Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek ha nevelőapám...

Mit tehetek ha nevelőapám megütött?

Figyelt kérdés
Már többször is megfenyegettek, hogy meg fognak verni. Mai napon az történt, hogy amíg anyámék elmentek otthonról, én megettem a húsnak egy kis részét (mert nem volt más, mondjuk most így ahogy végiggondolom ehettem volna szalámit is kenyér nélkül, de nem is ez a lényeg) ami a hűtőben volt. Ez nevelőapámnak nem tetszett, mert hogy holnap ő azt elszerette volna vinni munkába, ezért elkezdett velem üvöltözni, hogy én csak zabálni tudok, és egy nagy nulla vagyok . Én erre azt válaszoltam, hogy igen az vagyok, és büszke vagyok rá. Ez nem tetszett neki, ezért azt mondta azonnal menjek be a szobámba vagy meg fog verni. Nem mentem be mert meguntam, hogy már nem első alkalommal fenyeget meg. Ezután odajött hozzám és elkezdett ütni, mire én felemeltem a kezem, hogy megvédjem magam. Erre elkezdett kiabálni, hogy mit képzelek hogy az ő házában kezet emelek rá, és elment idegesen, kiabálva a nappali felé. Bementem a szobámba, majd anyám utánam jött egy seprűvel és elkezdett azzal ütni miközben én feküdtem az ágyamon. Arra már nem az első példa volt, hogy ő megütött kiskoromban egyszer napokig, púp volt a fejemen, miután úgy megpofozott hogy a régi házunkban a lépcső mellett álló (nem tudom pontosan mi ennek a neve) fa tárgyba beütöttem a fejemet, és ő azóta is többször ütött már meg, ha éppen nem úgy pucoltam az ablakot, ahogy az neki tetszett, vagy bármit tettem ami neki nem tetszett. Van róla hangfelvételes bizonyítékom is ahogy ő megfenyeget, illetve arról is mikor egyik alkalommal nevelőapám azt mondja "úgy vigyorogjál, hogy én b*szlak szájba", de sajnos a mai esetről csak hárman tudunk. Én úgy gondolom, hogy neki -hiába van házasságban az anyámmal- nincs erre joga, hiszen nem az apám, de cáfoljatok meg ha ez másképp van. A rendes apámra soha nem számíthattam sajnos, így neki nem tudok szólni. Esetleg melyik szervezetnek tudnék szólni, az esetről, vagy hol találom őket? A jelenlegi vírushelyzet miatt gondolom nehéz dolgom lesz itt is, ezért esetleg valami telefonszám van, ha van bármi ilyen szervezet? És mit tudnak tenni? Az lenne a legjobb ha kiemelnének a családból, viszont nevelőintézetbe nem szeretnék kerülni, mert azért szeretnék szabad lenni (amennyire ez nálam lehetséges) az iskolát elvégezni a szakmát letenni stb. Mi a legjobb amit tehetek? 16F
2020. máj. 4. 20:52
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
43%

Következő tanévre javasolnám a kollégiumot (bár az is szar, de ennél talán jobb). Ehhez szülőd beleegyezése szükséges. Ha tudják milyen a helyzeted otthon, akkor valószínűleg tudnak segíteni, és még a saját városodból is mehetsz koleszba (ha van hely).

Nyáron pedig diákmunkából szedd meg magad, amennyire csak tudod. Legalább addig sem leszel ezzel a féreggel egy fedél alatt.

18 alatt csak nappal dolgozhatsz, és kell majd a szülőd/nevelőd beleegyezése. Ezt a diákszövetkezetnél regisztráláskor meg lehet tenni. Nagyon egyszerű 🙂

Bankszámlára is szükséged lesz. Arra figyelj, hogy a számládhoz csak te férj hozzá! Mert kinézem belőlük, hogy elvennék a pénzedet rezsire meg hasonlókra.

Szeptembertől pedig leginkább hétvégente kell dolgoznod. Abból ki tudod fizetni majd a koleszt és a kaját.

Lényegében ehhez anyuddal kell annyira jóban lenned, hogy hajlandó legyen aláírni neked ezeket a dolgokat. Javaslom, hogy a diákszövetkezetekkel kezdd!

2020. máj. 5. 14:40
 22/22 anonim ***** válasza:
Gyanítom hogy eszed ágàban sincs dolgozni.
2020. máj. 5. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!