Ha a szüleim nem akarják hogy pasim legyen de nekem van mert ugye nem szólhatnak bele és kiraknak az utcára akkor mi van? 18L
Figyelt kérdés
2021. máj. 4. 17:17
11/15 anonim válasza:
10 lehet máshol is "dugni". az odaköltözésbe elég nagy beleszólása lenne a szülőknek. cask ezért elég hülyeség tiltani
12/15 anonim válasza:
Ha még tanulsz, akkor kötelességük eltartani. Után viszont törvényesen is kirakhatnak sajnos. Én a helyedben elköltöznék, ha lenne rá lehetőségem, viszont valószínűleg így 18 évesen még nem tudnád eltartani magad, úgyhogy az egyetlen megoldás, hogy úgy teszel, mintha szót fogadnál. Az egész életedet úgysem tudják figyelni, ha ügyes vagy, nem jönnek rá. Aztán amint tehetném, lelépnék.
13/15 anonim válasza:
Ha oda szól a lakcímkártyája, akkor nem tehetik ki!
Hivatalos levélben fel kell ehhez szólítani és utána még hetek kérdése...
14/15 anonim válasza:
Nem tudom a hetes miért van így lepontozva igaza van. Úgy mint a 13asnak.
Ha be van jelentve és nem akar kiköltözni akkor több hetes/hónapos procedúra és papírmunka amíg hivatalosan joguk lesz kirakni.
Főleg a kilakoltatási moratórium alatt.
15/15 anonim válasza:
Annyival kiegészítebém a korábbi kommentemet , hogy amíg le nem érettségizel vagy 20 éves korodig, amíg nappali tagozaton tanulsz (amelyik hamarabb lesz) addig köteles eltartani.
Utána kitehet.
Azonban ha tovább tanulsz 25 éves korodig perelhetsz rokontartásert amíg van nappali tagozatos tanulói jogviszonyod. Ez nem valami nagy összeg.
14 es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!