Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek ha nevelőapám...

Mit tehetek ha nevelőapám megütött?

Figyelt kérdés
Már többször is megfenyegettek, hogy meg fognak verni. Mai napon az történt, hogy amíg anyámék elmentek otthonról, én megettem a húsnak egy kis részét (mert nem volt más, mondjuk most így ahogy végiggondolom ehettem volna szalámit is kenyér nélkül, de nem is ez a lényeg) ami a hűtőben volt. Ez nevelőapámnak nem tetszett, mert hogy holnap ő azt elszerette volna vinni munkába, ezért elkezdett velem üvöltözni, hogy én csak zabálni tudok, és egy nagy nulla vagyok . Én erre azt válaszoltam, hogy igen az vagyok, és büszke vagyok rá. Ez nem tetszett neki, ezért azt mondta azonnal menjek be a szobámba vagy meg fog verni. Nem mentem be mert meguntam, hogy már nem első alkalommal fenyeget meg. Ezután odajött hozzám és elkezdett ütni, mire én felemeltem a kezem, hogy megvédjem magam. Erre elkezdett kiabálni, hogy mit képzelek hogy az ő házában kezet emelek rá, és elment idegesen, kiabálva a nappali felé. Bementem a szobámba, majd anyám utánam jött egy seprűvel és elkezdett azzal ütni miközben én feküdtem az ágyamon. Arra már nem az első példa volt, hogy ő megütött kiskoromban egyszer napokig, púp volt a fejemen, miután úgy megpofozott hogy a régi házunkban a lépcső mellett álló (nem tudom pontosan mi ennek a neve) fa tárgyba beütöttem a fejemet, és ő azóta is többször ütött már meg, ha éppen nem úgy pucoltam az ablakot, ahogy az neki tetszett, vagy bármit tettem ami neki nem tetszett. Van róla hangfelvételes bizonyítékom is ahogy ő megfenyeget, illetve arról is mikor egyik alkalommal nevelőapám azt mondja "úgy vigyorogjál, hogy én b*szlak szájba", de sajnos a mai esetről csak hárman tudunk. Én úgy gondolom, hogy neki -hiába van házasságban az anyámmal- nincs erre joga, hiszen nem az apám, de cáfoljatok meg ha ez másképp van. A rendes apámra soha nem számíthattam sajnos, így neki nem tudok szólni. Esetleg melyik szervezetnek tudnék szólni, az esetről, vagy hol találom őket? A jelenlegi vírushelyzet miatt gondolom nehéz dolgom lesz itt is, ezért esetleg valami telefonszám van, ha van bármi ilyen szervezet? És mit tudnak tenni? Az lenne a legjobb ha kiemelnének a családból, viszont nevelőintézetbe nem szeretnék kerülni, mert azért szeretnék szabad lenni (amennyire ez nálam lehetséges) az iskolát elvégezni a szakmát letenni stb. Mi a legjobb amit tehetek? 16F
2020. máj. 4. 20:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
60%
Nagymamák ???
2020. máj. 4. 21:04
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
A nyomokról csinálj képet, a családsegítőben elvileg tudnak neked segíteni.
2020. máj. 4. 21:09
 3/22 A kérdező kommentje:
Sajnos ők se tudnak segíteni. Apaival soha nem is voltam jóba, anyaival meg összevesztem
2020. máj. 4. 21:10
 4/22 A kérdező kommentje:
Még régebben
 5/22 anonim ***** válasza:
50%
Üss vissza azonnal, vagy jelentsd fel a rendőrségen, azonnal, és azt se feledd el megmondnai, hogy anyád nem védett meg.
 6/22 A kérdező kommentje:
#2 nincsenek nyomok, mert nem ütött sokáig, ahogy védekezni próbáltam elment. Anyámtól meg csak a mellkasomnál fáj egy kicsit ahol erősebben rámvert a seprűvel, de nyoma sajnos annak sincs, bár lehet nem kellett volna védekeznem és akkor most egyszerűbb dolgom lenne
2020. máj. 4. 21:12
 7/22 anonim ***** válasza:

Mivel a fizikai bántalmazás független attól, hogy ki vert meg (tehát se apád, se anyád, de a nevelőapád meg főleg nem bánthat jogilag), ezért rendőrségnek is tudsz szólni, de szerintem előbb próbáld meg ezeket:

Esetleg barátod, rokon, ismerős van valahol, akinek tudsz szólni?

Vannak családsegítők is, akiket fel tudsz keresni. Keress rá, hogy melyik van hozzád legközelebb. Hívd fel őket vagy írj nekik. Nekik ez a munkájuk, segíteni fognak neked.

2020. máj. 4. 21:58
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Melyik megyében laksz?

Megnézem, hogy ott kinek lehet szólni.

2020. máj. 4. 22:00
 9/22 anonim ***** válasza:
13%

Hagyd ott öket a gezcibe. Kezd el dolgozni, berelj lakást, tartsd el magad. Akkor nem lesz joguk ehhez.

Ameddig rajtuk èlősködsz a szabàlyokat ők hozzàk, ha tetszik, ha nem.

A törtènetről pedig meghallgatnàm a szúleidet is. Biztos máskènt adnàk elő.

2020. máj. 4. 23:44
 10/22 A kérdező kommentje:
#8 Dél-Pest megye
2020. máj. 5. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!