Hogyan mondjam meg a szüleimnek, hogy elegem van?
Még pár év a felnőtt korig, de a szüleim egyszerűen kiidegelnek. Főleg anya. Egyfolytában azt mondja, hogy jaj, te vagy a ... szerintem tudjátok. Hogyan tudom megmondani, hogy nekem ez már nem. Nem nagyon engednek el sehova sem egyedül. Ez lehet azért ven, mert egyedül vagyok, vagy mert volt egy én általam nem tudott testvérem aki meghalt?
Miért van ez?
Kérdező! Hányszor és hogyan jelezted a szüleid felé, hogy ez neked nem OK?
Nem lehet egyszer komolyan leülni velük, és megbeszélni ezt? Nyilván nehéz lesz nekik "leszokni" erről a kisgyerekes kezelésről, ha eddig mindig így csinálták... Mert észre sem veszik magukon nyilván.... De azt is kulturáltan megbeszélhetitek, hogy egy-egy ilyen megnyilvánulás esetén te - nem bevágod a durcát - hanem finoman jelzed (pl. mosolygós ujjfelmutatással), hogy ezt lécci ne.
Semmire se mész, ha anoním fórumokon fröcsögsz anyádékra.
Együtt kell megbeszélni.
Kérdező, milyen nemű vagy?
Végigolvastam a kérdésedet, a válaszokat, mindenki készpénznek veszi, hogy lány vagy. Ez nekem nem egyértelmű. Ha fiú vagy, akkor viszont kisbabaként kezelnek. Sürgősen változtass!
10es nek igaza van! 😊
En mar anyuka vagyok 21 eves vagyok es mostmar nagyon is megbecsulom!😊
De 15 evesen engem is idegesitett😂 szerintem ez termeszetes.. de azert ne bantsd meg oket, szeretnek Teged🥰 puszi!
Nekem nem gügyögtek mégis hihetetlenül idegesítettek a szüleim. Ez ilyen korszak.
Nem kell túlgondolni. Ha elkezdik, kicsapod a balhét hogy normálisan beszéljenek hozzád. Ez is a tinédzser kor egyik szépsége :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!