Hogyan mondjam meg szüleimnek, hogy Muszlim lettem?
Nemrégiben elkezdtem kutakodni a vallások iránt, egy-kettőt gyakorolni, kipróbálni.
Amikor az Iszlámhoz értem elképesztő nyugalom fogott el és kifejezetten élveztem a "próbákat".
Szüleim atheisták, sőt, hülyeségnek tartják az összes vallást. Nem vagyok biztos benne, hogy mit is kellene mondanom...
Magrib ideje van, előtte meg rituális tisztálkodás
Akkor hétfőtől már muszlim vagy??
Pedig még csak kedd van...
Úgy vettem észre, hogy rosszul fogalmaztam. Már egy hónapja muszlimként élek, tartom Ramadan-t és napi ötször imádkozom. Szüleim jelenleg abban a tudatban élnek, hogy ez csak egy Iskolai projekthez kell.
Simán elképzelhető, hogy egy hónap múlva elmúlik, de jelenleg ezt érzem helyesnek, biztonságosnak és kellemesnek.
Inkább azért szeretnék róla beszélni velük, mert van egy elég erős bizalmi kapcsolatunk. Elmehetnék akármikor egy mecsetbe, csak nem tudom, hogy mit gondolnának.
Rengeteg értelmes komment jött, tipikus vidéki parasztok akik csak az M1-en látják, hogy "Jajj, muszlim rossz, muszlim erőszakos" stb. Azoknak akik nem a "Robbantsd fel őket" meg "Csatlakozz az ISIShez" dolgokkal jöttek, azoknak köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!