Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőkhöz költözés kisbabával,...

Szülőkhöz költözés kisbabával, vagy házvásárlás? Az utóbbi nem jobb és kényelmesebb megoldás?

Figyelt kérdés

Kisbabánk lesz ősszel, viszont a "hol fogunk élni" kérdéskörben nem jutunk dűlőre.

Azt tudtuk, hogy Budapestről szeretnénk elmenni, mert itt egyetemistának, fiatalnak jó lenni, de a mindennapokat nem bírnám ki itt a lakásban. Szóval a szülővárosunkba költöznénk.

A szüleim szeretnének venni nekem/nekünk egy kertes házat, aminek én nagyon örülnék. A párom ezzel szemben ezt nem akarja, mert hogy mit fog róla gondolni az egész család és egész életében hallgathatná utána ezt. Mint megtudtam, a szüleinek is elpanaszolta és ők mondták, hogyha Budapesten mindenképpen szeretnénk itt hagyni, költözzünk oda hozzájuk. Így tudnánk pénzt gyűjteni és vehetnénk fel pár éven belül hitelt saját házra.

Nekem ennek már csak a gondolatától is a hideg futkos a hátamon. Mert én náluk még 3 év után sem érzem otthon magam, vendég vagyok. Tavaly télen oda lett költöztetve a 93 éves dédmama is, akivel folyamatosak a konfliktusok... Pl. amióta ott van, nem hajlandó fürdeni, mert fél, hogy elesik a fürdőszobában és meghal, eltöri valamijét.

Nekem kell a saját tér, az, hogy magunk legyünk és ne legyen ott még plusz 2-3 családtag velünk nonstop. Ráadásul minek gyűjtenénk önerőre, miért vennénk fel hitelt, ha nem muszáj?

Kedvelem a párom szüleit, nincs velük problémám, de egy hónapban pár órát ott lenni pont elég.

2021. ápr. 16. 17:31
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
44%

Teljes mértékben egyet értek a 29-es válasszal. El vagy kényeztetve!!!!

Nem tudom minek a kertes ház, gyerek mellé nem kötelező, ahogy a cuki családi kutya sem.

Pár évet kibírtok a lakásban, és mi ez a szöveg, hogy férjed nem tudja megteremteni a neked tetszőt???? Miért, mi kell neked, 60 milliós, fullos Ikea katalógus ház? Egy kádár kockát is fel lehet újítani szép apránként. Gyerek mellett úgyse bírnád a takarítást, kert rendezését.

Te tényleg kiheréled a palidat.

2021. ápr. 16. 20:26
 32/70 anonim ***** válasza:
46%
Eléggé sokan félreértették a korábbi hozzászólásomat, amiben a férj kiheréléséről írtam.... nem arról van szó, hogy kizarolag a férfi kötelessége előteremteni a család egzisztenciáját, de azért az, hogy a feleség szülei betolnak a segguk alá egy házat, nagyon durván a másik véglet. A kettő között meg ott lenne az a végtelen egyszerű kompromisszum , hogy egyelőre maradnak a lakásban. De mivel a kérdezőnek beszorult a seggebe az ezustkanal, azt gondolja, hogy nem is élet, ha gyerekkel lakásban van és még mindig az anyósékat fújja ezzel takarózik, mintha komolyan opció lenne. Egy ilyen ember sose vállalná ezt be...
2021. ápr. 16. 20:35
 33/70 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, és mikir tervezel anyagilag függetlenedni a szüleidtől?

Szerintem a férjed csak nem akar eltartott kisgyerekként élni, mint te. Ennyi.

2021. ápr. 16. 20:43
 34/70 anonim ***** válasza:
23%
Nem lehet, hogy a párod a fővárostól nem akar messzire költözni?
2021. ápr. 16. 20:44
 35/70 anonim ***** válasza:
70%

Tfh ez nem a szokásos gazdag-terhes-ostoba lányos kamu.

Jó, te otthon babázol 1-2 évet. De a párod honnan akasszon le új munkahelyet? Lehet jó neki a mostani.

És oké, a szüleid vesznek neked még egy pénznyelő ingatlant (mert a másikat se eladni, se kiadni nem akarod, ami egy kis pénzt hozna. Mert csak. ), aztán mikor párod megunja a banánt, ott áll csupasz seggel?

A második férjednél azért gyerekgyártás előtt állj elő az igényekkel, jó időben egyeztetni az ilyesmit.

2021. ápr. 16. 21:04
 36/70 A kérdező kommentje:

Mit gondol magáról itt pár válaszoló? Mégis miért beszéltek úgy velem, mintha a feneketekből rángattatok volna elő?!

26 éves vagyok, jelenleg a záróvizsgáimat csinálom. Már van egy diplomám és hálás vagyok a szüleimnek, hogy támogattak egész életem során mindenben. Hogy már kamaszként tanulhattam nyelveket, gimnazista koromban két nyarat tölthettem nyelvtanulással külföldön és egyetemistaként is megengedhettem azt a luxust, hogy ne kelljen dolgozzak, csak a tanulmányaimra koncentráljak. Megadták nekem az anyagi biztonságot is, de ha a vizsgák miatt pánikoltam, akkor is segítettek, meghallgattak, vagy kikérdeztek, ha éppen az kellett.

Ettől én nem vagyok senkinél sem rosszabb! Szerintem itt páran elég álszentek és szemellenzősek, de gondolom, ha nekik lettek volna olyan lehetőségeik, mint nekem, mindet visszautasítják, hogy inkább már fiatalon eladósítsák magukat a diákhitellel, saját lakás helyett is inkább a 3-5 fős kollégiumi szobákat választották volna és semmi támogatást nem kértek volna a szüleiktől soha.

2021. ápr. 16. 21:12
 37/70 anonim ***** válasza:
38%
Blablabla.... akkor miért nem dolgozol csilivili melóhelyen, ha van diplomád? Nyuszikám, nekem sem kellett dolgoznom mikor egyetemista voltam, sőt idén elkezdek egy másik szakot, de nem a csupasz seggemre teszem! Főleg nem szülnék purgyét a semmire. Lakásom meg nekem is van. Tehát én irigy biztos nem vagyok rád. Egyszerűen az akkor is szánalmas, hogy gyakorlatilag semmit sem értél el önerődből, de még vannak követeléseid, és a nullára szülsz egy kölyköt. Erre vagy büszke?!
2021. ápr. 16. 21:25
 38/70 anonim ***** válasza:
44%
Szerinted 30 évesen egy gyermekkel, 0 munkatapasztalattal hova tudsz majd elmenni dolgozni?
2021. ápr. 16. 21:29
 39/70 A kérdező kommentje:

Mivel nem abban a szakmában szerettem volna elhelyezkedni, amit először tanultam. Ezért jelentkeztem máshová, és itt is nappali képzésen tanulok. Tudod, ahol hétköznap vannak órák, akár délelőtt is.

Anyukám htb bő 30 éve, sosem volt ebből gondja, problémája. Boldog nő és anya, senki nem hányta a szemére, hogy mi az, hogy ő nem dolgozik. Nem a ledolgozott órák számától lesz valaki értékes!

2021. ápr. 16. 21:36
 40/70 anonim ***** válasza:
63%

Ne haragudj, azt feltételeztem, hogy dolgozni szeretnél majd, és nem háztartásbeli lennél.

A szüleid nem tudnak házat venni nektek Budapest valamilyen külrészén? Te lehetnél ott háztartásbeli, párodnak meg nem kellene messzire mennie a munkahelyétől és a családjától.

2021. ápr. 16. 21:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!