Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Összevesztem a szüleimmel?16/L

Összevesztem a szüleimmel?16/L

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és mivel anyu meg apu dolgozik így én vagyok otthon a húgommal mivel nem képesek elengedni suliba mert félnek a vírustól. Egy az hogy nem tudok tőle tanulni mert állandóan rajtam lóg meg fecseg egész álló nap. Ha elmegyünk boltba akkor mindent meg kell neki venni semmi nem elég. Mindig éhes vagy szomjas otthon is. Rendeltem valamelyik pizzát és direkt megkérdeztem hogy kér-e de persze nem. Amikor kihozták meg majdnem megette az egészet. Pénteken azzal nyúzott hogy menjünk el a Danihoz játszani. Dani az uncsitesóm aki itt volt nálunk a múltkor az autónkon csinált valamit akkor meg egésznap ő rajta lógott. Hozza a babáit hogy babázzunk de nem érti meg hogy nem érek rá. Mondom neki hogy nézze a tv-t de az se érdekli kivéve ha én néznék valamit mert akkor biztos hogy át kapcsol valami mesére. Tudnám még folytatni de felesleges. Tiszta ideg vagyok mindennap. 6 éves gyerek nem tud magába meglenni 10 percig sem. Már veszekedésig fajult a dolog de tojnak rá hogy mit mondok.
2021. ápr. 25. 17:20
1 2 3
 11/30 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Azért azt gyakran elmondjuk itt gyakorin is, hogy nem a testvér vállalta a gyereket, ergó nem az ő feladata lenne nevelni, kaját adni neki és játszani vele.
2021. ápr. 25. 19:09
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

7#

Az meg van, hogy nem a 16 évesnek kell a testvérét nevelni, pesztrálni, ellátni, babysitterelni?

A szülő magának szüli gyermekeit,nem másnak.

6 éves amelyik nincs el magában, nyílván figyelem hiányos.

2021. ápr. 25. 19:13
 13/30 anonim ***** válasza:
11%
Jézusom micsoda családcentrikus fiatalok.Nehogymár vigyázni kelljen a hugodra.Persze mikor mész zsetont kérni akkor nincs baj mi??Mi az hogy egy tesónak nem joga vigyázni a kistesóra??Álomvilágban éltek gyerekek.Azt csinálod amit anyád,apád mond és kész.Nincs appeláta.Ha majd magadra fizeted a dolgaid,elköltözöl azt csinálsz amit akarsz.Addig csendbe maradsz,és vigyázol hugodra amíg a szüleid melóznak hogy tudjatok mit zabálni bazzeg.Gondolkozz te idióta liba hogy miért is kell vigyázni hugira,hogy meglegyen a ócska iphone-od neked is.Retard.Igaza volt előttem szólónak ÓCSKANŐVÉR 1.1
2021. ápr. 25. 20:16
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

#13, már bocs, de te agykárosodott vagy? Megnéznem te milyen fejet vágnál, ha a hat éves húgod egész nap a nyakadon lógna, mert nincs más dolga, és te még szórakoztasd is, miközben neked amúgy marhára dolgod lenne.

Hát komolyan. Szerinted a szülő nem magának szüli a gyereket? Szerinted a nagyobb testvér dolga, hogy felnevelje a kisebbet? Vagy micsoda? Nem ő vállalta, nem az ő felelőssége. Mielőtt neki állsz ócsárolni másokat kicsit képzeld magad a helyzetükbe, mert lehet neked se tetszene. Ócskaember 1.0.

2021. ápr. 25. 20:38
 15/30 anonim ***** válasza:
14%
Nem felneveli,vigyázz rá ha kell.Nem ugyanaz a 2 kiscicám.De majd ha felnőtt leszel és mondjuk lesz 2 kölyköd másképp állsz hozzá.Most ugye baszott okosnak hiszed magad.Adja meg az ég neked is.De ha majd 40-50 leszel örülsz ha rátudod bizni a nővérére 1-2 órára a kisebbet.
2021. ápr. 25. 20:45
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem magamat annak, csak átérzem a Kérdező helyzetét.

Az a baj, hogy nem 1-2 órára van rábízva a gyerek, hanem minden nap, ahogy olvastam. És én csak azt nehezményezem, hogy így nem lehet tanulni. De mindegy is, nem akarok itt is veszekedni ilyesmi miatt.

2021. ápr. 25. 20:48
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó az nem jut eszedbe hogy neki közben órái vannak? Attól még hogy digitális oktatás van, neki még ugyanúgy figyelni kell, házit kell írni, dolgozatok vannak. Neki ez a "munkája", ugyanúgy elveszi az időt. A másik meghogy nem ő kért testvért, nem ő akar gyereket nevelni. Persze az ember szívesen eljátszik a kistestvérével egy kis időt, de egész napokra az ő felügyeletére nem lehet beosztani, nem az ő gyereke.

Nagyon elegem van az ilyen szülőkből. Szülik a gyereket, de az már nem megy, hogy foglalkozzanak is vele...

Kérdező nincs esetleg valami rokon, akivel tudnál erről beszélni? Tudna hatni a szülőkre? Nagymama, nagynéni ilyesmire gondolok.

2021. ápr. 25. 21:05
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi előző vagyok, utolsó alatta #13-ast értettem.
2021. ápr. 25. 21:05
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
#13 Ez már nem az őskor. Itt már nem müködni az a szutyok rendszer, hogy van 10 gyerek egy családban meg 20 unoka akiket a nagyszülő nevel. Ne hogy már egy 16 éves kamasz vigyázzon az öcsére HOSSZÚ napokon át. Mivel egy-két nap még oké. De, hogy napokig ő legyen az anya... Mi ő? Ő gyereke? Nem hiszem, hogy az ő felelősége. Kedves kérdző, neked van ebben igazad, nem a te felelőséged a 6 éves gyerkőcre figyelni. Ezekből a reakciókból látszik, hogy hiányoznak neki az osztálytársai és a társaságuk.
2021. ápr. 25. 21:09
 20/30 anonim ***** válasza:
10%
Hmm azért nemár🤣🤣🤣Annyira azért nem lehet kemény vigyázni a hugodra.Szerintem tök aranyos hogy megy a nővéréhez babázni.Te meg hogy állsz hozzá,hát szerintem is elég gáz.Szégyeld magad,nemérdemled meg a szeretetét.Sajnos.
2021. ápr. 25. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!