserére vinni, fizetni a műszaki, a javítások, a súlyadó meg a kötelező és az egyéb költségek felét, stb. Mert nem csak a használati jogok lesznek közösek akkor.

Plusz egy friss jogsis gyereknek senki nem szívesen adja oda a kocsit, egy jó ideig te biztos nem fogsz azzal egyedül furikázni, abban biztos lehetsz.

Meg azért az egyetlen vezetni tudó embernek se kell készenlétban állnia és a királykisasszony minden nyökkenésére ugrani. Attól, hogy mamád adta a pénzt, nem jelenti azt, hogy neked szánta, lehet munkaeszköznek kellett, mert pl nevelőfaterod azzal keres pénzt, és ha kiesik a kocsi, az gond. Lehet kölcsön kértek. Innen nem tudatjuk, de gyanítomcnem a te feneked cipelése volt a kimondott cél. Valahogy kocsi nélkül is eléltetek amíg nem volt, gondolom ha nagyon menni támad kedved, jár a busz, van bicaj, meg tudod azért oldani, a jogsi után meg lehet sajátot venni vagy egyezkedni, ha látják rajtad az érett és felelősségteljes viselkedést, biztos oda fogják adni, amikor épp nem kell más miatt, a kocsi.

2021. máj. 5. 08:56
 13/13 1Léna ***** válasza:
53%

A nevelőapád anyukáddal együtt most felelősek érted. Ismernek, és mondhatnak a kérésedre nemet.

Az autó tulajdonosa az akinek a nevére van írva a forgalmi. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy kinek a pénzéből lett véve.

2021. máj. 5. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!