Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek az anyukámmal?...

Mit tegyek az anyukámmal? Nagy szükségem lenne a válaszokra.

Figyelt kérdés
Anyukám középkorú nő és nagyon öregnek érzi magát. régen nagyon szép volt biztos rossz érzés lehet öregedni de sokan még 90 évesen sem érzik magukat öregnek. rendszeresen iszik, kb 2 naponta. ilyenkor nagyon fura, elfelejt dolgokat, nem lehet vele normálisan váltani egy mondatot, rettentően idegesítő az egész családnak, mikor ilyen. van hogy szégyenli magát másnap ezért ugycsinál mintha valami rosszat tettem volna és apukámmal és velem is nagyon bunko. utánna megint olyan kedves, rendes. egyébként ő a világ legjobb anyukája, mindent a gyerekeiért tesz, egésznap csinálja a házimunkát, stb. volt hogy apukám elbeszélgetett vele, akkor egy darabig abbahagyta, aztán ujra kezdődött minden. elküldi az orvosa is röntgenre valami miatt, akkor fél elmenni, volt hogy évekig halasztgatta az orvost, azthitte hogy meg fog halni. nem is vásárol magának semmilyen ruhát szinte, nem érdekli hogy néz ki, pedig lehetne szép nő belőle, ha venne néhány ruhát kicsit sminkelné magát de lehet hogy még az sem kéne. nincs tökéletes alakja, egy kicsi felesleg van rajta, ő meg egy nagyon kövér disznónak gondolja magát. elkezdett fogyókurázni nem is olyan rég, de nem vált be neki. most ujabban azthiszi, hogy apukám megcsalja, mert láttam hogy egy erről szóló kérdést olvas itt. pedig apukám nem csalja meg, ideje se lenne rá, de ha megcsalná, az sem lenne nagy csoda, mert apukám fiatalos, sportol, van sok terve és hogy is mondjam anyukám egy kicsit "lehuzza" vagy nem is tudom. mert apukám is aggódik érte meg szereti és ő sem tudja megoldani a problémákat. sokszor mikor apukámmal elmegyek valahova titkoloznunk kell hogy megittunk egy kávét pl, mert néha azért is haragszik ha kettesbe elmegyünk. nemtudom miért. szóval nagyon szeretjük őt, de fogalmam sincs hogy mit tegyek. amugy most kapott egy gyógyszert depresszióra. talán egy nagyon kicsit segített neki, de nemnagyon. már kezdünk nagyon kikészülni. köszi a válaszokat l/19
2009. jún. 21. 21:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát az alkoholizmus lehet, hogy minden számításotokat át fogja húzni, az ugyanis teljesen kifordítja az embert önmagából és elveszi az emberek eszét.

Jó, hogy te is gondoltál már a beszélgetésre. Egy "józan" pillanatban apukáddal együtt kapjátok el és próbáljátok meg. És tényleg kérdezzétek meg, hogy ő mit szeretne? Mi bántja? Hogyan látja ő a helyzetet? Veszekedés közben odadobott mondatok, tudod, épp az ellenkező hatást váltják ki inkább az emberből. Szóval nagyon fontos, hogy nyugodtan, kellemes hangulatban beszélgessetek, és érezze, hogy szeretitek, hogy mindent megtennétek érte, de azt is, hogy az ő felelőssége is, hogy hogyan alakulnak itthon nap mint nap a dolgok! Ha lehet még abban is jobb előre megegyezni, hogy hasznos lenne, ha időről időre újra leülnétek beszélgetni, mert nektek mindig fontos tudni, hogy ő hogyan érzi magát! Hm?

2009. jún. 22. 21:37
 12/15 A kérdező kommentje:
mikor tiszta és szépen megkérdezem hogy anya mi a baj? rosszul vagy? fáj valami? aztmondja nincs semmi baj és egyből ideges lesz. merthogy én miért mondogatom mindig hogy baja van, nincs semmi baja, csak hagyjam békén. ennyit tudok vele beszélni. ma mondta, hogy menjünk el vásárolni. nagyon megörültem neki, végre jobbkedve van. aztán délután meg mondta hogy na akkor megyünk? mondtam igen menjünk de nem vagyok tul jol de ne aggodjon nem fogok panaszkodni. aztán mondta hogy ne menjünk. mondom semmi gond mehetünk. aztán mondta hogy inkább majd máskor. kérdeztem hogy most én rontottam el? nem mondta hogy nem, csak annyit hogy mindegy már.
2009. jún. 23. 00:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Na, így öröklődnek át a viselkedés minták anyáról lányára. Te is megtanultad, hogy hogyan lehet kihúzni magad egy amúgy kellemes közös program alól, sajnáltatva magadat, lehet, hogy nem is tudatosan, de te is rosszul voltál, és igazából semmi komoly bajod nem volt, (beteg lettél hirtelen??) de jól esett volna mártírkodnod egy kicsit, hogy szarul vagy, de te mégis milyen áldozatot hoznál érte, hogy elmész vele ennek ellenére.

Ez mire volt jó?

Ha tényleg fontos lett volna, hogy elmenjetek együtt, akkor összeszedhetted volna magad.

Bocs, de az az utolsó sztori olyan szerencsétlen!

2009. jún. 23. 11:37
 14/15 A kérdező kommentje:
igen igazad van :(
2009. jún. 23. 19:15
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért továbbra is drukkolunk neked! Nektek!
2009. jún. 24. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!