Milyen hátránya lehet annak ha valaki sosem nő fel és sosem válik le a szüleiről és inkább válassza a könnyebb életet, de ugyanakkor önálló is tudna lenni ha akarna?
30 #
De mi nem állatok vagyunk.Akkor költözz ki egy erdőbe.😂
Én elvagyok a családommal, mint az olaszok.😀
Az emberekre amúgy régebben (is) jellemző volt, hogy nagycsalád élt együtt. Nagyszülők, szülők, gyerekek. Esetleg még azok gyerekei. Persze ehhez kellett egy nagy ház. De volt értelme. Az idősek mivel már nem nagyon tudtak dolgozni, otthon maradtak, vigyáztak gyerekre, esetleg az ilyen könnyebb munkákat megcsinálták. Mosás, takarítás. A pénzt meg a fiatalabbak keresték meg. Aki ebben a korban élt, az biztosan tudna mesélni. Manapság ez már nem annyira jellemző. De előfordul.
Én is otthon élek, majd 30 évesen. Bár nálunk inkább a pénz volt mindig a probléma. Mondjuk most lett véve egy ház... de ez is bonyolultabb.
És szerintem nem feltétlenül kell elköltöznie valakinek otthonról. Ha nincs pénz, akkor nem kell valami lerobbant viskót venni vidéken, vagy albérletbe menni. Ha tisztességesen dolgozik, és ellátja a ház körüli teendőket is az illető, akkor nincs ezzel probléma. Ha családot tervez valakivel, akkor meglépi amit meg kell lépni. Ennyi. Mindenki döntse el maga, hogy mit akar!
Beszélgettem erről külföldiekkel, vagyis, hogy szülőkkel lakni. Az egyiptomi azt mondta, hogy túl drágák a lakások, így jobban megéri nagycsaládban.
A másik indiai volt, ő meg alapból azt mondta, hogy sokan hülyének is nézik, aki elköltözik, de van erre is példa.
Szóval társadalomfüggő is. Amíg besegít valaki a szüleinek, meg kijönnek, addig nem hiszem hogy túl nagy probléma lenne ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!