Mi a véleményük azokról a szülőkről akik lakást ajándékoznak a gyereküknek?
Nem kényeztetik el.
Egy szülő értelem szerűen nem akarja szenvedni látni a gyerekét.
Ez amit leírsz ez egyébbként nem az a hú de sok pénzük van kategória.
Amikor a 25-27 éves srác a 400 milliós házát építi az már valami.Saját cége van az apja cége mellett.
Dolgoztam ilyen helyen.
Egyébbként egy olyan családban ahol már másod harmad negyed generációs jólét van ott a pénz természetes.
Nem a pénz a fontos nekik.Van nekik és ennyi.Dolgoznak is érte mert el lehet mindent költeni.
Persze a pénz miatt más kompetenciákkal rendelkeznek stb....
19 evesen anyam vett egy lakast pesten, amit most en hasznalok mert itt tanulok, es o is itt szall meg ha pesten van dolga. osszeteszem a kezem hogy meg tudta engedni maganak, mert nem kell koliba menni/ alberletet fizetni, maganszferam van, ha ittmaradok megoldott a lakhatasom, es az ingatlan mindig jo befektetes.
ez nem elkenyeztetes, hanem a gyerek utjanak egyengetese, minden szulo ezt csinalja, csak a sajat lehetosegeihez merten.
Édesanyám és a család anno összerakott pár milliót, és abból megvettek valahogy egy közlekedési szempontból jó helyen lévő, bőven felújítandó kis garzonlakást. Anno porbafingóként ezt édesanyám újabb "őrültségének" éltem meg. Mert mégis egy lerozzant lakás?
Na, azóta még felújítandóként is megéri a 15 milliót simán.
Most a gyakornoki munkámból gyűjtögetek pénzt, hogy élhetőre felújítsam (villany, kőműves munka, bútorok etc.) és egyetem után be tudjak költözni.
Óriási nagy segítség.
Főleg ebben a világban, ahol már nincsenek olcsón kivehető önkormányzati lakások, csak a fidesznyikeknek a Várban... :/ Nagyimék egy tanácsi lakásban kezdték el az életük, később kinyögték az árát a gengszerváltás idején.
Itt biztos fújni fognak rám páran, de autót is kaptam, bár nem szülőktől. Egy közeli rokonom nagylelkűen felajánlotta a régi Opeljét, amit még akkor is megfontoltam volna, ha a piaci árát kéri érte. Ígyis-úgyis vettem volna kocsit előbb-utóbb, de egy leinformálható, jó állapotú használt autónak szerintem nagy a használati értéke.
Nem megyek bele a kocsim műszaki paramétereinek elemzésébe, de ez az autó még bőven ki fog engem szolgálni.
Az értékrendemmel -szerintem- nincs baj. Nem szoktam felesleges dolgokra szórni a pénzt, és nem a tárgyaktól teszem függővé az életem.
Az autó összetörhet, a lakás leéghet, a szüleim, családom viszont mindig ott lesznek mellettem.
F
Szerintem nem felesleges. Lakas nelkul is lehet valaki elkenyeztetett p.csa hidd el.
Igazabol a kornyekunkon minimum 20 milka egy 1,5 szobas lakas szoval ez meg nem is luxus sajnos.
Nagy segitseg egy lakas! Remelem ha lesz gyerekem en is tudok majd adni nekik.( legalabb egy kozoset).
12# hát egy lakas ha van mibol megvenni logikus dontes, hogy ha a fiatal tanul es/vagy dolgozik akkor nem kell albit fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!