Hogy értessem meg anyukámmal, hogy "szükségem" van egy új tabletre?
Az a helyzet, hogy van már egy, de öt éve megvan, már minimum két éve csak anyu használja. Azt mondja én is használjam nyugodtan, alapból is én kaptam, felesleges egy új. Viszont amire én használnám, arra nem jó, már próbáltam. Néha digitálisan rajzolok a telefonomon, csak kicsi és kényelmetlen, és én a régi tabletre letöltöttem ugyan azt az appot, amit telón használok, és borzasztó. A kijelző nem érzékel annyira jól, nehéz vele dolgozni, egy folyamatos egyenest nem tudok húzni rajta, mert szakadozik a vonal. Arra, amire anyu használja tökéletes, de amire nekem kéne, arra már nem annyira. Ráadásul, ha a személyes üzeneteimet is szeretném nézni rajta, akkor ide-oda kéne jelentkezgetni anyu és az én fiókom közt, ami meg kényelmetlen.
Gondoltam szeretnék egy újat, de anya nem ért egyet vele, mert „már van egy, minek másik” „rajzolni eddig a telefonomon is tudtam, miért nem jó az”. Pedig egy új, teljesen saját kényelmesebb lenne. Tudnék rajta kényelmesebben tanulni, vagy olvasni is, mint laptopon, vagy telefonon, mivel nagyobb a kijelző, mint a telefonnak, de kényelmesebben el tudnék vele helyezkedni, mondjuk az ágyamban, mint a laptopommal. Ráadásul, ha egyedül használom az is előny sokmindenben.
Természetesen saját magamnak fizetném a diákmunkából és egyéb félretett pénzemből. (Mint ahogy a telefonomat és a laptopomat is.) Viszont nem akarok anyu „áldása” nélkül rendezkedni, szerintem ez egy felesleges vita lenne. Nem szeretnék olyan tippeket, hogy oldjam meg a tudta nélkül, annyira nem zárkózik el tőle, csak egy kicsit kell még győzködni.
Szerintetek, hogy értessem meg vele, hogy nekem szükségem van erre?
Mondd meg neki hogy te most tabletre gyűjtesz, ezt a modellt nézted ki, ennyibe kerül. Aztán a összegyűlt, menj és vedd meg.
Nem egészen értem, miért lenne ebből vita, az én szüleim is mindig elmondták ha valamit hülyeségnek tartottak (mindent annak tartottak :D ), de nem haragudtak meg, amiért a saját pénzemből mégis megvettem. Gondolod anyukád neheztelni fog rád, ha a véleménye ellenére tabletet veszel?
Én ugyan így voltam,mikor 25-ével ezelőtt iskolába jártam,de akkor csak szagos radírt kértem mert az jobban radíroz .
Meg vették nekem !
Mutasd meg neki, hogy most hogyan rajzolsz a telefonon, közben magyarázd el, hogy miben lenne más a tableten. Ha csak mondod, hogy az jobb, nem érti, mert a telon is megcsinálod akkor minek.
Valahogy részletesebben próbáld, ne csak annyit, hogy jobb, kényelmesebb, hanem valóban sorold fel az előnyöket, erre nem tudok példát írni neked, mert te tudod miben más a kinézett tablet.
Hát úgy szoktuk meg eddig, hogy nagyobb összeg esetén szólok, akkor is ha én fizetem, ő pedig úgy érzi, hogy az kérdés volt. És néha kiakad azon, ha valami kérdésre ad egy választ,és én az ellenkezőjét csinálom.
Az előzőt azért nem használom két éve, mert suli idő alatt nem vittem magammal a koleszba, és anyu arról tudott nekem írni Messengeren, én meg idővel lusta voltam minden hétvégén átjelentkezni a saját Messengerembe, szóval maradtam csak a telefonomnál. Digitálisan rajzolgatni meg egy éve kezdtem el, de arra meg nem jó. Tehát annyira nincs okom a régit használni, mert ami miatt tényleg indokolt lenne arra nem jó, a többi dolog, amire jó lenne, az meg kényelmesebb olyan eszközről, amit nem anyuval közösen használok.
Ha jól értem, így is vita van. Ha nem hagy nyugodni a kérdés, vedd meg, mert nem úgy néz ki, hogy meg tudnád anyukád győzni.
Miféléket rajzolsz, ha szabad érdeklődni?
ennyit tökölni egy tableten de tényleg:D
vedd meg, ha szükséged van rá, nem az anyukád pénzét költöd szóval nem értem minek kéne az áldása. legyél büszke magadra, hogy megkerestél ennyit és vedd meg ha szükséged van rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!