Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyukámmal,...

Hogy értessem meg anyukámmal, hogy "szükségem" van egy új tabletre?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy van már egy, de öt éve megvan, már minimum két éve csak anyu használja. Azt mondja én is használjam nyugodtan, alapból is én kaptam, felesleges egy új. Viszont amire én használnám, arra nem jó, már próbáltam. Néha digitálisan rajzolok a telefonomon, csak kicsi és kényelmetlen, és én a régi tabletre letöltöttem ugyan azt az appot, amit telón használok, és borzasztó. A kijelző nem érzékel annyira jól, nehéz vele dolgozni, egy folyamatos egyenest nem tudok húzni rajta, mert szakadozik a vonal. Arra, amire anyu használja tökéletes, de amire nekem kéne, arra már nem annyira. Ráadásul, ha a személyes üzeneteimet is szeretném nézni rajta, akkor ide-oda kéne jelentkezgetni anyu és az én fiókom közt, ami meg kényelmetlen.

Gondoltam szeretnék egy újat, de anya nem ért egyet vele, mert „már van egy, minek másik” „rajzolni eddig a telefonomon is tudtam, miért nem jó az”. Pedig egy új, teljesen saját kényelmesebb lenne. Tudnék rajta kényelmesebben tanulni, vagy olvasni is, mint laptopon, vagy telefonon, mivel nagyobb a kijelző, mint a telefonnak, de kényelmesebben el tudnék vele helyezkedni, mondjuk az ágyamban, mint a laptopommal. Ráadásul, ha egyedül használom az is előny sokmindenben.

Természetesen saját magamnak fizetném a diákmunkából és egyéb félretett pénzemből. (Mint ahogy a telefonomat és a laptopomat is.) Viszont nem akarok anyu „áldása” nélkül rendezkedni, szerintem ez egy felesleges vita lenne. Nem szeretnék olyan tippeket, hogy oldjam meg a tudta nélkül, annyira nem zárkózik el tőle, csak egy kicsit kell még győzködni.

Szerintetek, hogy értessem meg vele, hogy nekem szükségem van erre?

2021. ápr. 26. 13:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A saját pénzedről beszélünk, csak rendeld meg és kész. Nem is értem, anyukád miért akar ebbe beleszólni, vagy hogy miért engeded beleszólni, ha diákmunkázol, akkor 16 fölött vagy, azt csinálsz a saját pénzeddel amit akarsz.
2021. ápr. 26. 15:27
 12/14 anonim ***** válasza:
64%

Ha jól látom van laptopod, és csak a kijelző mérete a bajod a telefonnal. Egy digitalizáló tábla olcsóbb, mint egy tablet, én 14 évesen a zsebpénzemből simán összespóroltam egyre. (Nem kell egyből wacomot venni, az olcsóbb fajták is teljesen jók hobbi célra.) Csak rajzolásra tényleg felesleges egy egész tabletet venned, plusz a ceruzát, főleg ha állításod szerint csak néha rajzolsz digitálisan. A digitális rajztáblák sokkal érzékenyebbek és jobban megfelelnek a célra egy jóféle rajzprogrammal karöltve.

Ha meg mégis ragaszkodsz a tablethez, spórolj rá és vedd meg magadnak. A saját pénzed arra költöd amire akarod, ne érdekeljen mit mond anyád.

2021. ápr. 26. 16:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha megvennéd, akkor mutasd meg neki mennyivel jobb, jobban tudsz rajzolni. Ha látja az eredményét is a tabletnek vagyis a rajzokat és látja, hogy használod és a polcon porosodik majd, akkor a talán veszekedni sem fog.
2021. ápr. 26. 16:57
 14/14 anonim ***** válasza:
*és nem a polcon porosodik
2021. ápr. 26. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!