Ezt mire vélnétek? A szomszéd gyerekei fontosabbak?
Laktózérzékeny vagyok, már kb. 5 éve tudjuk. Nem élünk együtt, és amikor találkozunk, anyámat ugye kérem mindig, hogy laktózmentes termékekkel főzzön-süssön kizárólag, vagy ha ez bármilyen okból nem megoldható, akkor csináljon tejmentes ételeket.
Mindig is leszarta. "Ennyitől semmi bajod nem lesz" stb, és simán laktózosan csinált mindent. Volt, hogy azt mondta, laktózmentes a tejföl a levesben, aztán fél délután a wc-re jártam.
Erre minap felhív megkérdezni, hogy a margarinban van-e laktóz, mert a szomszéd gyerekei mennek át és abból akar ételt csinálni nekik. Első gondolatom az volt, hogy hogyan lehet az, hogy esetemben 5 éve magasról tesz rá, a szomszéd gyerekei miatt meg engem felhív?
Nektek ez hogy esne? Hogy lehet az ilyenre reagálni? Annyit tudtam mondani, hogy miért nem nézi meg a dobozt, aztán le is tette, mást nem tudtam mondani.
De azóta eszembe jut, hogy bakker a saját gyerekét leszarja, más gyerekét meg képes tiszteletben tartani. Nem tudok úgy tekinteni rá ezután.
14-es, aztán vagy segít a tabletta, vagy nem.
Mellesleg én biztosan nem szednék be semmilyen bogyót azért, mert anyukám egy tahó ;)
14-es, bárcsak ilyen egyszerű lenne. Egyébként hagytam otthon egy doboz laktázenzimet végszükség esetére, de nem szívesen használom, mert mellette sokszor ugyanúgy problémák vannak.
A szcenárió mindig ez: "anya, ez laktózmentes tejjel készült? Nem, mert nem volt a boltban (sosincs pont akkor, amikor néha venni akarna), ott a laktázod, vegyed be".
Kíváncsi vagyok, hogy a szomszéd gyerekeket elintézte-e annyival, hogy hát ott a laktáz, vegyenek be belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!