Hogyan mondjam meg szüleimnek, hogy Muszlim lettem?
Nemrégiben elkezdtem kutakodni a vallások iránt, egy-kettőt gyakorolni, kipróbálni.
Amikor az Iszlámhoz értem elképesztő nyugalom fogott el és kifejezetten élveztem a "próbákat".
Szüleim atheisták, sőt, hülyeségnek tartják az összes vallást. Nem vagyok biztos benne, hogy mit is kellene mondanom...
Mennyire vagy az?
Mármint hogy még nem tűnt fel nekik...
Ez olyan mint az ultrafutás.
Én is nézegetem sokat,hogy bakker, micsoda emberi teljesítmények.
De azért,mert elolvastam néhány cikket a spartathlonról, meg van futócipőm,nem mondhatom el magamról,hogy ultrás vagyok.
Kérdezd meg tőlük, hogy mi a véleményük a muszlim vallásról. Próbálj meg óvatosan beszélgetni a témáról, és attól függően közöld velük, hogy mit mondanak. Ha teljesmértékben elítélik és bosszantja őket a téma, akkor a helyedben én nem mondanám meg.
Persze az más kérdés, hogy ha már nagykorú vagy. Ebben az esetben még mindig óvatosan kezdenék el beszélgetni a témáról, de biztosan megpróbálkoznék vele, hogy elmondjam.
Esetleg számíthatsz rá, hogy kitagadnak?
Szerintem egy ateista könnyebben elfogadja ezt mint egy hithű keresztény..
Én is ateista vagyok, és ha a fiam azzal állítana haza, hogy ő muszlim lett, akkor azt mondanám, hogy egészségedre.
A hit nem olyan amibe bele lehet szólni, és egy ateista van annyira logikusan gondolkodó, hogy ezt ne vegye személyes sértésnek.
De én a helyedben várnék addig amíg tényleg 100%-osan biztos vagyok a dologban.
Ne haragudj, de ez inkább nevetséges...
Ennyi idő alatt még nem volt időd megtapasztalni. Még a netflixnek is hosszabb próba ideje van!
Szüleidnek én annyit mondanék, hogy érdekelnek a vallások, ezért beleások magam egy-kettőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!