Mit válaszolnál, ha a 8 éves gyereked megkerdezné, hogy kit szeretsz jobban, őt vagy az új párodat?
Bizony az egyforma szó nem kielégítő egy gyerek számára. Egy gyermek bekerül egy osztályba és az általános iskolában az oszrálytársak összehasonlitanak és rangssorolnak. A fiúk azt nézik ki a legerősebb, kinek a szűlei a leggazdagabbak, ki az osztályban szegény.A lányok versenyezhet ék a szűleikben, vagy öltözékben.
Az egyforma nem létezik a szotárukban. Nem volt helyes egy mondatban válaszolni.
Ha az apa azt mondja téged szeretlek a világon legjobban, akkor kódolva can a kislány következő kérdése, akkor miért vagy avval a nővel, nem velem?
Én apuka vagyok én ezt válaszoltam volna:édes lányom ne hasonlítsd össze, ugye érzed mindig hogy nagyon szeretlek amikor együtt vagyunk? Érzed hogy nagyon szeretlek? Amikor nem vagyok itt akkor is nagyon nagyon szeretlek és ugyanígy szeretve gondolok rád.
Most még nem érti, minden magyarázkodásnak egy a vége jobban szeret vagy nem? Nem mennék bele. Nem baj hogy nem érti, ahogy nő fel egyre jobban megérti.
A páromat szerelemmel, őt pedig szeretettel.
De nem összehasonlítható a két érzés.
A férjed egy intelligens felnőtt ember, aki nem hazudik a gyereknek!
Rosszul esik persze, de csak azért mert még nem így fogja fel, de remélem te is intelligensen reagáltad le és az ő szintjén elmagyaráztad neki.
Hogy te kit szeretsz jobban engem vagy apát? És mielőtt válaszolna el kell neki mondani, hogy teljesen normális, hogy mindkettőtöket ugyanúgy, nem kell választania ahogy szereti a Kati mamát és az Éva mamát is, a kistestvérét, az unokatestvérét és a kis barátait vagy a kis szerelmét mert a szívünkben sok embernek van hely, mindenkit szerethetünk anélkül, hogy választanunk kelljen. Majd egyszer neki is lesz feleség e ahogy most apának is van és ő is úgy fogja szeretni mint az anyukájával vagy az apukáját.
Aztán majd ahogy nő ezek az érzések úgyis pontosabbak lesznek és akkor megfogja érteni ezzel mit akartál neki mondani, hogy minden érzés lehet ugyanolyan nagy meg akkor us ha máshogy szeretjük az anyákat, a gyerekeket és a feleségeket.
Nem kezdeném egy 8 évesnek ezt a béna dumát tolni, hogy "más a két érzés". Nyilván nem ezt akarja hallani, nem is érti, azt akarja hallani, hogy őt szereted a legjobban.
Abból, hogy "hát a két érzés nem egyforma" csak azt hallja, hogy "nem engem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!