Miért elvárás a gyerekcsinálás apai részről? Hogyan lehet leállítani egy apukát, hogy ne zaklassa a gyerekét a gyerekcsinálással?
27 éves vagyok és tizenéves korom óta hiába mondom apának, hogy nem akarok gyereket, egyszerűen nem képes felfogni és folyton a vérem szívja a gyerekcsinálással. Többek között emiatt sose mertem levinni a páromat a szülői házba. Sőt, el se mertem mondani bármelyik rokonomnak (vagy olyan ismerősömnek, aki rokonnal kapcsolatban áll), hogy van párom nehogy kitudódjon apa számára és akkor mégjobban rákapcsolna a zaklatásomra. Így is már elviselhetetlen.
A párommal 2021 végén/2022 eleje tájékán tervezünk összeköltözni. Mit csináljak addig apával, hogy ne készítsen ki teljesen idegileg? Egyáltalán miért ennyire elvárás ez a gyerekcsinálás egy apuka részéről?
#21: Munkavállalás miatt költöznék, azt mondanám. (Nem is füllentenék akkorát, elvégre munkám is lesz.)
Apám nem fog meglátogatni. Annyira nem időmilliomos, főleg az ő szakmájával. Mindig van valami munka, ami miatt alig érne rá.
Továbbá több, mint 100 kilométerre laknék. Ekkora távot nem fog megtenni.
Illetve a páromnak nem lenne megalázó, hogy nem mondom el. Sőt, támogatja is azt, hogy ne mondjam el. Pl ő se mondta el a saját apjának, hogy meleg, pedig pár évvel idősebb és tapasztaltabb nálam. Nem is akarja elmondani a jövőben se az apjának.
Ja, és apa azért se fog meglátogatni, mert a párom családja nem fogja beengedni őt. Nem szeretik az alkoholizálókat. Apa pedig napi szinten piál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!