Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám reakciója normális?! Nem...

Apám reakciója normális?! Nem beteges így reagálni ilyen pitiáner dolgokra?

Figyelt kérdés

BOCSI HOSSZÚ

Tudni kell az apámról, hogy egy nagyon forrófejű, öntörvényű ember. Vannak jó pillanatai is, de ha valami úgy alakul, ahogy neki nem tetszik, akkor meg van a hiszti.

Szinte mindenért nekem támad, mert nem tetszik neki, hogy nem engedem már azt, hogy gyerekként kezeljen. Amúgy 20 éves vagyok, tehát lényegében nagykorú, csak mivel a tanulmányaim miatt otthon élek mindene beleszól.

Nem olyan régen, pár hete akartam főzni magamnak paradicsomos pennét. Apám utálja. Mikor kapcsolgatom a tűzhelyt tök kedvesen hozzám szól, hogy mit főzök. Megmondom neki. Erre leb@ sz, elkezd velem ordítozni, hogy mindennek olyan büdös paradicsomos szaga lesz, meg nem is tudok főzni ne hülyéskedjek, mert felgyújtom a konyhát, meg ki lesz az a hü -l-y e, aki az én főztömet megeszi.

Mikor tanulok akkor is sokszor beszól, hogy ne tanuljak, inkább menjek dolgozni, mert úgysem végzem el az egyetemet és csak kiszórom az éveket az ablakon. (Jó tanuló vagyok)

Húsvét előtt meg elkaptam egy hányós vírust és apám olyanokat szólogatott be, hogy biztos terhes vagyok, nem kéne annyit b…ni, meg hogy ő kivág gyerekestül együtt amennyibe megtudja, hogy -a szavaival élve-felcsináltak. Közben amúgy nem voltam terhes, én is tudtam, hogy nem vagyok az, de ő már azonnal ilyen hülyeségekkel támadt.

És akkor a mai, amivel nagyon megbántott, és amiért úgy éreztem muszáj kiírni magamból: Valamibe anyunak adtam igazat és ezért pofán vágott, majd közölte velem, hogy na ezért nem fog elvenni senki feleségül (több éves kapcsolatom van), mert ilyen buta és idegesítő vagyok. Később meg kimentem a konyhába és mivel haragudtam rá, nem szóltam hozzá. Aztán mikor mentem a szobám felé, olyat odaszólt, hogy meg is érdemelted a pofont, te hülye pi.a.

Ez csak néhány példa volt, heti rendszerességgel vannak ilyen kirohanásai

Amúgy anyut is mindenért cseszteti az utóbbi pár évben. Régen is mindenért problémázott, de sokkal lightosabb szinten. Anyám nem akarja elhagyni, mert szerinte nem is durva amiket csinál, meg arra fogja rá, hogy milyen régóta együtt vannak. Én biztos nem élnék ilyen férfival, de mindegy, nem is ez a lényeg….hanem, nyugtassatok meg, ez nagyon nem norális és nem én vagyok az idi óta meg a gyenge lelkű. Mikor barátoknál, páromnál vagyok mindig irigylem milyen normális, kedves, összetató családban élnek.

2021. ápr. 6. 01:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
94%
Szüleim is hasonlóan éltek,annyi,hogy apám nem vert csak ordibált mindenért,anyám meg tűrt.Anyám 55 évesen meghalt rákba és mindenki szerint a lelki sérelmek miatt. Én meg a testvérem olyanok lettünk,hogy nem nagyon merünk kiállni magunkért,megszoktuk a folyamatos alázást. Nagyszülők,vagy esetleg a párodhoz nem tudsz költözni?
2021. ápr. 6. 06:58
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Szóljon rá, de ne rombolja az önbizalmát és ne emeljen rá kezet, csak mert nem ért egyet vele. Egy korabeli férfival szembe apuci fület-farkát behúzva nyüszitene, mert gyáva féreg. Hogy honnan tudom? Ha nem így lenne, bem a huszonéves lányát verné.
2021. ápr. 6. 07:34
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kezdj lehetőségek után nézni, hogy ne legyél a közelében, és ne függj tőle. Tudom, most a vírus miatt nehéz, meg tanulsz is, de tervezni már most is lehet. Ha megüt, és bármi látható marad utána, vetess látleletet. Ha nem is jelented fel (való igaz, kétélű fegyver, amíg függsz tőle), lesz valami a kezedben a későbbiekre (az ilyenek szoktak szülőtartásért perelni).

Egynémely válaszolónak pedig: egy szülő azzal, hogy ebben a korban lakhatással, anyagiakkal támogatja a gyerekét, az lenne normális, és ezzel nem vált jegyet az erőszakra. Vagy ilyen logika alapján, aki üti-veri a kutyáját, az teljesen Ok, mert eteti is? A másik embert megütni, vagy akár szóban bántalmazni senkinek sincs joga, legfeljebb nagyon kivételes helyzetben (pl. támadás elhárítása). Ennek semmi köze a "puha lélekhez", annál inkább az alapvető civilizált viselkedéshez. Szomorú, hogy Magyarországon ez ilyen sok fejben nem egyértelmű.

2021. ápr. 6. 07:35
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

16: arra hogy az enyémnek kár volt-e, nincs bizonyítékod, mivel nem tudod ki vagyok, és milyen a felfogásom.

Te ezzel ellenben tanúbizonyságot tettél az előző kommentjeidben az eltorzult családképedről.

A zsebpénzes, mobiltelefonos része a kommentednek pedig csak sérült fantáziád szüleménye, a kérdező semmi ilyet nem írt.

Én nem személyeskedtem veled ellenben, nem veled van bajom. Ilyenekre is szükség van a világban, csak ne szaporodj, kíméld meg az utódodat a beteg életszemléletedtől.

Szamára csak szenvedés lenne az élet, mert az ilyen szülők csak kigáncsolják lépten-nyomon a fiatalokat.

Szóval lehetne egyben a kellemest a hasznossal ötvözni. Lassítanád a túlnépesedést, és nem nyomorítanád meg az utódok fiatalkorát.

2021. ápr. 6. 07:42
 15/28 anonim ***** válasza:
11%
Kiskirályka, odalent kicsi a királyka?
2021. ápr. 6. 07:47
 16/28 anonim ***** válasza:
97%
Ha már csak egy éved van hátra, kerülj minden konfliktust, kibírod. Nem egyszerű a provokációt figyelmen kívül hagyni (felemelt fejjel való vonulással nem is lehet, csak olaj a tűzre)de hidd el, lehet. Keveset találkozzatok, gondolom, a tanulás miatt úgyis főleg a saját szobádban vagy.Ha befejezted az egyetemet és el fogsz költözni, még az is lehet, hogy nagyjából helyreáll a kapcsolatotok.(Én ugyanígy voltam vele, el tudtam engedni a sérelmeket pár év múlva, a nevelőapám meg nem törte magát a lelkiismeretfurdalással, de nem voltam otthon, nem voltam az útjában, ezért már később tudtunk emberi módon beszélni)
2021. ápr. 6. 08:15
 17/28 anonim ***** válasza:
82%
Jók ezek a tanácsok, hogy menjen el, stb. Ja, gondolom aki ezt írta, az nem nappalin végezte az egyetemet...
2021. ápr. 6. 08:23
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
12-13-as kicsit beteg. Biztos szereti őt a családja.
2021. ápr. 6. 08:26
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 12-es!

Tudod vannak lelkinyomorek emberek. Képzeld nalunk volt hasonló. Én tudok hangosan könyvetlapozni. Az öcsém tud okosan nézni stb. Tudod szar ha a szüleid labilisak. Ja és megveszek neked mindent de ha nem így nézel ahogy nekem tetszik megteplek. Igy is kellene bármi?

2021. ápr. 6. 08:43
 20/28 A kérdező kommentje:

12-es, képzeld el, apám soha a büdös életben nem vett semmit. (nem mintha hiányozna a pénze). Voltak idősszakok, mikor nem is dolgozott, anyám tartotta el stb. Bár most ez nem az a kérdés ahol ezeket akarom kibeszélni.

Otthon mit kapok? lakhatást és ételt. Nyilván ennek is örülnöm kéne, de sosem húzgáltam le a szüleimet, mindig diákmunka árán megvettem amit szerettem volna.

Tudom, hogy csúnya ilyet mondani, de egyáltalán nem rontana az életminőségemen ha apám nem élne.

2021. ápr. 6. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!