Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtudnátok osztani tapasztala...

Megtudnátok osztani tapasztalatokat arról, hogy milyen az, hogy ha a szüleid élnek a szomszédban?

Figyelt kérdés

2020. máj. 3. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Attól függ, hogy előtte milyen volt a kapcsolat és egyedül élek vagy párban.

Nekem kifejezetten jó volt, hogy a szomszédban éltek,(már meghaltak mindketten) mert kölcsönösen tudtuk segíteni egymást.

De nekünk alapban jó volt a kapcsolatunk - ezért is vettük meg a szomszéd házat - és később sem volt semmi probléma.

A feleségem is normális volt és a szüleim is. Az unoka meg imádta őket.

Intelligencia kérdése minden.

2020. máj. 3. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
64%
Lényegében olyan, mintha csak külön lakrészen élnénk. Túl sok az átjárás. Mindenbe beleszólnak a nagy okosok.
2020. máj. 3. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk kimondottan rossz volt.

Anyai nagyszülők voltak a kertszomszédunk.. Velük mondhatni nem volt gond, míg éltek. Elvoltak a saját világukban. Mama sütött minden pénteken rengeteg finom kalácsot és hozta át. Szóval csak előnye volt.

Aztán a nagyobb testvérem összejött egy csajjal, feleségül vette és az utcánkban vettek házat. kb 10 háztömbnyire tőlünk. Ez nem is lenen baj. Aztán jött a gyerek náluk és anyám teljesen bekattant ezáltal. Volt, hogy 12 órás műszak után hazaért este 21:30 kor és képes volt hulla fáradtan átmenni gyereket fürdetni... rendszeresen! hiába mondtuk, hogy hagyja már békén őket, majd megoldják.. nem, azért is ment.

Aztán a tesómék szétmentek... több mint való anyám mindenbe belekotnyeleskedése is közre játszhatott ebben, meg voltak más okok is tesóm és felesége között..

Na ennek közel 5 éve. Azóta az exfeleség a földre szállt sátán a szemükben (anyám+apám) szemében. Ha fúj a szél akkor az a szemét r***anc az oka, ha esik az eső, akkor is az az oka.

Közben feljött a téma, hogy építhetnék (én a legkisebb) a kertbe házat és oda lehetne költözni. Akkor közöltem velük, hogy ezt felejtsék el. Ha költözöm innen akkor minimum 50kmre megyek, ahova ők nem tudnak átjönni akkor, amikor akarnak.

Részemről biztos nem maradnék a szülők környékén ha költözöm. Persze ez függ a szülőktől is, hogy mennyire kezelik helyén a fiatalokat, mennyire folynak bele az életükbe.

2020. máj. 3. 14:18
 4/9 anonim ***** válasza:
25%
Ha a te szüleid már mindketten elhunytak, és nem aktuális a dolog, ráadásul jól kijöttetek velük, akkor mi a kérdésed apropója?
2020. máj. 3. 14:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Egyelőre az lett volna a terv, hogy a mostani elég nagy, 2 szintes kertesházat alakítottuk volna át 2 egyszintesre, 2 különböző bejárattal, közös nagy kerttel.

De a vélemények alapján inkább kihagyom, köszi mindenkinek. :)

2020. máj. 3. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok és gondolom ezt nekem írtad.

Hol tettem én fel kérdést?

A kérdésre válaszoltam, a saját tapasztalataim alapján.

2020. máj. 3. 15:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó, mert bármi kell át tudunk menni egymáshoz
2020. máj. 4. 01:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,

ha jó a kapcsolat a szülőkkel, akkor csak előnye van. Annak idején az anyósom is a szomszéd lakótömbbe költözött, nagy megelégedésünkre.

Most a fiamék költöznek tőlünk 300 méterre, nagyvárosban. Ők is, mi is alig várjuk, hogy költözzenek.

Nagyon jó a viszony velük, beleértve a menyünket is.

2020. máj. 8. 08:05
 9/9 anonim ***** válasza:
2020. máj. 8. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!