Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Megtudnátok "érteni"...

Szülők! Megtudnátok "érteni" / feldolgozni, ha a 20 éves gyereketek öngyilkosságot követne el egy betegsége miatt?

Figyelt kérdés
A betegség nem gyógyítható. Nem halálos, de megnehezíti és tönkreteszi a mindennapokat.

2021. ápr. 12. 14:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy honnan veszed hogy nem gyógyítható? Csak rákerestem,a fülzúgásra többféle kezelési mód is van. Ha az első orvos nem tud vele mit kezdeni, menni kel addig amíg megfelelő dokit nem találsz. Írnak egy új módszerről is, amivel az idegi eredetű fülzúgást is kezelni tudják.
2021. ápr. 12. 15:24
 12/22 anonim ***** válasza:
78%
Tudod, mit? Állj be önkéntesnek(van ilyen lehetőség) Covid-19 fertőző osztályra. Ápold a betegeket, nem kell eü végzettség, sokszor a megfordításukhoz is kell ember, meg egyebekhez aszisztencia. Hasznos lehetsz, és nem kell félned, hogy ha elkapod belehalsz. Hiszen úgysem akarsz élni!
2021. ápr. 12. 15:27
 13/22 anonim ***** válasza:
22%
"Hasznos lehetsz, és nem kell félned, hogy ha elkapod belehalsz. Hiszen úgysem akarsz élni!" Inkább fogtad volna be a szád. te minden krízishelyzetben lévő ember kérdése alatt megjelensz hogy belemarhass? A gondolatra áll fel hogy esetleg a te nagy szád miatt hal meg valaki?
2021. ápr. 12. 15:31
 14/22 anonim ***** válasza:
72%
Ezt pont azért írtam, hogy rájöjjön, más az életéért küzd. Ha nem fél a haláltól, csináljon valami hasznosat. Mindjárt nem akar majd meghalni. Biztos, hogy nem menne be egy Covid osztályra... Nem akar ő meghalni.
2021. ápr. 12. 15:36
 15/22 anonim ***** válasza:
43%
Szájsebészet sem tudja megoldani?
2021. ápr. 12. 15:38
 16/22 anonim ***** válasza:
90%

Anno nekem is volt egy betegségem, ami miatt sokszor a lakásból nem tudtam kilépni akár hónapokra is.

A férjemmel éltem már akkor, igazából a szüleimnek nem is vázoltam, hogy mennyire drasztikus a helyzet. Szerencsére, mivel nem egy városban éltünk, nem volt annyira nehéz, hiszen telefonálni bármikor tudtam, látogatni pedig mindig ők jöttek, akkor összeszedtem magam arra a pár órára.

DE így is láttam rajtuk, hogy mennyire szenvednek és mennyire szeretnék, hogy meggyogyuljak. Nagyon aggódtak, a férjem a mai napig a széltől is óvna. Pedig nem egy halálos betegségem volt, hanem bélrendszeri, ami tönkretette az életemet.

Iszonyú sokat gondolkoztam az öngyilkosságon, sokszor elkepzeltem, hogy hogyan vetnek véget az életemnek.

De mindig bennem volt az, hogy nem lehetek az az ember, aki ekkora fájdalmat okoz azoknak az embereknek, akik az életüket odaadnak értem.

3,5evig tartott és egy ház árába került, mire kigyógyítottak belőle, de sikerült.

Nem tudom, hogy konkrétan a te betegseged mit takar, de ne tedd ezt a szüleiddel, tönkremenne az ő életük is.

Inkább kérj segítséget, kell lennie megoldásnak.

2021. ápr. 12. 15:43
 17/22 anonim ***** válasza:
63%
"Ezt pont azért írtam, hogy rájöjjön, más az életéért küzd." Csak éppen egy depressziós ezt letojja, az ellenkező hatást is elérheted vele, te nagyeszű.
2021. ápr. 12. 15:43
 18/22 anonim ***** válasza:
97%

Az állkapocsprobléma műthető, a fülzúgás kezelhető.

Mindkettőre tudok példákat, nem is egyet.

Szülő vagyok, ha ezek miatt lenne öngyilkos a gyerekem, akkor tudnám, hogy az életre amúgy is alkalmatlan volt, mert ezek nem indokok.

Függetlenül attól, hogy ott és akkor véget érne az én életem is, mert ezt sem megérteni, sem feldolgozni nem tudnám.

2021. ápr. 12. 16:08
 19/22 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon sajnálom, ha ilyen miatt adnád öngyilkosságra a fejed. Ezek így elsőre elviselhetőnek tűnnek.

Nekem gyógyíthatatlan mentális betegségem van,kanyarban sincs a gyógyításra való lehetőség, de tisztában vagyok azzal, hogy az öngyilkosság nem igazi megoldása a problémának. Inkább beszélgess a gondodról a családodnak, barátaidnak, vagy egy szakembernek.

2021. ápr. 13. 00:55
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, te szegény... azért annyira nem tudlak sajnálni, már bocs.

16 éves koromtól kezdve vannak folyamatos ízületi fájdalmaim, és mostanra (32 vagyok) akadnak napok, mikor az ágyból nem tudok felkelni, annyira fáj mindenem.

Szr, telente egy rémálom (mintha késsel irdalnák az ujjaimat, a térdem fél km emelkedőt nem bír ki, és hasonfekvésből levegőt nem kapok sokszor, úgy fáj felkelni.

Mégsem akarok öngyilkos lenni, pedig ezzel a dologgal - ami autoimmun, és szteroidot kéne rá szednem, mert egy sima Algopyrin nem hat ellen semmit - pl a munka sem könnyű, meg úgy eleve az élet.

2021. ápr. 13. 15:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!