Miért elvárás a gyerekcsinálás apai részről? Hogyan lehet leállítani egy apukát, hogy ne zaklassa a gyerekét a gyerekcsinálással?
27 éves vagyok és tizenéves korom óta hiába mondom apának, hogy nem akarok gyereket, egyszerűen nem képes felfogni és folyton a vérem szívja a gyerekcsinálással. Többek között emiatt sose mertem levinni a páromat a szülői házba. Sőt, el se mertem mondani bármelyik rokonomnak (vagy olyan ismerősömnek, aki rokonnal kapcsolatban áll), hogy van párom nehogy kitudódjon apa számára és akkor mégjobban rákapcsolna a zaklatásomra. Így is már elviselhetetlen.
A párommal 2021 végén/2022 eleje tájékán tervezünk összeköltözni. Mit csináljak addig apával, hogy ne készítsen ki teljesen idegileg? Egyáltalán miért ennyire elvárás ez a gyerekcsinálás egy apuka részéről?
Kedves Kérdező!
Először is...
Azért nem egy utolsó rangú indormáció, amit csak kicsit később (4) közöltèl. Látod Te magad is, hogy ennek fényében mennyire másabb válaszok érkeztek.
Másodszor...
Úgy beszélsz, mint egy látnok. Vagy mint egy időutazó. (Aki ismeri a jövőt).
Azt ìrtad: "... HA hetero lennék..." akkor ez meg ez (sem) történne meg.
Ha épp nem vagy hetero (mert hgye ezt állítod), akkor azt HONNAN TUDOD (előre!), hogy MI LENNE, HA neadjúristen AZ LENNÈL? Ami NEM vagy. :D
Ez... már megbocsáss, de kb. olyan kijelentés, mint ha azt mondanád: - Ha áramszedőm lenne, akkor villamos LENNÉK. - És ha nem? Hanem csak dodzsem a vidám parkban? Tudhatod-e ezt? Ugye nem. Csak hiheted.
Talán érted a példát... remélem. Mert amikor ilyent írunk, gondolunk, hogy MI LENNE, HA ez meg ez lenne...
Ez puszta spekuláció. Illúzió kergetés. Mert TUDNI, azt nem tudhatod. De HINNI azt hiszel.(A vallás épp ezt lovagolja meg).
Szóval, ha csak húzod az időt, hogy apádnak bemutasd a párod, akitől gyermeked soha nem lehet... azzal csak tovább mérgesíted a helyzetet. És még nagyobb csalódást okozol neki. Mintha egyenesen a szemébe mondanád, hogy mi van.
De ami a legfontosabb: Ne is törödj azzal, hogy mit reagál. Az lesz az ő döntése és legyen az ő problémája. Nem a tiéd.
Neked lesz majd úgyis bőven más és épp elég problémád...
Éste is is csak akkor foglalkozz a saját problémáiddal, amikor azok épp aktuàlisak. Magyarán: Ne agyalj, ne kattogjon az agyad, ne spekulálj feleslegesen.
Ez a javaslatom, s nem több annál.
Az ERŐ legyen veled!
Tedd fel magadnak a kérdést: Miért zavar ez engem ennyire?
Az apukád nyilván szeretné amit az elődei is, hogy a gyermekeinkben tovább élhessünk. Tovább vigye valaki a család nevét. Ha szeretett apuka lenni szeretné átélni a nagypapai örömöket is. Nyilván nem az a célja, hogy bosszantson vele, hanem azt szeretné, hogy időben foglalkozz ezzel a kérdéssel.
Nyilván tudod, hogy csalódott lesz, ha megtudja az igazságot felőled.
#15: Nem élünk külön apával. Még kénytelen vagyok szülőknél lakni, annyira drága az albérlet 1 fő részére.
És nem hazudok, őszinte vagyok vele. Megmondtam neki, hogy nem akarok gyereket, csak valamiért nem képes felfogni 10+ éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!