Mit csináljak, ha anyu beleszól abba, hogy mikor mehetek fürödni pl.?
Itthon élek még, dolgozom, 30 alatt vagyok. Rezsipénzt, egyebet nem kérnek tőlem. Telefonszámlám én fizetem, a saját kiadásaim én állom, itthonra is szoktam vásárolni élelmiszert egyéb dolgokat.
Viszont azt hallgatom, hogy mindjárt 10 óra menjek fürödni, vagy időben menjek... akkor értem is, ha korán kel, mert megy dolgozni és aludni szeretne.
De most szabadságon van...
Ez nekem kellemetlen, arra figyelek, hogy mikor jön szólni.., de nyilván valamilyen szinten alkalmazkodni kell.
De nem érzem a minimális szabadságot, magánéletet, amit szeretnék.
Tudom, megoldás, ha elköltözök.
Egyébként azt tudom, hogy ha elköltözök valamikor, anyagi segítséget nem fog adni, lagzit sem tud szervezni adott esetben, ezeket szokta mondogatni.
Mikor másnak hallom, hogy a szülést is kifizetik a szülők..ott segítenek, ahol tudnak.
Ezeket nem rovom fel nyilván..és nem is várom el. Csak hallom, hogy másoknál hogy van, mit fizetnek.
Ha ezekben nem tud segíteni, legalább hagyjon élni.
De egyébként nehéz elviselni a parancsolgatását, nézhetne már felnőttnek.
Apu sokkal másabb, őt nem zavarja, ha este 11-kor fürdök, az sem (mikor anyu esti műszakos, és ő nem tud szólni.)
Miért fáj az, ha este fél10kor elmész lezuhanyozni? Ettől még nem lesz fellőve a pizsi, a saját szobádban feltételezem azt csinálsz, amit akarsz.
A békés együttélés érdekében szerintem nem olyan nagy kompromisszum, hogy ne este 10 után pancsolj mászkálj stb, amikor a másik már pihenne.
Egyszer egy olyan lakásban laktunk, ahol a mellettünk lévő család valamelyik tagja rendszerint éjfél körül kezdett fürdeni, minden áldott éjjel felebredtem rá.
Délután 4 kor értek haza, tehát még csak nem is arról volt szó, hogy éjjel jönnek meg.
Iszonyat zavaró volt, pedig másik lakás... Úgyhogy fogadj szót ha ott laksz.
Azert mert mast tamogatnak a szulei kulon koltozes utan teged miert kene?
Felnott vagy, dolgozo kepes, epitsd a sajat eleted.
Nekem egyertelmu volt, hogy ha elkoltozok a penzcsap elzarul. (indokolt esetektol itt tekintsunk el, az egy honapos karanten utan mikor kiesett a munka nyilvan ehen halni nem hagytak)
Rajtuk eloskodsz, akkor tartsd be a hazuk szabalyait
Nálunk az a szabály, hogy a gyerekek (16 és 22) elsőként mennek fürdeni, aztán végül mi. Igen, van belőle veszekedés, kiabálás... stb.
De igenis fürödjenek le este 9-ig, utána vonuljanak el a szobáikba, mert utána mi szeretnénk fürdeni és nyugodtan, csendesen eltölteni az estét, nem úgy, hogy "keresztülrohangálnak rajtunk" meg a mozgásukkal zavarnak. Szeretnénk ugyanis aludni (mindketten 12 órázunk), és szeretnénk esetleg "mást is csinálni" háborítatlanul.
Ergo, legkésőbb 9-re, jó, rendben, napi kerti szórakozás és munka után 10-re mindkét gyerek fürödve és csendben legyen a saját szobájában.
Sajnos az a helyzet, hogy egy fedél alatt élő emberek alkalmazkodnak egymáshoz. Ha amúgy is mész fürödni 10 előtt mert anyukád dolgozik és te tekintettel vagy rá, akkor most miért fáj, ha szabadsága alatt mondjuk este pihenni akar, vagy egyáltalán miért kell ebből ekkora ügyet csinálni? Persze már felnőtt vagy, másként gondolkodsz az életvzetésről, ezért is szoktak elköltözni a fiatalok a szüleiktől, hogy önállóan állíthassanak fel szabályokat az önálló otthonukban.
Ha anyagilag nem tudnak támogatni, az sz*r ügy, de gondolj bele, valakit morálisan sem támogatnak, sőt örül az illető ha el bír menekülni otthonról. Ehhez képest neked nincs rossz dolgod ahogy lefestetted.
Zárójelben megjegyzem az én szüleim is olyanok mint a tiéd, megértem amin átmész, de ők nem fognak változni, abban biztos lehetsz. Marad a költözés.
Miért várod meg, hogy szóljon?
Nem lenne egyszerűbb még előtte elintézni?
Neki megspórolsz egy adag mérgelődést, neked meg nem kellene ilyen infantilis kérdéseket akkor feltenni...
Attol még hogy szabin van biztos ugyanugy 10korul akar menni aludni vagy almosodik.
Nekem a lakotarsam ment folyton ejfelkor zuhanyozni egyertelmu volt hogy csak magara gondol es tenyleg rohadt idegesito mert hangos
Szoval nincs igazad ez nem lenyegtelen kerdes ez alap problema szokott lenni.
De még az is lehet hogy azert piszkal hogy hamarabb elkoltozz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!