Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek ha nevelőapám...

Mit tehetek ha nevelőapám megütött?

Figyelt kérdés
Már többször is megfenyegettek, hogy meg fognak verni. Mai napon az történt, hogy amíg anyámék elmentek otthonról, én megettem a húsnak egy kis részét (mert nem volt más, mondjuk most így ahogy végiggondolom ehettem volna szalámit is kenyér nélkül, de nem is ez a lényeg) ami a hűtőben volt. Ez nevelőapámnak nem tetszett, mert hogy holnap ő azt elszerette volna vinni munkába, ezért elkezdett velem üvöltözni, hogy én csak zabálni tudok, és egy nagy nulla vagyok . Én erre azt válaszoltam, hogy igen az vagyok, és büszke vagyok rá. Ez nem tetszett neki, ezért azt mondta azonnal menjek be a szobámba vagy meg fog verni. Nem mentem be mert meguntam, hogy már nem első alkalommal fenyeget meg. Ezután odajött hozzám és elkezdett ütni, mire én felemeltem a kezem, hogy megvédjem magam. Erre elkezdett kiabálni, hogy mit képzelek hogy az ő házában kezet emelek rá, és elment idegesen, kiabálva a nappali felé. Bementem a szobámba, majd anyám utánam jött egy seprűvel és elkezdett azzal ütni miközben én feküdtem az ágyamon. Arra már nem az első példa volt, hogy ő megütött kiskoromban egyszer napokig, púp volt a fejemen, miután úgy megpofozott hogy a régi házunkban a lépcső mellett álló (nem tudom pontosan mi ennek a neve) fa tárgyba beütöttem a fejemet, és ő azóta is többször ütött már meg, ha éppen nem úgy pucoltam az ablakot, ahogy az neki tetszett, vagy bármit tettem ami neki nem tetszett. Van róla hangfelvételes bizonyítékom is ahogy ő megfenyeget, illetve arról is mikor egyik alkalommal nevelőapám azt mondja "úgy vigyorogjál, hogy én b*szlak szájba", de sajnos a mai esetről csak hárman tudunk. Én úgy gondolom, hogy neki -hiába van házasságban az anyámmal- nincs erre joga, hiszen nem az apám, de cáfoljatok meg ha ez másképp van. A rendes apámra soha nem számíthattam sajnos, így neki nem tudok szólni. Esetleg melyik szervezetnek tudnék szólni, az esetről, vagy hol találom őket? A jelenlegi vírushelyzet miatt gondolom nehéz dolgom lesz itt is, ezért esetleg valami telefonszám van, ha van bármi ilyen szervezet? És mit tudnak tenni? Az lenne a legjobb ha kiemelnének a családból, viszont nevelőintézetbe nem szeretnék kerülni, mert azért szeretnék szabad lenni (amennyire ez nálam lehetséges) az iskolát elvégezni a szakmát letenni stb. Mi a legjobb amit tehetek? 16F
2020. máj. 4. 20:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10%

Ugy kell haver, jelentgesd a szüleid, pereld is be őket.

Úgy kivàgnàlak mint macskàt szarni.

Ők etenek, veszik neked az àjfont, fizetik a szàmlàidat. Nem esett le? Kis takony.

2020. máj. 5. 11:31
 12/22 A kérdező kommentje:

Ők etenek, veszik neked az àjfont, fizetik a szàmlàidat. Nem esett le? Kis takony.

#11 Nem nem esett le. "Ők etetnek". Persze mikor épp otthon vannak akkor főznek és akkor abból ehetek még szép, de ha elmennek dolgozni már sz*arják le, hogy mit fogok enni. Semmiféle ájfont nem vettek nekem, sőt még az okostelefonomat sem ők vették. A számlákat meg úgy fizetik, hogy tegnap este le is kapcsolták az áramot a szobámban, így lámpa nélkül voltam..

2020. máj. 5. 11:47
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Na ne mond már, hogy ha te vagy otthon egyedül akkor nem ehetsz. Szendvicset, tojást stb.... Valami gond lehet veled. Biztos te akarsz otthon lenni az alfa.
2020. máj. 5. 11:55
 14/22 A kérdező kommentje:
Se tojás se kenyér nincs itthon. Azért mert téged normálisan felneveltek nem biztos hogy mindenkivel így van. Ma éppen tudtam tejbegrízt csinálni csak megint balhé lesz belőle, hogy elfogyott a tej, mert az nekik kéne a kávéba...
2020. máj. 5. 12:05
 15/22 A kérdező kommentje:
De tulajdonképpen a kérdés nem arra vonatkozott, hogy mit egyek.
2020. máj. 5. 12:08
 16/22 anonim ***** válasza:
8%

16 éves vagy. Tartsd el magad. Ne a szüleidet jeletgesd.

Ha téged tènyleg bántanának akkor eszedbe sem jutna jelentgetni őket.

2020. máj. 5. 12:20
 17/22 anonim ***** válasza:
90%

16 évesen hogy kéne egy gyereknek eltartania magát, miközben sulizik? Ha nem akar fiatalon kiégni, akkor folytassa sulit és tanuljon, haverozzon stb. ennyi idősen.

A szülei meg nem csinálnak semmi extrát, amikor adnak neki ételt vagy fizetik a számlát. Ez nekik a kötelességük, ameddig nem múlt el 18.

2020. máj. 5. 12:25
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Látod. A válaszaidból kiderül, hogy valami baj van veled. De azért ettél bele a nevelőapád kajájába, mert mit egyél...

Majd azt állítod, hogy egy szelet kenyér sincs otthon napközben. Ilyen nincs barátom. Zsebpénzt kapsz? Eddig hogy maradtál élve?

2020. máj. 5. 12:37
 19/22 A kérdező kommentje:
Volt mit ennem, előfordul hogy van otthon kenyér, vagy hagynak párszáz forintot, vagy ha otthon vannak akkor aznapra van kaja. Sokáig nagyszüleimnél éltemy nen nagyon érdekelte anyámékat hol vagyok mit csinálok stb., de mint írtam velük már nem vagyok jóba, de továbbra sem ez a kérdésnek a lényege, hogy mit ettem eddig. Akár luxusban is élhetnénk akkor se viselném el, hogy egy gyakorlatilag számomra idegen ember, aki 30 évvel idősebb nálam megüssön. Egyébként zsebpénzt soha nem kaptam.
2020. máj. 5. 12:42
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Békülj ki a nagyszülőkkel. Anyukád is ellened van. Itt vagy ott húzd meg magad. Nem tudsz mást. Intézetbe nem akarsz menni. Végül is, sehol senkivel nem vagy hajlandó kijönni. Nem vagy hajlandó alkalmazkodni. Ezen gondolkodj el.

2020. máj. 5. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!