Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó döntés fiús anyukaként...

Jó döntés fiús anyukaként bevállalni azt, hogy egyedül nevelem fel?

Figyelt kérdés

Kisfiam van, 3 éves, most válunk.

Én döntöttem így, az okokról most nem beszélnék.

Szereti az apját is nagyon. Természetesen fognak találkozni ahogy apuka ideje engedi, de úgy gondolom az akkor sem olyan, mintha vele élne.

Elég leszek neki? Én nemtudom elvinni motorozni pl., de a horgászást bevállalom. :)

Meg még sok-sok más programot.

Lehet bután hangzik a kérdésem, csak úgy gondolom lányos anyukaként annyira nem agyalnék ezen.

Így viszont úgy érzem hiába lesz az apja az élete része, nekem apja helyett is apának is kell majd lennem :) aki megtanitja tisztelni a nőket stb. (Na ezt az apjától nem fogja megtanulni sajnos)

Szerintetek?

Érdekelne fiús anyukák tapasztalata is, akik szinte egyedül nevelték/nevelik a kisfiúkat.

2021. márc. 30. 22:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Én csak ismerek olyan családot, ahol anyuka egyedül nevelte a gyereket. Hát mit ne mondjak, az ott rosszul sikerült. Egy nőket lenéző, gyűlölő, saját anyját is megvető férfi lett belőle apa híjján, aki egy villanykörtét is alig tudott kicserélni. De ezt nyilván anya válogatja. :D Legyél következetes, és soha ne mutasd azt, hogy egy nő férfi nélkül nem boldogul.
2021. márc. 30. 22:28
 2/15 anonim ***** válasza:
86%

nem tervezel új párkapcsolatot? nevelőapa is lehet teljes értékű apa.

ha nem, akkor lesznek barátai, tanulhat tőlük is, vagy az ő apukáiktól. vagy a te férfi barátaidtól.

2021. márc. 30. 22:31
 3/15 anonim ***** válasza:
47%

Legyen ferfi-modell a közelében.

Nagyapa, keresztapa, nagybácsi, vagy olyan haverod, akivel néha együtt csinálhat pasis dolgokat.

Az én sracom a tesóm baratjara nézett fel nagyon, mert egyszer együtt szerelték a kanapét.:)

A nagyapával meg kereket szokott cserélni (téli/nyári, csak nálunk nem csak abroncscsere van).

Nekem is megfordult a fejemben, hogy de jó lenne, ha lenne olyan társam, akinél ilyet látna nap mint nap, a hozzám való poz. viszonyulással együtt, de még nincs senkim.

És nem is ilyen/olyan funkció miatt lesz ha lesz, dehat ezt nem is hiszem, hogy kell hangsúlyoznom.

2021. márc. 30. 22:40
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért, ha azt írják sokan hogy ez így nem lesz jó, akkor leállítod a válópert és inkább a férjeddel maradsz?

Ugyanúgy el tudja vinni az apja motorozni meg horgászni, amikor épp vele van.

És gondolom nem készülsz zárdába vonulni, lesz még kapcsolatod, nem fogod egyedül leélni az életed. Ha találsz egy normális pasit aki nemcsak miattad tűri meg a gyereket, hanem meg is szereti, akkor meglesz az apaképe, két apja is lesz :)

2021. márc. 30. 23:05
 5/15 anonim ***** válasza:
66%

Tudom no vagyok de en is apakep nelkul nottem fel. Ram nem volt rossz hatassal ez. Nincs apa komplexusom es a ferfiakkal is igen jol tudok jo kapcsolatot kiepiteni van onbizalmam nem vagyok elesett es eletkepes vagyok. :) A no ferfi modell kep igy egymas mellett maradt ki nalam mivel anyu volt mindig velem mellettem. De nagyon jol csinalta! Megtanitotta hogy sose erjem be azzal a ferfival aki nem tisztel semmibe vesz es nelkuluk sem halunk meg, viszont azt is megtanitotta hogy jobb kapcsolatban ketten mint magamban. Igy nem egy agg szuz feministat nevelt belolem hanem egy kiralynot. :D Aki ugyanugy kiralyno tud lenni sport cipoben elazva az esotol es estelyi ruhaban is. Es tisztelem az embereket. Tisztelem magam hogy aki meltatlan hozzam az mellett nem jelenek meg, es hogy ne tartsam tul nagyra magam. Nem hordom fenn az orrom.

Hasonlo dolgokra tanitsd meg! Tudsz lovagot nevelni belole! Es lovag lesz! :)

2021. márc. 31. 01:08
 6/15 anonim ***** válasza:
31%
Én akkor sajnáltam igazán h az apja lelépett mikor anyáknapja volt. 3 éves volt az oviba se tanultak kis verset mert zárva volt. Beszélgettünk róla hogy anyák napja lesz,rajzol e nekem szépet stb... de mindig azt gondoltam elötte h ez az apja feladata megtanitani h anyáknapján felköszöntjük az anyukánkat. A husvéti locsoló verset amivel csak engem locsolt meg is én tanitottam meg neki. De mégis az anyák napja volt az a pont h sajnáltam nincs velünk az apja-és nem is keresi
2021. márc. 31. 06:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Jobb, ha külön vagytok, mintha egy rossz kapcsolatot lát. Szerintem arra figyelj, hogy ne csinálj anyuci pici fiát belőle, neveld önállóságra, ne kényeztesd el, hogy jaj, szegény, mert pont akkor lesz belőle egy nőket nem tisztelő lustaság. Ez alatt azt értem, hogy ne válj a cselédjévé, vegyen részt ő is apránként a házi munkában, legyenek kötelezettségei, ne várja el, hogy kiszolgáld, mert az rossz irány. Az, hogy viszed horgászni, meg ilyen vagány programokra, tök jó. Nem veszed el tőle az apját, az élete része marad, meglátod, minden rendben lesz.
2021. márc. 31. 07:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden apa motorozik meg horgászik. Vannak olyan apák, akik egész nap csak ülnek a tévé előtt, és azt sem tudják, mi a gyerek neve.
2021. márc. 31. 08:59
 9/15 anonim ***** válasza:
29%
Mindezzel együtt, a motorozáson, meg a horgászáson kívűl is egy gyereknek szüksége van az apjára és az anyjára is. Sokszor az önzőség, az egoizmus, élvhajhászás, az egyszerűbbnek tűnő megoldás, a "ha elromlik valami, nem megjavítani törekszünk, hanem kidobjuk" kultúrája áll a válások mögött. Csak hogy hangozzon már el ez is, a sok "minden happy lesz apa nélkül is, ne izgulj" vélemény között; a gyerek ezt azért valószínűleg nem így gondolja... Biztosan vannak üdítő kivételek, akár számos ilyen kivétel is van, de szerintem hosszú távon - túl azon, hogy nincs ott az apa normális módon a gyereknek - ezek az anya-fiú "párkapcsolatok" nem jó irányba szokták elvinni feltétlenül a (fiú) gyerek jellemfejlődését. És nyilván van és lehet sok olyan szituáció, ahol a legkisebb rossz megoldás az elválás, de ettől még rossz megoldás. A szeretet döntés, nem pusztán érzelmi kérdés. Egy elromlott kapcsolatban, ahol gyereket is vállaltak, ott az a szeretet elsősorban, ha a gyerek szükségleteit, érdekeit priorizálom, ahol persze már belépnek olyan kérdések is, minthogy az élet értelme feltétlen a saját boldogságom-e, esetleg más lényeges dolgok rovására is, avagy boldogság-e az is, ha más boldogságát helyezem magam elé, vagy ez fölösleges altruizmus-e. Es ezek bár a kérdés lényegét érintő feltevések szerintem, de ebben a keretben nyilván filozófikusabbnak tűnnek a kelleténél.
2021. márc. 31. 09:13
 10/15 anonim ***** válasza:
75%

"az a szeretet elsősorban, ha a gyerek szükségleteit, érdekeit priorizálom"

honnan veszed hogy a válás nem a gyerek érdeke (is) volt?

2021. márc. 31. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!