Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogyha anyám...

Mit csináljak, hogyha anyám kezd veszélyessé válni?

Figyelt kérdés

Ő mondja meg, hogy mikor és mit egyek. Nem hagyja, hogy magamnak csináljak ételt, ő csinálja meg, úgy, ahogy ő szereti. Ha én máshogy szeretném, akkor ordítani kezd, földhöz vágja magát, életveszélyes lesz, és egy hétig tart, mire megnyugszik.

Minden ételhez hozzáér, belenyúl, amikor hátat fordítok elkezdi tapogatni a kajámat, morzsákat szór rá. Úgy fogja meg a poharat, hogy belelóg az egész ujja a teába. Nem merem neki ezeket megmondani, mert dührohamot kap. Mindenkit utál, már fiatal koromban sem engedett senkivel játszani, mert mindenkit valami gonosz embernek tart. Nem is nagyon mer kimozdulni, és mást is ilyen életre akar ítélni. Eluralkodott rajta a paranoia és a skizofrénia.

El szeretnék menni otthonról, de sajnos nincs rá lehetőségem. Nem vagyok talpraesett sem, mert anyámnak mindig akkor voltam jó, ha magatehetetlenül ráhagyatkoztam. Nem lehettem önálló, nem lehettem boldog, mert anyám ezeket bűnös viselkedésnek tartotta. Most meg már beszélni sem tud vele senki, mert mindenkitől elzárja magát. Viszont én akárhova megyek, követ, és helyettem akar csinálni mindent.

Nem tudom mit tehetnék.

2021. ápr. 5. 16:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Kérj segítséget, pszichiátertől például, hogy hogy lehetne kezelni! Apád? Vele mi van? Rokonok? Ha elmúltál 18 megpróbálhatsz elköltözni. A leírás alapján anyukád pszichotikus állapotban van jelenleg, ha nem kap segítséget csak neked is ártani fog. Ha nem ön- vagy közveszélyes, nem tudod bevitetni kórházba, ez esetben menekülnöd kell. De ha tényleg úgy balhézik a hogy leírtad, hívj rá mentőt! Neki is jobb lenne ha kezelnék...
2021. ápr. 5. 16:53
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
Elöször tisztázni kell , hogy mit szeretni elérni az anyáddal konkrétan. Ha kezeletetni akarod akkor menj el és beszélj a házi orvossal vagy egy pszihológussal és többet tud mondani , hogy mit lehet tenni.
2021. ápr. 5. 16:54
 3/17 anonim ***** válasza:
70%
Osztályfőnöknek szólj.
2021. ápr. 5. 16:59
 4/17 Savlekotő ***** válasza:
89%

Osztályfőnőkkel beszélj,lehet Münchhausen-szindrómas. Vagy paranoid skizofrén, sok minden lehet.

[link]

Biztos hogy beteg. Menekülj,és egy megbízható felnőttnek szólj,most..

2021. ápr. 5. 17:15
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom az a fő célod, hogy kiszabadulj mellőle, ehhez kéne támogató embereket keresned, csak ezek ritkák, mert sokan fel se fogják ez milyen.
2021. ápr. 5. 17:18
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

Ez van akkor amikor laikusok diagnosztizálnak, felületes információk alapján, azt se tudja mi mit jelent (ahhoz a wikipédia témához köze nincs a tüneteknek mint amit belinkelt).

Törekedj minél előbb kiszabadulni otthonról a jövőben, akár koli, akár bárhova.

2021. ápr. 5. 17:30
 7/17 anonim ***** válasza:
88%

Osztályfőnök se tud ilyen esetekben nagyon semmit se tenni.

Olyan hely és támogató közeg kell neked, ahová elmehetsz és túl tudsz lépni ezeken, és el tudsz szakadni érzelmileg is tőle. Csak Magyarországon ilyen hely nincs, max, ha elmész kollégiumba és közben jársz olyan valakihez aki ténylegesen tud segíteni ebben.

2021. ápr. 5. 17:51
 8/17 anonim ***** válasza:
89%
Arra készülj, hogy kevesen fogják fel, mi a bajod és sokan csak hitetlenkedni fognak, ha próbálsz segítséget kérni és a "nem csak félreértetted" jellegű, szövegek is esélyes, hogy betalálnak.
2021. ápr. 5. 17:52
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalokat segítő alapítványokat is megkereshetsz, minden lehetőséget ragadj meg.
2021. ápr. 5. 18:17
 10/17 anonim ***** válasza:
83%

Arra pedig ne hallgass, aki a Münchausen-szindrómát említette, laikusok gyakran (ismerethiányból és felületes nemtudás miatt) tesznek ilyet.

Láthatod hogy még a wikipédia cikket se sikerült neki belinkelni, illetve a betegség nevét pontosan leírni.

2021. ápr. 5. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!