Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A nevelőapám kötözködik, hogy...

A nevelőapám kötözködik, hogy milyen zenét hallgatok. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Nem hangosan, de van hogy bejön a szobámba más miatt és akkor mindig beszól. "Ilyet utoljára a 70-es években hallgattak és akkor is gáz volt."

"Még 40-50 év és eléred a jelent."

Többnyire rockot/metált hallgatok, de néha más stílusú zenéket is.

Pl zenekarok/előadók akiket szeretek: Iron Maiden, Metalica, Megadeth, AC/DC, Nightwish, Taken, Imagine Dragons, Gran Kurazh, Aria, Arteria, Kipelov, Master, Powerwolf, Mavrik, Tarja, Korpiklaani.

De vannak olyanok, akiktől 1-2 számot szeretek csak, azoknál ezt szokta mondani: "A metálról áttértél a georgián énekekre/popra?" (Szituáció függő, értelemszerűen.)

Ilyen pl.: Nina Sublatti-Warrior, Indila-Dernière Danse, Земляне-Трава у дома, Yuki Kajiura-Sis Puella Magica, stb.

Sajnálom, a túlságosan részleteztem az általam hallgatott előadókat/zenéket, de arra gondoltam hátha segít a kérdés megválaszolásában.

Általában nem foglalkozom azzal, ha valaki leszólja amit hallgatok, de így, hogy minden nap ez megy...

(Nem beszélve arról, hogy már unalmas is, mert mindig ugyanazt mondja, kisebb-nagyobb különbséggel...)

16L

2020. márc. 27. 12:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Hallgasd fülhallgatóval, akkor nem tudja, nem fogja hallani, mit hallgatsz.
2020. márc. 27. 12:32
 2/21 anonim ***** válasza:
95%

Közöld vele, hogy nem mindenki botfülű!

Valaki még tudja mit jelent az a szó, hogy akkord, vagy hogy vokál.

2020. márc. 27. 12:44
 3/21 anonim ***** válasza:
24%

Amúgy szerintem ő nem szólja le, kicsit túlreagálod, hanem inkább csak meglepődve konstatálja férfimódban.

Szóval ne sértődj meg mert szerintem ez nem leszólás akar lenni az ő szinjén...

2020. márc. 27. 12:46
 4/21 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem meg primitív ember ugat bele más zenei ízlésébe. Majd ő hallgat olyat, amilyet akar, meg majd más is. Van ám olyan, hogy magánélet, egy 16 évesnek is. Bírom az ilyet, azt hiszi, hogy vicces a gciskedés és még ő van megsértődve, ha megmondják neki, hogy amúgy nem. Ez a kategória teszi az ilyen megjegyzéseket.
2020. márc. 27. 13:01
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Na én meg abszolút olyan zenét hallgatok amit más alig, meg lenne mindenki lepődve ha most közölném, beszólást is kapnék, de megkímélek ettől mindenkit. De nem érdekel, én döntöm el, nem más.
2020. márc. 27. 13:24
 6/21 anonim ***** válasza:
63%
Tekerd fel a hangerőt
2020. márc. 27. 13:31
 7/21 anonim ***** válasza:
38%
hallgasd fülhallgatóval... én is ezt teszem, mert anyukám tanít és nem akarom zavarni az óráját. Meg kell tanulni a másikra figyelni:P
2020. márc. 27. 13:51
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#7 figyelek arra, hogy ne zavarjak vele senkit. A szobámon kívül nem lehet hallani. (Direkt kipróbáltam többször is.)

Fülhallgatóm pedig nincs. (Vagyis van, de nem működik. 😅)

2020. márc. 27. 14:04
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Szuper jó zenéket hallgatsz!

Érthető hogy bánt a beszólása, normális ember max. egyszer azt mondja, nekem ez a zene nem tetszik, és téma lezárva. Nem zeng tőle a ház, így nem kellene naponta felhoznia.

Amit tehetsz:

- anyukáddal beszélsz, megkéred, hogy állítsa le

- legközelebb fapofával azt mondod, hogy tudom, már elmondtad párszor. Nem érdemes frontvonalat kiépíteni, ki tudja, meddig lesztek még összezárva.

2020. márc. 27. 14:39
 10/21 anonim ***** válasza:
18%
Amúgy ha a vérszerinti apád lenne akkor is így reagálnál? Csak mert a mai gyerekek nagy többsége előszeretettel ócsárolja azt aki felnevelte, a vérszerinti szülőt meg aki max szülinapján felhívja ajnározzák... Mi is szoktuk szívatni egymást ilyenekkel a nevelőapámmal, attól függetlenül imádjuk egymást
2020. márc. 27. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!