Válnak a szüleim és nem tudom kivel maradjak.Mit tegyek?
Olyan cuki, hogy azt képzeled, az apádat még érdekelni fogod a válás után.
Kis naiv...
Kivel érzed nagyobb biztonságban magad? Egyáltalán dönthetsz erről?
Van váltott elhelyezés is, és a bíróság mindig a gyerek érdekeit nézi elsősorban.
Ha nem dönthetne róla, nem tette volna fel ezt a kérdést szerintem. Én 7 évesen nem dönthettem róla, anyámhoz kerültem, igaz apám nem is nagyon ellenkezett vagy küzdött értem vagy a nővéremért. Jobb is, hogy így alakult.
Szerintem ha valamelyik szülőnél van a háttérben valami káros szenvedély, vagy úgy érzed, hogy valamelyikük kevésbé érett a gyerekneveléshez, akkor semmiképp se azt válaszd. De bármelyiküket is választod, a válás nem azt jelenti, hogy akkor ezentúl a másik eltűnik az életedből és nem látogathatod.
Közös felügyelet és lakj anyával. Ez a legjobb. Követeld, hogy apával is rendszeresen találkozz, legalább heti háromszor.
Mi elváltunk, közös felügyelet van és a gyerekek anyával laknak. Minden egyes vagy minden második nap látom a gyerekeket, akik jönnek is hozzám aludni hétvégén. A gyerekekkel egyébként is tartjuk a kapcsolatot normálisan, egész nap csetelünk, tanulok velük online (osztott képernyőn), online játszom velük pubg-t ilyesmit. Nem teljesen olyan, mintha együtt laknánk (reggel nem én viszem őket iskolába stb.) és ez sajnálatos, de nem elviselhetetlen.
Ki ment el és miért?
Ki segít neked? Ki tanul veled? Ki veszi észre, ha beteg vagy? Ki visz orvoshoz?
Ki vásárol a kedvedért meg bármit (pl. finom kaját, könyvet, játékot, cipőt, ruhát)?
Ki figyel rád?
Ki vinne el külföldi nyaralásra? (Nem mindegy, hogy mindkét szülő beleegyezése kell-e.)
Nem kell itt válaszolnod, csak gondold végig! Hallgass a szívedre!
Nálunk már nagyok a gyerekek, de fel sem merültek ezek a kérdések. Az ex ment, mi maradtunk. Sajnos a 2-nek igaza van. De állítólag léteznek rendesebb férfiak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!