Mit tegyek az anyukámmal? Nagy szükségem lenne a válaszokra.
1. Szerintem van erre egy bűvös kifejezés: klimax... Még akkor is, ha csak most tart az elején.
2. próbáljátok meglepni apróságokkal, pl. ágyba reggeli, meglepetés vacsora, 19 évesen már lehet főzőcskézni, sütni, esetleg szervezzetek egy hétvégi kirándulást, hívd el moziba, menjetek csak ketten, csináljatok anya-lánya napot, beszéltesd, vegyetek neki valami apróságot, amit szeret, valami bizsut... a lényeg, hogy szakítsátok ki a hétköznapokból.
Az én anyukámnak is segített.
Nem tudom, hogy milyen lehet a te anyukád, de ha az enyém ilyen szituációba kerülne, akkor én megprobálnám kizökkenteni a régi kerékvágásból. Elmennénk kirándulni, aztán pedig apával küldeném el gyertyafényes vacsorára, persze úgy, hogy előtte én csinosítom ki. Ha belenézne a tükörbe szépnek lássa magát és apukád is lássa újra szépnek. Talán ez lenne az első szál.
Remélem hamarosan sikerül anyukádnak segítenektek!
Biztos észreveszi magán a változásokat és a hormonális változások is megzavarják a kedélyállapotát.
Az ötletek tetszenek és aranyosak, amiket írtak mások is.
Ha gyógyszert szed, akkor nyilván nem titok anyukád számára sem, hogy valami nincs rendben vele.
És mivel már mindannyian felnőttek vagytok, te is olyan éretten írtad le az egészet, szerintem nem muszáj rejtve cselekedni, titokban szervezkedni.
Szerintem le is ülhetnétek vele megbeszélni a dolgot. Együtt SZEMBENÉZNI a tényekkel.
Megkérdezni, hogy ő hogyan érzi magát?? Elmondani neki, hogy Ti mit tapasztaltok az egészből... és biztosítani arról, hogy ti szeretitek, és hogy próbálja meg ő is elfogadni a változásokat, ne bántson benneteket feleslegesen! Megkérdezni, hogy miben segíthettek neki? ÉS elmondani, hogy ti ugyanúgy fogjátok szeretni 10 év múlva is, mint ahogy most is!
Hátha sikerül és hátha megért mindent, amit kell!
az én ker anyám is ilyen ö nevelt fel!de ö nem a szépségért mert ö nagyon szép gyönyörü nö
ö azért mert az egész család iszik!örökölte a géneket ennyi!pedig már ugy volt h elválnak a kereszt apámmal
ö vissza jött hozzá már 4-5 és még mindig iszik
az ilyen soha nem fog leállni!ez van sajna!
Ja, még egy nagyon fontos észrevétel!
Nem tudok olyan antidepresszánsról, amire lehetne alkoholt inni! Főleg jól becsiccsenteni!
Szóval ne csodálkozzatok, ha zizis lesz tőle!
Tüntessetek el minden piát otthonról, mielőtt nagyobb baj lesz!!!
jó tüntessük el
mire van a bolt?
Mindenképpen próbáljátok kirángatni ebből a helyzetből, anyukád elfelejtette, hogy ő azon kívül, hogy családanya, NŐ is, eszébe kell juttatni. De csak akkor sikerül, ha mertek cselekedni. Tudom, hogy az eleje nehéz (a megbeszélés nem segít, majd csak később, ha már elkezdett változni), de az eredményért megéri kitartani és végigcsinálni. Az én anyukámnál olyannyira sikerült a változás, hogy már NEM SZED GYÓGYSZERT.
Ne add fel!
(a pszichológus tartósan nem megoldás)
1. válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!