Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fordítsam a javamra...

Hogyan fordítsam a javamra mindezt?

Figyelt kérdés

Tönkretették a gyerekkorom, ami az egész eddigi felnőtt életem is szerencsétlenné tette. Egy csőd lettem. Apám erőszakos ember volt. Anyámmal együtt többször majdnem megölt minket, és pokollá tette az életünket. Mindenre rányomta a bélyegét az életemben, az ami történt akkoriban.

Annyit sikerült ebből a saját hasznomra fordítani, hogy nem iszom. Nem élek úgy,ahogy ő. De semmi mást nem tudtam ebből hasznosítani. Nem tudom a sorsom megváltoztatni, hogy teljesen kilépjek ezek árnyékából. Hogy tegyem ezt meg? Hogyan fordítsam a történteket a javamra? Mit tegyek, hogy ne ártson a múlt hanem szolgáljon, és előre vigyen, dolgokban sikert eredményezzen?

2021. ápr. 22. 22:33
 1/8 anonim válasza:
100%
Legyenek kis céljaid. Először tűzz ki magadnak kis célokat, és azokat valósítsd meg szépen sorjában. Ez egyre több önbizalmat fog adni és így egyre előrébb fog vinni. Tanulj, fejleszd magad mindig!!
2021. ápr. 22. 22:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Amúgy szerintem ne akarj hasznothúzni belőle a rosszból sajnis szerintem nem nagyon lehet. Inkább tovább kellene lépni. Tudom hogy könnyű azt mondani de hasonló cipőben jártam én is. Viszont mikor leléptem és hátatfordítottam, el is engedtem az egészet és "új életet kezdtem"mint ha az előző nem lett volna. Azért az idézőjel, mert előtte nem is nagyon volt.
2021. ápr. 22. 23:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Beszélhetsz olyan emberekkel, akik hasonló helyzetben vannak/helyzetből jöttek, mint Te. Ezzel akár segíteni is tudsz másoknak.

Egyébként szerintem hasznos elmenni egy pszichológushoz, ha úgy érzed hátráltat ez az életben és nem tudsz belőle kitörni.

Kiírhatod magadból ezeket az érzéseket, megfogalmazhatsz célokat és kitalálni mit kell ahhoz tenned. Elmehetsz tanulni valamit, ott is új emberekkel találkozol.

Ne fojtsd el a múltat, az tesz azzá ami vagy, akkor is, ha nem szeretettel gondolsz arra az időszakra, de próbáld meg tudatosítani, elengedni es megbocsátani. Talán ebben tud nagy segítséget adni egy pszichológus. Minden rendben lesz! Hajrá!:)

2021. ápr. 22. 23:31
 4/8 anonim ***** válasza:
55%
Az ilyesmiből semmi jó nem származik, hazudnak azok a rózsaszín nyálasságok. Olyanok írják, akikkel sosem történt baj. A baj nem szolgál minket, nem erősít, csak lerombol, és koptatja az érfalakat, a szívizmot meg az idegeket. Nem lehet a javadra fordítani. Annyi tehetsz, hogy örülsz, hogy túlélted. És mindenkinek végleg hátat fordítasz, aki okozta.
2021. ápr. 23. 00:33
 5/8 anonim ***** válasza:

"nem iszom. Nem élek úgy,ahogy ő." - hát ez máris sokkal több, mint amit sok, hozzád hasonló helyzetből jövő ember képes megtenni.

Légy büszke magadra! :)

2021. ápr. 23. 11:51
 6/8 A kérdező kommentje:
5#. Köszönöm szépen! A többi válaszolónak is köszönöm, de én mégis valamiért hiszek abban hogy mindent ami történt valahogy a javamra fordíthatom. Csak meg kell találnom a módját
2021. ápr. 23. 17:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Remélem hogy így van és sikerülni fog. Ha bejön ne felejtsd el ide megírni hogy mi is tanuljunk belőle. Viszont ha más nem akkor biztos vagyok benne hogy te nem ilyen szülő leszel :) minden jót :)
2021. ápr. 23. 20:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. ápr. 23. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!