Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan akadályozzam meg, hogy...

Hogyan akadályozzam meg, hogy elköltse az összes pénzét?

Figyelt kérdés
Nagyfiam (21) holnap az összes pénzét egy játékkonzolra akarja költeni (120.000 ft). Teljesen nullán lenne, amikor kéne neki raktározni a pénzét, mert autót tart fent, bevétele pedig nincs, csak ösztöndíj májusig, tehát egy tizest fog még kapni jövőhónapban. Ez semmire nem elég, pedig júniusban még műszakiztatni is kell vinnie az autóját, meg olajat is kell cserélnie. Nagyon nem akarom, hogy mindenét elköltse, amit 5-6 évig gyűjtögetett.

2021. ápr. 30. 22:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 anonim ***** válasza:
100%
Na ez örvendetes :)
2021. máj. 1. 22:22
 62/83 A kérdező kommentje:
És igen 53-as válaszoló, nekem dolgozik a webshopba, de mivel nincs bevételünk ezért nem tudok neki semmit adni.
2021. máj. 1. 22:27
 63/83 anonim ***** válasza:
100%

Büszke vagy arra, hogy csak akkor hallgat rád, amikor már szinte sírsz férfi létedre, hogy ne vegye meg?

A szülői vakság örök...

Helyedben ilyen link gyerekre nem lennék büszke max megkönnyebbülnék, hogy "most még" megúsztam, hogy hülyeséget csináljon és a hangsúly a most még-en van.

2021. máj. 1. 22:32
 64/83 Thispain ***** válasza:
100%
#60 Nem csodálom, hogy depressziós a gyerek, ha hasonló hangulatban nőtt fel.
2021. máj. 2. 01:14
 65/83 anonim ***** válasza:
100%

Sohasem fogom megerteni az ilyen szuloket.

Te elmondtad neki a velemenyedet, tudasod es tapasztalataid szerint jo tanacsot adtal neki, ennel tobbet miert kellene tenned?

Vegye meg a jatekot, koltse ra az osszes penzet, aztan majd amikor aktualis a kocsi vizsgaztatasa juniusban, nagyot koppan a kis buksija.

Megmondod neki, hogy kisfiam, innentol vagy tomegkozlekedessel mesz a dolgodra (a berletet termeszetesen a SAJAT penzebol kell rendeznie) vagy elkezdhe dolgozni, hogy legyen penz a kocsira.

Ezzel mi a problema?

Ha eroszakoskodsz, te leszel a szar. Ha allandoan esz nelkul fizetsz neki mindent, eletkeptelenne teszed, es tenyleg TE leszel a szar szulo.

Felnott ferfi, kezeld is ugy.

2021. máj. 2. 10:42
 66/83 anonim ***** válasza:
100%
azert nem vette meg, mert leorditottad a fejet 21 eves letere. ezert miert vagy ra buszke ?
2021. máj. 2. 10:44
 67/83 A kérdező kommentje:
Na kb 2 hétig tartott az öröm. Most valamelyik haverja felajánlotta 60-ért egy 5 éves készüléket. Kezdem kaparni a falat idegembe, mert már a pénztelenséget sem tudom felhozni neki mint ok, mert hogy még marad 60 az autóra (ami nyilván nem elég semmire)... Valami ötlet esetleg? Nagyon nem szeretném, hogy megvegye, de ő mondja, hogy az a 60 elég olajcserére meg műszakira és ő ezt kiszámolta...
2021. máj. 17. 18:37
 68/83 anonim ***** válasza:
100%

A debil lanyod mellett élve hadd legyen ennyi öröme.

Te meg papa a nyugdijadból fizesd ki a müszakit ne itt rijjá

2021. máj. 17. 19:27
 69/83 anonim ***** válasza:
21%

Egyszerűen ne adj neki semmi pénzt. Pont. Én 21 évesen már nem is éltem otthon, nem hogy anyu tartson el. (17 éves voltam, mikor szüleim elváltak, apuval maradtam, mert nem akartam elköltözni -> minden házimunka rám hárult.)

25 éves vagyok egyébként, lány. De minden nyáron dolgoztam, suli mellett is, mert szüleim nem adtak semmi hobbyra, ruhára plusz pénzt - amit nem bánok, mert nem lettem lusta...

2021. máj. 17. 20:38
 70/83 anonim ***** válasza:
39%
ne adj neki penzt semmire, es pedzegesd meg hogy ideje lenne elmenni dolgozni, ha ilyen koltseges hobbijai vannak.
2021. máj. 17. 23:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!