Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem akar semmit...

Anyám miért nem akar semmit engedni?

Figyelt kérdés

Szeretnék autót venni (saját pénzből),hogy a vizsgára,suliba stb. kényelmessen tudjak elmenni,ne háromkor kelljen kelnem..

De anyám már egyből azzal jön,hogy drágák a kocsik,meg hogy csak összetöröm magam.

Apu szerint meg jól vezetek,meg jót tenne nekem a kocsi,hiszen megtanulnék spórolni.

Aztán azt sem akarja engedni,hogy egy másik szakmát lerakjak (szerinte az nem nekem való).

Mondtam neki,hogy szeretnék elmenni egy hétre valahova,egyből jött a kérdés,hogy:Kivel leszel? Mit csináltok? Mi lesz,ha történik valami? Nem. Nem mehetsz sehova.

Volt amikor ellógtam egy edzést,hogy tudjak találkozni barátommal,mert még hozzá sem akar elengedni,mert "idős hozzám". (23 éves)

Én már csak azon csodálkozom,hogy lovagolni elenged..

17/L

2021. máj. 3. 20:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
77%

Matchboxot akarsz venni? 🤣

Hol adnak annyi ösztöndíjat amiből egy autó árát össze lehet spórolni?

2021. máj. 3. 21:58
 12/28 anonim ***** válasza:
90%

Szia.

én hónapokig dolgoztam suli mellett, nyilván ebből a pénzből költöttem is, hogy ne a szülőket húzzam le. ruha, kaja, cigi stb. így sem tudtam még annyit összespórolni, hogy elég legyen egy kocsira. Ha olyat szeretnél venni amivel nem kell hetente szerelőhöz járni az nem 2-300.000 ft lesz. A diákmunkák egy időre többnyire le is álltak a vírus miatt. a lehetőségeid konkrétan : meki, kfc vagy tesco. mivel online oktakás van most, tehát ugyanúgy vannak óráid mint eddig, nem fogsz tudni úgy ugrálni, ahogy az időpontok meg vannak adva(13:30-22:00) a munkákra. Nyilván ezeken lehet módosítani kicsit, de krva fáradt leszel ha minden nap mész. szóval legközelebb érettségik után (ha most vagy végzős) vagy nyáron tudsz dolgozni. Ha mégis össze tudsz spórolni annyit, amennyi kell, ugyanúgy fennttartási kötelezettséged van az autó felé. Benzin, esetleges javítások, kötelző, sorolhatnám még.

Tudom, nem ez volt a kérdés, de arra is kitérve anyukád egyszerűen csak félt. A szakma kérdést egyszerűen meg tudod oldani, közlöd anyukáddal, hogy igenis te ezt szeretnéd, ennyi. Vagy elfogadja vagy nem, pár hónap és 18 vagy, utána nemigen van beleszólása

2021. máj. 3. 22:30
 13/28 anonim ***** válasza:
77%
17 éves korodban akkor kell autó, ha valami tanyán laktok.
2021. máj. 3. 22:32
 14/28 anonim ***** válasza:
65%
annyira keveset tudsz még a világ működéséről
2021. máj. 3. 23:35
 15/28 anonim ***** válasza:
82%

17 évesen szerintem is túlzás a kocsi, tekintve, hogy 4,5 hónapja van jogsid, az nem egy eget rengető idő. Én a szakmát csinálnám először, mellette diàkmunkáznék, ha negoldható.

Megértelek egyébként, mert egy kocsi valóban kényelmesebb, de sokan munka mellett is nehezen tartják fent.

2021. máj. 4. 05:39
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
mi is kint laktunk a halál f.szán,és anyámék kb.köteleztek, hogy 17 évesen jogsim legyen, mert elege volt a suliba, meg edzésre, meg különórákra való cipelésből. Ráadásul 3 tesóm van, mindenkivel máshova rohangált anyám, hogy el ne késsünk, na gondolhatjátok....
2021. máj. 4. 06:02
 17/28 anonim ***** válasza:
78%

Mivel háromkor kell kelnie ha megy valahová, biztos, hogy nagyon pocsék a tömegközlekedés náluk. Ha "csak" egy órát nyer oda felé autóval, már rohannék autót venni.

Anyukád nem azért tiltakozik a képzés ellen, mert inszeminátornak akarsz tanulni? Ezzel nem lehet a prűd barátnőknek dicsekedni.

2021. máj. 4. 06:34
 18/28 anonim ***** válasza:
9%
Csak egy kérdés... Apukád-anyukád külön él? Akkor szokta a különélő szülő adni a lovat a gyerek alá..
2021. máj. 4. 07:03
 19/28 A kérdező kommentje:

A szüleim együtt élnek. Anyám az inszeminátor képzést azért tíltja,mert sz*ros munka. Meg,hogy hogy néz az már ki,hogy a teheneknek/lovaknak nyúlkálok...

Nekem a reggeli "rutin" úgy néz ki,hogy felkelek 3-kor,gyorsan elkészülök,aztán rohanok a buszhoz ami 4 után megy,hogy majd a vonatomat eltudjam érni..

Ha gyakszira megyek,akkor meg ugyan ez,csak ott még futok is,mert ott több vonat van,és amint beérek indul a másik..

Hogy hol kapok ennyi pénzt?

Nagyon egyszerű..

9. óta mezőgazdasággal foglalkozunk..itt még gyakszis pénz is van.

Képzeld el,hogy 35-öt kapunk elméletre (ha kib*szott jól tanulsz) + 28-at gyakszira.

9. óta.

2021. máj. 4. 07:55
 20/28 anonim ***** válasza:
59%

Akkor jól gondoltam. Pedig jól fizető munka, mondjuk tényleg nem a legtisztább, de ezt a gyakoris kommentelő sereg többsége nem tudja, életükben nem láttak még ilyet.

Ha apukád támogat az autó vásárlásban, akkor vedd meg, gondolom egy pár százezer forintos darabról volna szó. A bejáráshoz lehet, hogy tudsz egy-két osztálytársat is szervezni, így tudsz a benzink költségen spórolni, mindenki jól jár.

2021. máj. 4. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!